НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 850
  • 666
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Това го бях пробвала, не е лошо на вкус но е доста соленичко. Аз си го разреждах с малко вода че не ми допадаше иначе, бих го сравнила с по-соленичък зелев сок. Правих си 2-3 пъти и ме домързя да се занимавам и до там бях.

# 167
На мен изобщо не ми хареса, просто не е моето. Сега правя първи опит за комбуча, да видим какво ще стане.

# 168
Комбучата ми е вкусна, но се прави от чай с захар и винаги имам съмнения, че остава захар

# 169
  • Los Angeles CA
Комбучата ми е вкусна, но се прави от чай с захар и винаги имам съмнения, че остава захар

И аз имам такива съмнения.   Аз оставам доста дълго "скоби" - то да работи и тя става доста кисела, но пак не съм сигурна.

# 170
Пиша след себе си, но имам спешен въпрос. Бях си копирала един пост, как да си направим ферментирали напитки, но не го намирам. Сигурно съм го изтрила по невнимание. Голяма съм шматка.
Искам да си направя ферментирал сок от червено цвекло. Сложих вода, сол и нарязано цвекло, но не помня какво още... Или нищо друго?
Пост 242 на Кам тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.240

# 171
Тази рецепта е с 60гр захар на литър. След първична ферментация остават 30гр, а след вторична-20гр. Аз смятам да пия по 100-150мл на ден и това количество захари не ме смущава.

# 172
Ако пиеш такова количество не е фатално. Аз си изпивах по 2 чаши, горе долу половин литър, особенно през лятото.

# 173
  • на острова на мечтите
Пиша след себе си, но имам спешен въпрос. Бях си копирала един пост, как да си направим ферментирали напитки, но не го намирам. Сигурно съм го изтрила по невнимание. Голяма съм шматка.
Искам да си направя ферментирал сок от червено цвекло. Сложих вода, сол и нарязано цвекло, но не помня какво още... Или нищо друго?
Пост 242 на Кам тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.240
Ох, точно този линк съм затрила. Благодаря много! Вече е почти готов моят ферментирал сок. Малко е студеничко, а и солта смених. Сигурно затова се забави ферментацията.
Аз обичам точно този сок, защото няма захар. В джинджифиловата напитка има мед.

# 174
  • Los Angeles CA
Alex_Sandra,
Сподели какво слагаш при вторичната ферментация. Аз съм опитвала само с канела.

# 175
Все още нищо Simple Smile Това ще ми е първи опит, чакам да стане първичната ферментация и смятам да сложа настърган джинджифил и лимони. Разгледах доста рецепти- някои слагат сушени плодове(10тина плодчета на литър, т.к силно увеличават газирането) подправки, дори какао. В профила на Весела Савова също има доста идеи.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 14:54 от Alex_Sandra

# 176
  • Los Angeles CA
Камбуча правя от 3 - 4 години, вкъщи освен моя милост никой не иска да я пие. Рядко и прибавям нещо за втора ферментация, в повечето случаи канела и веднъж манго с надежда, че на децата ще им хареса, но не. Обичайно първата ферментация е дълга докато стане много кисела, почти като оцет, газирана е, но не много.

Имам въпрос какво да направя с белтъци, имам една кутия, която трябва да използвам до утре.  Нещо като целувки с подсладител,  дали ще стане? Или нещо с бадемово/кокосово брашно.  Рових се в мрежата на Кето десерти, но нищо не ми хареса.

# 177
  • София
Имам въпрос какво да направя с белтъци, имам една кутия, която трябва да използвам до утре.  Нещо като целувки с подсладител,  дали ще стане? Или нещо с бадемово/кокосово брашно.  Рових се в мрежата на Кето десерти, но нищо не ми хареса.

Спаначено суфле. Задушен отцеден спанак с пресен лук и чесън, джоджен, натрошено сирене и разбити белтъци.
Пече се на слаба фурна в намазана с масло тава.

# 178
Здравейте отново тези които ползвате тахан,какъв ползвате-сусамов ли и за какво го ползвате?

# 179
Здравейте! Присъединявам се към темата. От 15 януари съм на кето режим и съм 16 кг надолу, това беше теглото, което качих по време на бременността. От 87.7 кг станах 72 кг за малко повече от 2 месеца. Цял живот съм била 45 кг, ръст 163 см,  но след спиране на цигарите и един инцидент, след който повече от половин година почти не се движих, съответно и не тренирах, качих около 25 кг за година и нещо. Целта ми е да си върна старите килограми или поне да достигна до 55 кг. Сега към моя режим. Първите десетина дни сама си изготвях менюто, като си мерих всичко и записвах в Lose it, имам опит с мерене на храна и НВ режими, но започна да ми идва малко в повече, че меря и на детето храната по няколко пъти на ден. Моя мъж ми каза да не се мъча и да си направя подарък режим на Ерменкова. Закупих си стандартния. Ами хора, струва си на 100%. Всички рецепти с много малко изключения(тези с карфиол) са ми адски вкусни, приготвят се лесно, порциите са ми супер, дори понякога не успявам да изям нещо. Спазвам си и всички останали нейни съвети, фастинг, пиене на течности, кафе и т.н. Не съм имала кето грип, но в началото имах често сърцебиене, защото правех и кардио всеки ден. Мога да кажа, че откакто стм на режима не е имало някакви моменти, в които да чувствам силен глад или да имам крейвингс. Голям плюс за мен е, че започнах да ям до 20-21 часа, преди се е случвало и в 23 часа да хапвам. Проблем с късното първо хранене нямам, никога не съм закусвала, мога и до 16-17 часа да не ям. Аз си закупих един месец и сега го повтарям, смятам след това да пробвам Гурме режима с малко по-различни рецепти. А самата Дани е страхотен човек, винаги е на линия и отношението й е чудесно, дава съвети, отговаря на въпроси и помага с всичко, което може, дори да не е свързано точно с храната.

Общи условия

Активация на акаунт