НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 343
  • 666
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте,
от 3 месеца съм на Кето, правих си изследвания на кръвта профилактично, и излезе много висок холестерол.
Моля за съвет, и дали да правя други изследвания?
Наднормено тегло нямам BMI около 20, спортувам активно 3-4 пъти в седмицата.
Семейна анамнеза, при баба ми е имало такъв период около 50 годишна възраст, като се е саморегулирал с времето.

# 316
Момичета, не знам къде е точното място на въпроса ми, а не ми се пуска отделна тема:) Надявам се тук да ме ориентирате, за което благодаря предварително.
Кои са хубавите ядкови млека на българския базар и къде се предлагат?

# 317
за мен няма хубави, във всички химията е много,  ако ти кажа колко дълго не се развалят отворени в хладилник…
на Joy едно бадемово без захар харесвам най- много и на Верея, но там просто цената стана като  за кг месо на промоция

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 12:16 от Herzen

# 318
Здравейте, от 3 месеца съм на Кето, правих си изследвания на кръвта профилактично, и излезе много висок холестерол. Моля за съвет, и дали да правя други изследвания?
А прочете ли, че няколко месеца след започване на режима има вероятност да се получат такива резултати при изследване и не се препоръчва да се правят, защото няма смисъл? Трябва да мине доста по- дълъг период и тогава се правят изследвания.

# 319
на Joy едно бадемово без захар харесвам най- много и на Верея, но там просто цената стана като  за кг месо на промоция
Благодаря. Ще ги потърся. Не слагаме по много в кафето, но определено го няма подуване на корема ми, или поне така си вярвам, което го имах след кафе с обикновено мляко. За 20-ина дни се надявам да преживея цената.

# 320
  • В полите на Пирин планина
А ако се пие кафето с 30% сметана пак ли има подуване?
Защото аз замених кравето мляко с такава сметана и нямам подуване.

# 321
Не съм пробвала със сметана и към момента не ми се пробва. Преди години съм пробвала кафе с кокосово масло и не ми хареса, но и аз не съм на НВ ВМР. Попитах тук, защото видях, че темата има голямо движение, освен че сте по-информирани.

# 322
От години си пия кафето със сметана 30% и нямам оплаквания.

# 323
Блу, тия млека не са точно млека и стават на парцали в кафето
не ще се пресичат, ама така изглежда
първо сложи в малко кафе, да не съсипваш цяла чаша

ядкови млека изполвах за разтваряне на протеин, но за 8 лв литъра... вече го пия с чиста водица

# 324
От години си пия кафето със сметана 30% и нямам оплаквания.
И аз така го пия, от известно време слагам и по малко сол. Понякога добавям масло, желатин, кокосово масло или mct /не всичките наведнъж/.
Гледах преди време някакво бадемово мляко /кауфландска марка беше/ за 3,49 лв- че то съдържанието на бадеми в него беше около 2 (два!) процента...Имаше и някакви гуми в състава. Това за варианта без добавена захар, че имаше и такъв с добавена захар, чийто състав не съм гледала.

# 325
Долче, защо слагаш сол?

# 326
Четох, че всъщност било вкусно така. Вярно е.🙂 Подчертава вкусът на кафето, т.е. не се усеща като солено.

# 327
Наистина е по-вкусно. Солта подчертава всеки един вкус, прави го да изпъкне повече. Дори и в количество дето не прави цялото нещо солено на вкус.
Нали затова се слага щипка сол и в сладкиши като се правят. С кафето логиката е същата.

# 328
Утре ще пробвам и аз.

# 329
И аз пия кафе със сметана.
Алтернатива може да е кокосово мляко/сметана, но на мен не ми харесва.
Момичета тук и с маскарпоне пиеха кафе.
Много ли ще се разсърдите, ако ви кажа че съм на свинско с кисело зеле и червено вино? Много подходяща храна за студено време, каквото е тук. Знам, че на някои места е голяма жега.
дани маслено тесто си е с масло, варианта с мас е български, но и такава хубава мас като в България никъде няма. Много сполучливо става маслено тесто с масло и кокосово брашно. Правих една година за Коледа такива масленки, като ги "подсладих" с парченца черен шоколад. Бяха много сполучливи.
Нямам точна рецепта, използвах стандартна с масло, брашно, жълтъци и захар. Просто пропуснах захарта и замених брашното, но аз имам опит с кокосово брашно и зная,че е силно хидроскопично. Ако правите опити намалете количеството или най-добре смесете с бадемово брашно.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 19:18 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт