НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 507
  • 666
  •   1
Отговори
# 135
  • София
хаха абе ей, настъпвате ме по болното място Grinning

# 136
Може и маслини,нарязани зеленчуци (за който може да се засити с тях:wink:).Може да си носиш и лъжица/вилица за кофичка кисело мляко/сметана,маслинова паста,консерва риба тон.Но да,тук вече не е толкова непредвидено.Аз лично съм го правила с умисъл и за удобство.
Това си е планирана храна. При повечето хора ако си носят такава "за всеки случай", този "случай" задължително се случва и я изяждат, няма само да я разнасят я Grinning
Нещо опаковано и трайно трябва да е, ако правилно съм разбрала за каква цел трябва да е в чантата. Те затова и вариантите освен пакетче ядки не са много. Или ако има магазин наблизо, евентуално в момента да се купи нещо.

# 137
Аз бих си носила кутийка сметана 30%. Издържа с месеци в чантата.

# 138
  • София
Това ми попадна, май някой го беше пуснал преди време. Не съм пробвала, но е вариант за непредвидено хапване.

Колагенови пуканки.

https://snackammi.com/produkt/kolagenovi-pukanki-ammi-sol-i-piper-50-gr/

# 139
И аз нося подобни неща най-често.😀 Може и режимни гофрети, 90-секундно хлебче. Много хубав навик е да се държат в хладилника достатъчно вече сварени яйца, а също и някакво режимно печиво във фризера (които просто да се извадят). Мен през лятото понякога ме е спасявал и айрян /при по-лек глад/.
Вчера правих мъфинчета (вариация на kladdkakа/blondie), много добре се получиха- и дъщеря ми ги хареса много. Стават и за носене навън, както и за съхранение във фризера.

4 мъфина ми се получиха. Използвах едно голямо яйце, 30-40 грама разтопено масло, 10 накълцани бадема (сурови), малко сметана, цейлонска канела, ванилия и вода и кокосови стърготини на око до желаната консистенция. Оставих малко да поседи сместа, после изпекох за 10 минути във фрайъра. Отгоре поръсих с малко ванилова захар (щяха да са чудесни и без това, вътре нямаха нищо за подслаждане, а дори детето ги хареса).🙂
Натка, под "непредвиден глад" вероятно се има предвид и огладняване в непредвиден час.🤔

# 140
Ами така де, то ако е в предвиден час ще има предвидено хранене Grinning По-скоро повечто хора са свикнали да имат какво да прихапят точно "за всеки случай".
Колежките ми търчаха за вафли всеки ден като прегладнеят следобед, до нас имаше магазинче. И ми се чудят аз как не търся, а аз на тях им се чудя не се ли дразнят как вафлата ги вдига и после пак рязко им падат батериите. Но за повечето хора това тяхното е норма, а не моето. Знаеш как е. И солети и подобни винаги имаха в чантите, в шкафчето, абе да има там.

Въпросът е че ако не е нещо трайно и се носи ей така да има, задължително ще се изяде. Със или без нужда. Затова отделно планиране и приготвяне на храна само с тази цел не ми звучи добър подход. То човек психически се подготвя как ще направи някакво междинно хранене с нея. Навил се е вече, един вид Grinning Предпочитам да съм с нагласата че няма да ми трябва храна до планираното хранене.

# 141
По принцип е така.Много си права,но винаги има изключения.Тръгвала съм на поход с парченца кашкавал и луканка,защото видиш ли аз трая на глад,но се е наложило да допра до тях.И добре,че съм ги взела.Имала съм ангажименти в града,които са се проточили и се е наложило да хапна в движение.Винаги има изключения и е добре да се помисли предварително вместо да се нахвърляш на първото,което видиш.

# 142
Случвало ми се е да нося храна, която връщам вкъщи, защото не съм огладняла достатъчно, за да я изям навън.😅 Или съм се прибрала по-рано от предвиденото, или друго...Но пак е по-добър вариант, отколкото да огладнееш, а да нямаш никаква режимна храна  или да не можеш да купиш такава наоколо...и да ядеш нещо нережимно или да стоиш гладен.🙂

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 20:57 от dolce miele

# 143
въпросът го разбрах, като да имаш храна за  в много краен случай на огладняване
за планирано хранене - малка хладилна чанта в багажника с консерви риба тон и ония буркачета от лидл с месо
имам и дъска, и нож за мезета Simple Smile

# 144
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да аз точно за спешни случаи говоря. Свикнала съм да планирам. Работя но не живея в София и се придвижвам с градски транспорт. Понякога излиза нещо пък изпусна автобус и от момента на тръгване от работа до вкъщи може спокойно да минат и 4часа.
Да разбирам ли, че може консерва риба тон или това е само по изключение? Много обичам за закуска.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 08:56 от ninanb

# 145
Да аз точно за спешни случаи говоря. Свикнала съм да планирам. Работя но не живея в София и се придвижвам с градски транспорт. Понякога излиза нещо пък изпусна автобус и от момента на тръгване от работа до вкъщи може спокойно да минат и 4часа.
Да разбирам ли, че може консерва риба тон или това е само по изключение? Много обичам за закуска.
Може колкото искаш риба тон, стига да е в собствен сос.

# 146
....или зехтин, домати.

# 147
Може колкото искаш риба тон, стига да е в собствен сос.
Риба тон в зехтин не става ли?

# 148
  • В полите на Пирин планина
Става, естествено. Simple Smile

# 149
  • на острова на мечтите
Риба тон в собствен сос обикновено съдържа повече сол. Има риба тон с малко зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт