Сполучливи имитации на маркови парфюми - 49

• 71 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ето и остатъкът от ЗАГ-ските мостри:

Скрит текст:
348 Paco Olympea - свеж, светло-флорален, леко плодов, морски аромат. Оригиналът сякаш стоеше малко по-тежък, но сме го тествали преди повече от половин година, може и да се заблуждавам. ЗАГ версията е много подходяща за топло време. Абсолютен любимец за половинката ми и за мен.
582 Prada Paradoxe - кой ли не е писал за нея. Бонбонест от онези за смучене, микс всякакви плодови и цветисти вкусове и аромати. Сладък, плътничък, много младежки и много колоритен аромат. За много усмихнати и млади по дух дами. Нищо сериозно или официално няма в него. Много добре копиран.
533 YSL Libre - дама над 30г. Облечена с много стил и вкус. Държи живота и професията си за ...... гушата. Оправдано самочувствие, увереност, отстояване на позиция, но не и надменност и комплексарщина. Където влезе, приковава вниманието, но без помпозност, а с класа, уважение и нотка загадъчност. Никога не повишава тон, говори сдържано и без празнословия. Този ми е любим от цялата кошница и много добре копиран също. Трайността обаче е около средната.
048 Chanel Allure - още един много класен аромат. С леко по-ретро излъчване, за по-улегнали дами, но не прекомерно. Любимата го хареса, но тя е много жизнерадостна натура и реално не би го носила, не й пасва. Взех го от чисто любопитство, т.к. съм фен на мъжките Allure. Този също е около средна трайност.

И тук навлизаме в групата на НЕхаресваните аромати от половинката ми:
568 LV Heures D'absence - флорално-мускусен аромат, който аз оценявам високо, но не всички дами ще го харесат точно заради този мускус. Унисекс и бих го носил с удоволствие през лятото, въпреки че е таргетиран като дамски. Чист аромат, светли дрешки и лятно настроение. Или за след душ вкъщи.
377 Creed Aventus for her - Милата сбърчи нос и каза "Ами....не!". За мен е приятен, но доста обикновен плодово-флорален аромат. Вероятно пак заради този мускус не й допадна. Никаква препратка към мъжкия не усещам.
386 Byredo la Tulipe - Лаленцето е чудно лале с зелени тревисти нотки. Супер свеж и лек аромат и не се представя никак зле. Препрати ме към градината на баба ми на село през пролетта сутрин. Любимата обаче пак нещо не се разбра и с този аромат.

Аз много харесвам 377, но хората около мен не Grinning Даже и в метрото непознати ми бърчиха нос, ахахах... Чак пък толкова гадно не е Sunglasses

# 61
  • Sofia
И аз харесах Aventusa, но още не съм го носила. Утре ще го тествам, да си сравня впечатленията с D-frag. За Moonlight in Heaven Kilian къщо имаме различно възприятие. Моите и двата са на Дивайн.

# 62
  • Сливен
D-frag откъде ги взехте мострите,пробвах на сайта на Заг Зодиак,но част от номера ги няма

# 63
  • BG-DE
На Авентус някой да сбърчи нос ми е направо странно но в метрото има толкова "ухания", че може да е било на нещо друго 😊  В никакъв случай не е някакъв уау аромат, просто приятен, който обаче се продава на безумна за това което е цена, поне според мен. Обаче мъжкия Авентус направо го обожавам 😊 вариантите му на Зара са чудесни и признавам, че и аз се пръскам с тях нищо, че се водят мъжки, за мен са си унисекс😊

# 64
За мен пък досега най противни аромати са Лалето и Туили. Ама,ужас просто!

# 65
  • Варна
D-frag откъде ги взехте мострите,пробвах на сайта на Заг Зодиак,но част от номера ги няма
От Иво от Базар.
https://bazar.bg/obiava-14346275/nalivni-parfyumi-zag-zodiak-zag … ezplatna-dostavka
Голяма реклама му направих в последно време, но си заслужава.

Menerva, мъжкият Авентус наистина може да мине и за унисекс в някаква степен. Доста свеж и универсален аромат. От всичките ми около 200 аромата определено попада в топ 20. От него имам сигурно най-голямо количество запаси.

