НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 511
  • 666
  •   1
Отговори
# 150
Може. Аз риба не мога да гледам, камо ли да вкуся. Имах предвид да не е с някакви други сосове или олио. Зехтин си е ок, разбира се.

# 151
Аз предпочитам рибата тон да е в собствен сос, защото все си мисля, че кой знае какъв некачествен зехтин са използвали при другите консерви Grinning

Не съм много наясно с интервалното хранене Blush и затова да задам тъп въпрос - храня се два пъти на ден, обед и вечер. На интервално хранене ли съм?

# 152
Принципно да. То интервалното хранене според някои и 13-15 часа без храна пак минават за такова, макар че според повечето нищо не са. Като че ли 16 часа фаст и 8 часа прозорец за хранене е най-разпространеното, ама варианти бол. Кой както ще да му вика.

# 153
  • на острова на мечтите
Риба тон, както повечето храни, които се консервират, за да се съхранят за по-дълъг период, се обработват или със сол се или с олио. Аз предпочитам риба тон с олио, иначе пия много вода. По принцип не прекалявам с консерви.

# 154
  • Los Angeles CA
Консервираната риба тон има високо ниво на Меркурий, добре е да не се прекалява.
На мен лично риба тон ми мирише неприятно и консистенцията на месото не ми харесва, но за тези, които я обичат с олио е по-добър вариант.

# 155
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Консервираната риба тон има високо ниво на Меркурий, добре е да не се прекалява.
На мен лично риба тон ми мирише неприятно и консистенцията на месото не ми харесва, но за тези, които я обичат с олио е по-добър вариант.
Живак - на български.
И аз съм го чела и слушала, но честно казано не мога да си представя колко риба тон в консерва трябва да се изяде, че да има неблагоприятен ефект върху тялото.

# 156
  • Los Angeles CA
CvEtEmOe,
Благодаря, да живак е на български, извинявам се. Не знам колко трябва да се изяде, но скоро по радиото слушах за майка и дъщеря, които са се натровили били са любителки на риба. Не запомних подробности, защото слушах периферно, но факт е че има случаи.

# 157
Извинявам се за въпроса,но при този режим позволено ли да се яде нахут?

# 158
Зависи.Ти в крайна сметка прочете ли първа страница?

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 15:35 от dt

# 159
Да,но не се ориентирам нахута към кои спада,тъй като е протеин?

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 18:43 от strawberry0302

# 160
  • София

Нахут
Готвен, варен, без сол
100 г съдържат:
164 - калории
8.86 г - протеин
27.42 г - въглехидрати
2.59 г - мазнини

# 161
Нахут

Ще копирам текста от първи пост
Въглехидратните храни включват тестени изделия и сладкиши, картофи, ориз, плодове и зеленчуци, бобови, а известен дял въглехидрати има и в ядките, семената и млечните храни. Общото за въглехидратните храни е това, че съдържат различни видове захар - глюкоза (съдържа се в тестеното, зеленчуците, плодовете, бобовите, картофите, ориза, като в нишестените храни е под формата на скорбяла (нишесте)), фруктоза (в плодовете и зеленчуците), лактоза (в млечните). Към въглехидратите спадат и съдържащите се в растителните храни фибри (в зеленчуците, плодовете, бобовите, пълнозърнестите тестени изделия, ядките, семената). При консумацията на тези храни организмът ги разгражда и глюкозата попада в кръвния поток.
Бобовите храни (най-вече зрял фасул и леща), особено ако се консумират в по-големи количества или по-често, защото съдържат значително количество въглехидрати, а в същото време и вещества (фитати и лектини), които пречат за усвояването на минералите и способстват за нарушаване на целостта на чревната лигавица, което увеличава риска за редица заболявания.

Всичко това изисква елементарни усилия.

# 162
То и в гугъл да чукнеш "нахут" веднага ще ти излезе, ама кой да го направи...
Без да се обиждаш, но това е поредният ти малоумен въпрос. Имам чувството, че трябва някой да ти го сдъвче и поднесе.

# 163
  • на острова на мечтите
Наистина бобови и варива не се препоръчват, но нишестето, което съдържат не е от лесно разграждащите се и от време на време нахут и червена леща не са ужасТно вредни. Не са за тази диета, но от време на време слагам в диетата. Аз не бива да ям заради посорито... Ама понякога наистина ми се хапва. Признат грях, половин грях.
В момента чета една а книга за храненето на доктор Mark Hyman. Започвам да си изяснявам доста неща. Някой трябва да осмисля, с други не съм много съгласна.

# 164
  • на острова на мечтите
Пиша след себе си, но имам спешен въпрос. Бях си копирала един пост, как да си направим ферментирали напитки, но не го намирам. Сигурно съм го изтрила по невнимание. Голяма съм шматка.
Искам да си направя ферментирал сок от червено цвекло. Сложих вода, сол и нарязано цвекло, но не помня какво още... Или нищо друго?

Общи условия

Активация на акаунт