Сполучливи имитации на маркови парфюми - 49

• 69 326
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Някой да е пробвал новия Red temptation Summer на Zara?

# 586
Някой пробвал ли е на Burberry-Body имитацията на Заг? Аз и оригинала не познавам, но понеже обичам "your skin but better" аромати му се чудя отдавна?
Burberry Body го имах преди години в оригинал. Хубав е,има рози, доста 😁. Имитация не съм ползвала

Мерси за отзива. Значи първо ще пробвам, няма да рискувам на сляпо, защото с розите съм малко скарана.

# 587
Някой да е пробвал новия Red temptation Summer на Zara?
Аз го пробвах в един от магазините им преди месец и повече, според мен той е по-добрият и мек аромат, имитация на Бакара, нямам представа от оригинала, но има имитации които не харесвам на него и такива, които нося с удоволствие! Една от тях е на ЗАГ и тази на Ana Abiyedh Rouge, като мисля и този Summer на Zara наподобява тях!

# 588
  • Варна
Привет на всички, най-после един хубав пролетен слънчев ден навън, най-после.
След разходка по плажа, дойде ред да споделя ЛИЧНИ впечатления от последните тестери от ЗАГ:

Скрит текст:
208 Tom Ford Tom Ford – сладникави цитруси, джинджифил, лек кехлибар. Много се чудих на какво толкова ми прилича и едва днес установих. Този е почти идентичен в началото с версията от Камея на Bleu De Chanel. Лично на мен донякъде ми носи усещането на BDC Parfum, който имам от Eyfel в първите минути, но след това свежестта отстъпва на по-тежки подправъчни нотки. Средно представяне, но чета във Fragrantica, че също има оплаквания по тази точка. Джентълменски, малко одеколонен тип, за по-улегнали мъже, които не искат нещо крещящо и с проекция. Оценявам го 7/10, не е съвсем моя тип.
222 Givenchy Gentleman Only – напомня ми Versace Man Eau Fraiche, Armani ADG/Profumo, Bvlgari Aqva, все в този стил. Разбира се не идентичен, но със същия свеж, цитрусов и зареждащ дух. Много е хубав, Любимата беше възхитена от аромата. Но ми е излишен за покупка на флакон. Оценка 8/10.
170 Paco Rabanne Black XS – този аромат нещо не го схванах особено. За моя нос има огромна разлика, ако го помириша от флакон, от кожата ми и от дрехата ми. Все едно три абсолютно различни парфюма. От флакона/пулверизатора ми е смесица от Авентус и Diesel OTB Tattoo, т.е. много сладко плодов Авентус. На дреха ми стои сладникаво-балсамово дървесен. На кожа пък сладко-тревисто цитрусов в началото. Приятен, но дотам. 6/10.
186 Armani Attitude – ретро аромат. Дори за 2007, която е излязъл си е бил ретро. Отново джентълменски и сравнително прибран парфюм, още му се чудя. Пачули, лавандула, цитрус, дървесно-кехлибарена плътност. Има и мек нюанс кафе. Хладна Пролет-Есен като сезон и го оценявам на 8/10. Но не съм напълно убеден в покупката му. На едно носене е, имам от мостричката поне за още два дни тестване. Изисква по-официално облекло.
241 YSL La nuit de l`homme intense – Чууууууден, яко ирис и виолетки, но някак пречупени да ухаят мъжки, особено върху кожа. Свеж и мек, галантен аромат за мен, пролет и есен. Оценка - 9/10, ще се купува.
252 Paco Rabanne Pure XS – доста по-интензивна и наситена версия на Paco Invictus Victory, който ми е любимец. Определено този повече ми допадна. 10/10, задължителна покупка.
559 Mancera red tobacco – няма какво да коментирам, почти всички го познавате. Досега само го бях тествал на лентичка, но реших от любопитство да си поръчам и малка мостра. Прекрасен като аромат и представяне. Само че го прескачам, т.к. за мен е супер близък до CH Mystery Tobacco и Pascal Morabito Sultan Noir, от които имам по 100+ милилитра. Оценка 10/10 и силно препоръчвам поне за тест, ако не сте го пробвали досега.
239 Paco 1 million cologne – Много хубав аромат, но за мен си е дамски със акцент на свежи рози. Все едно е роса от розови листенца. Оценка 9/10, но никакъв шанс да се носи от мъж. Наподобява тези български парфюми, които продават като сувенири с масло от българска роза, но не толкова силно натрапчиви и с добавени цитрусови нотки.
262 Tom Ford Noir – ммммм НЕ. Дървесно-цитрусов, подправки, киселее ми. Отива на някакъв преуспял, но отегчен и уморен от живота 50+ годишен мъж. Има си класа в ароматния профил, но е прекомерно чичарско-дядовски за мен. Все едно съм влязъл в бутик на Tom Ford(защото имам пари да си го позволя), купил съм си няколко безлични ризи и вратовръзка набързо. Консултантката ми е казала „Този аромат много би Ви отивал“,  и аз, без дори да го помириша, съм отговорил „Добре“ с унила физиономия и съм го хвърлил в кошницата. Оценка 4/10. Вкъщи нито аз, нито Милата го харесахме. Но пък и не става за изпръскване като ароматизатор.
265 Shaik Opulent 77 – Този е приятната изненада. Очаквах някакъв тежък ориенталец. Точно по моя вкус – плодови, сладки, ванилови, но и с мъжка нотка от дървесни и мускусни нюанси. Напомняне към Dunhill Desire RED, но с премахнат флорално-розовия тон. 10/10 за пролет и есен......абе повече за пролет.
544 Armani My Way – поредния весел, цитрусово-плодово-флорален аромат, наслада за сетивата за мен и Любимата. Младежки дух, слънчев, сладък, свеж. Никак не е оригинален и отличаващ се сякаш за мен, но пък много се наслаждаваме и двамата на аромата. 8/10. Идеално пасва за тийнейджърки, стига да не са някакви метали или готики. Стига са се фъскали до отегчаване с Erba Pura и Baccarat.
372 YSL Mon Paris – отново плодово-сладникав аромат, но този път по-улегнал, по-сериозен, по-стилен. Прекрасен за офис или официален повод. Елегантен, уверен, по-формален. Също много високо го оценяваме. 9/10.
Оформям си списък за последна поръчка към Иво/Вито, преди да е спуснал кепенците. Постоянно вписвам или изтривам неща. Все още имам време за окончателната поръчка, ще е след Великден.
През седмицата си взех още едно JFenzi - OPAL, имитация на YSL Opium pour homme.
Скрит текст:
Страхотен и наситен зимен аромат, наистина ухаещ по-ретро, но и аз не съм 25-годишен младеж отдавна вече. Този ми е втори от тях, отново представянето е около средното, но ароматът е на много високо ниво. А и цената 23лв за 100мл и прилична опаковка са си бонус. С повечко впръсквания (10+) си изкарват почти целия работен ден.

# 589
Оформям си списък за последна поръчка към Иво/Вито, преди да е спуснал кепенците.
Изпуснала съм нещо, май...ще приключва ли работа?

# 590
  • Deutschland
Точно за My way. Нашата тийн само него признава като аромат + Модерната муза. Ухаела й на цветна градина, ама Фльор наркотик не го одобри.

# 591
D-frag12 ,мнооого му се чудех на този Tom Ford/Tom Ford.
Но след твоето описание изобщо няма да си го взема.
Скоро не съм си купувала аромати и мисля да не купувам.
Само ще кажа ,че за пролетта и лятото ще си използвам ето тези.
Fleur de Portofino/Tom Ford
Mandarino di Amalfi/Tom Ford
Mandarino di Amalfi Aqua/Tom Ford
Velvet orhid/Tom Ford
Bitter Peach/Tom Ford - днес съм с него
In Red EDP /Armand Basi
Women/Calvin Klein
Idole /Lancome

Имам още парфюми ,които не са в пролетно -летния списък и когато ги намаля драстично ,ще помисля за нещо ново.

# 592
Оформям си списък за последна поръчка към Иво/Вито, преди да е спуснал кепенците.
Изпуснала съм нещо, май...ще приключва ли работа?

Да, Иво вече няма да продава, приключва дейност.
Чудя дали да поръчвам нещо, май няма.
Освен Венецията да си подновя.

# 593
Може би ще имам път до Одрин. Имам на Muscent парфюмчета на година, които едва са мръднали, а доста ги пръскам. Сега мисля да пробвам на другите фирми. Някакви детски бихте ли препоръчали? Бях им взела Черешата от Заг, изпръскаха я.
И за себе си ще видя нещо, може би Джими чу, Бушерон.

# 594
Момичета, честит празник
Освен Сансиро може ли да ме насочите към добра имитация на ПР Fame?

# 595
Въпрос на вкус са нещата. На мен 208 TF – TOM FORD – TOM FORD е един от най - любимите ми мъжки парфюми.
Лек лимон, лека смола, лека сладост, лека дървесност....КРАСИВ е!!!! Много !!! Абсолютно балансиран, с отлична трайност. Не ми прилича изобщо на Bleu de Chanel Chanel /който не харесвам/. Не е унисекс, а си е чисто мъжки аромат, иначе аз самата щях да си го нося, но не става, уви, мъжки си е...От мъжките е най - красивия парфюм, създаден от Том Форд /според мен/. Ако ми напомня нещо, то е дамският Shalimar Eau de Parfum Guerlain. Същият стил. Имам от 208 TF едни 15 мл., ей така, само за себе си, за да мога когато пожелая да го помириша. Възхитителен парфюм е това.

# 596
  • Варна
Въпрос на вкус са нещата. На мен 208 TF – TOM FORD – TOM FORD е един от най - любимите ми мъжки парфюми.
Лек лимон, лека смола, лека сладост, лека дървесност....КРАСИВ е!!!! Много !!! Абсолютно балансиран, с отлична трайност. Не ми прилича изобщо на Bleu de Chanel Chanel /който не харесвам/. Не е унисекс, а си е чисто мъжки аромат, иначе аз самата щях да си го нося, но не става, уви, мъжки си е...От мъжките е най - красивия парфюм, създаден от Том Форд /според мен/. Ако ми напомня нещо, то е дамският Shalimar Eau de Parfum Guerlain. Същият стил. Имам от 208 TF едни 15 мл., ей така, само за себе си, за да мога когато пожелая да го помириша. Възхитителен парфюм е това.
Джинджифилът и лимонът ме препращат към BDC(между другото, BDC за мен също е посредствен парфюм като цяло), но само в началото. След 20-30 минутки е нещо съвсем друго. Но аз принципно не съм чак такъв фен на класическите и джентълменски аромати, искам да има сладникавост, игривост, забавление в парфюма. След 10-20 години може и да мисля по друг начин.
Имам TF for men Extreme(да не се бърка с Noir Extreme) от Гиза. Носи същия дух и също е класен и официален аромат с лека препратка към Black Orchid. Той определено повече ми допада.
Но наистина всеки си има собствен вкус и усещания. На мен любими точно от TF са FF, Ombre Leather и Tobacco Oud примерно.

# 597
Да драсна по някое изречение за последните ми покупки. Ще започна първо с първата ми поръчка от Гиза. Със сигурност няма да ми е последна, защото получих божествени аромати с прекрасно качество и трайност.

1. UNS27 НОАР НОАР - Tom Ford - Noir de Noir - много тъмен шоколад, роза, която е обвита във флорални нотки... На моята кожа стои прекрасно. Вчера вечерта се напръсках с него два пъти и на сутринта все още го усещах.
2. D303 - KАДИФЕ И ОРХИДЕЯ - Tom Ford - Velvet Orchid - този аромат се води дамски, но на мен страшно много ми харесва и нямам притеснения да си го нося. Прекрасен и свеж букет, който в същото време създава усещане за чистота при мен. Добра трайност.
3. UNS70 - БЛЯК ФАНТОМ - Killan - Black Phantom - просто бомбастичен аромат! Паснахме си с него още с първото впръскване. Силно, сладко, богато ухание, което се разнася страхотно. Усещам предимно карамела, захарната нотка и шоколада. За мен е супер комбинация, ще си го пазя за есента. Тъкмо ще отлежи добре.
4. UNS77 - ИТАЛИКА ЕКСКЛУЗИВ - Italica Xerjoff - сладост, тофи бонбони, ванилия, мляко - божество. Този аромат взех за подарък и беше посрещнат толкова топло и хубаво, колкото е и самият аромат. Срещах мнения из темите, че се усеща чубрица при някои, но може би е имало някакъв проблем с партидата, знам ли. При мен такова нещо не се наблюдаваше и като цяло съм страшно доволен от тази покупка.

Сега за DIVAIN-ските приключения. За жалост имам проблем с пратката, която получих днес. Поръчах три парфюма, но, уви, пратили са ми само един в бутилка от 100 мл. Останалите са някъде в небитието и писах на съпорта. Иначе имам тестери и за трите, но две бутилки са излетели някъде. Smiley Усъмних се заради теглото на кутията и взех, че направих видео на отваренято. Както и подозирах, просто липсваха. Ще видя какво ще ми предложат. Надявам се да си ги получа, защото тестерчетата ми харесват. Та, сега малко и за тях.

1. Tom Ford - Rose de Chine - локумена роза и божур. Семпло, но ми харесва. Сутринта пръснах на едната китка и до момента (4 часа по-късно) си се усеща съвсем отчетливо. Получих само този парфюм.
2. I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian - сладост - маршмелоу, матча, джинджифил на прах и ванилия усещам аз по себе си. Блендирани са изключително добре в компанията на едва уловим лимонов полъх. Този парфюм е доста силен. Пръснах паралелно с розата на другата си ръка и заглушава тотално другия аромат. Трайността след 4 часа не е мръднала.
3. Virgin Island Water by Creed - лято, кокос, лимон, фини флорални нотки. Чудесен ще е за в жегите и по пътя към плажа. За трайност не мога да кажа, но ми се струва, че няма да е от най-трайните. Седи сравнително близо до кожата и след 2 часа сякаш започва да избледнява. Въпреки това ми харесва и ще си го задържа, ако си го получа.

# 598

Сега за DIVAIN-ските приключения. За жалост имам проблем с пратката, която получих днес. Поръчах три парфюма, но, уви, пратили са ми само един в бутилка от 100 мл. Останалите са някъде в небитието и писах на съпорта. Иначе имам тестери и за трите, но две бутилки са излетели някъде. Smiley Усъмних се заради теглото на кутията и взех, че направих видео на отваренято. Както и подозирах, просто липсваха. Ще видя какво ще ми предложат. Надявам се да си ги получа, защото тестерчетата ми харесват. Та, сега малко и за тях.

Дори нямате представа, колко полезен ми беше този пост. Същата история с Дивайн и при мен. Поръчах три парфюма, получих един плюс 3 мостри. Добре че прочетох и направих същото- видео на отварянето. Сега ще пиша и аз на съпорта.Иначе от това, което успях да тествам, съм много доволна. Womanity  е едно към едно, Черешката на Том Форд е чудна, Делина също е много хубава. На първия и третия имам и оригинали и добра база за сравнение. Сега пожелайте успех с получаването на останалите!

# 599
  • Sofia
Мисля, че ще ви изпратят липсващите парфюми в най-кратък срок. Може да са били временно изчерпани.
Благодаря за отзивите за китайската роза. Стои ми в уиш листата, както и този на Creed.
Иначе и аз получих скоро i don't need a prince и още няколко. Но съм на супер работна вълна и само ги помирисах и ги оставих. Като ми остане време ще им обърна повечко внимание.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 21:32 от Monadirs

Общи условия

Активация на акаунт