Monardis, възможно е и да има разлика между Divine и ЗАГ, но може и самият ароматен профил на Moonlight-а да не е моето и на половинката ми. Тя категорично го отказа, а го бях взе за нея. Аз два пъти го разносвам вкъщи и за мен не е нещо достатъчно хубаво, което дори като обогатяване на колекцията си да купя. Все ми стои като компотен микс от всякакви плодове. Лееееекинко киселее.

the_demon, като каза НАЙ-ПРОТИВНИ аромати, се сещам точно за Kilian Stright to Heaven от Martin Lion. При следваща визита в Стара Загора ще се отбия до Камея, за да пробвам и тяхната версия. Ей така бях намразил Tuscan Leather и Ombre Nomade, Versace Eau Fraiche също, докато не открих подходящите за моя нос аналози.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 16:04 от D-frag12

# 66
Много ви благодаря за съветите за Делина. В най-скоро време ще си го купя, за да му се радвам с удоволствие 🤗🤗

Относно Авентус моя е на muscent и това което мога да кажа е, че ми идва малко мъжки. Аз лично не усещам абсолютно никакъв намек за плодове или цветя в този аромат. Много ми е свеж и приятен, но не е моето.

Пробвах и Лалето на Заг и ме плени, толкова цветно, свежо и чисто. Ще си купя задължително по-големино количество.
Fleur Narcotique пак на Заг се хареса на щерката, пак не е моето.
Либрето на Заг, страхотен аромат, много ми хареса и ще го търдя да си го взема, но да е по траен, защото много бързо се стопи аромата на фона на другите два.

# 67
Дамският Авентус на Заг не е лош, но и вкъщи не се хареса много от близките. Мъжкият го взех за мъжа ми, той го хареса що годе, но на мен ми е стои доста ретро, малко ми бие на одеколона на дядо. Не познаваме оригиналите само да отблежа. Лалето е един от малкото всеобщи "любимци", които и за мен са... бляк. My way според мен е добре копиран от La rive My choice.
От Зара пък си поръчах Либрето с надеждата лавандулата да е малко тон даун, но уви още ми е силна миризмата. Ще го мъча малко, ако не върви ще го махна.

# 68
  • BG-DE
Имам оригиналния My way,  пробвала съм този на Ла рив и за мен, варианта на Зара е много по-добър и по-траен 😊

# 69
  • Бургас
Не бих се мъчила с парфюми.Какво да го мъчиш Либре, разкарвай го, за мен е  сред най- кофти парфюмите излизали през последните пет години.Нищо уникално няма за мен в него, още по- малко пък го усещам класен, въпрос на вкус.Стои ми супер мъжествено, никак ама никак не мога да го възприема и като чета тея хвалебствия се чудя за един и същ парфюм ли иде реч.А ме е яд, че не харесвам нито един фланкър, че флакона е изящен.Либре Ле парфюм по- става, но и той не е изцяло мой.

# 70
аз също нося мъжкия авентус (един от многото) на зара
за мен е унисекс, но аз не харесвам подчертано женствени парфюми и имам много унисекс

# 71
На мен много лавандула винаги ми стои пошло. Мон герлен е като парфюма на секретарка, която спи с шефа.

# 72
  • Варна
Днес половинката ми беше точно с Либрето. Въпреки че първоначално го хареса, както оригинала, така и копието на ЗАГ, в крайна сметка и тя е на мнение, че не е за нея и да не поръчвам по-голямо количество.
А на мен все така си ми харесва и ми е привлекателен аромат.
Ще си останем с 3мл тестерчето.

# 73
  • BG-DE
Аз обичам лавандула в парфюм, Мон Герлен ми е един от най-любимите парфюми но Либре не го харесвам, меко казано 😊

# 74
И аз съм почитателка на Мон Герлен, в него лавандулата се усеща съвсем различно, не взима превес. Бях гледала един клип, в който тестват Либрето дали се харесва на мъжете и за тях беше 10/10 явно наистина усещат нещо привлекателно в него.

Общи условия

Активация на акаунт