НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 350
  • 666
  •   1
Отговори
# 300
Направих кето крем карамел със стевия, ама нещо....не покри очакванията ми.  Не мога да вляза в кетоза и съм минала само на яйца, масло и гауда. Без зеленчук си е гадничко.

# 301
Похаби яйцата за крем карамел,нали?
Опитай по-скоро крем брюле и евентуално черен шоколад отгоре да се разтопи вместо захар. И без стевия и подобни.
Ей, това най-много ми е липсвало. Голям любител на крем карамел и крем брюле съм.
Един младеж споделяше , че е правил по време на яйчен фаст крем с маскарпоне и яйца, но все ме спира нещо да не похабя И яйца И маскарпоне.
Правила съм и крем карамел в тиква. Не е лошо,но не е.... крем карамел.

# 302
Е то без карамел... Мерси, няма нужда.
А маскарпонето по-добре да си го хапвам натюр, с лъжичка - и аз като теб харесвам мързеливите рецепти Joy

# 303
Беше зор при мен миналата седмица да вляза в кетоза, но вече 5-6 дни поддържам ниво. Хапвам дори вече по малко ягоди и 10гр праскова за разкош 🫣 Но и аз бях на яйца и сирена 3-4 дни.

# 304
От както имам фраер- фурничка много често си правя крем карамел в нея. Когато искам да наподобява сладост- добавям ванилия, когато искам да има леко солен вкус- ръсвам два, три пъти солницата. Хич не ми липсва карамел и захар точно в това ястие.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:00 от mariat

# 305
Обичам крем карамел (с и без карамела), крем брюле, всякакви подобни вариации с шоколад, малко плод, аромати, кокос, ядки...😁 Шоколадов крем карамел (без карамел) също.
Или пропускам карамела, или ям стандартния крем, но с по-малко захар и карамел. Досега не съм правила с подсладители, аз и без това толкова рядко се захващам да го правя...😃

# 306
Хубава рецепта за омлет, но богат на протеин, на Весела Савова видях  и споделям.
Скрит текст:

Никога ли не ползвате подсладители? Аз от време на време ползвам еритритол, когато закъсам за сладко.

# 307
Нани, гледах го този омлет и си го бях запазила и аз.😋
Имам пакет с еритритол (мисля, че ми е от пролетта на 2019 г😄), вероятно бих купила и ксилитол, но много рядко използвам подсладители...Обикновено използвам по малко кафява захар, мед или най-често просто подслаждам с разтопен шоколад (или парченца шоколад). Не се сещам за еритритола обикновено...😅

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 20:51 от dolce miele

# 308
Аз не закъсвам за сладко, та в много редките случаи когато нещо ме изкуши, не си отказвам. Наистина е супер рядко, така че не си го слагам на сърце, аз обикновено дори плодове не търся.

# 309
Ох, на мен плодвете ми разкрват играта:( Сладко не обичам, не купувам, не ям… Ма с тия череши са протурих! Кога ще им мине сезона бе?!😂

# 310
В Германия обикновено всичко е толкова безвкусно откъм плодове и зеленчуци, ама тази година такива хубави череши има, че е направо прецедент. 🙀 Вчера си взех и аз 3-4 череши, но с тях приключих. Ако си наруша храненето, ще е заради тези “гадини”. 😁
Сега забърках едни целувки за проба- класически и с орехи. Дали ще се опекат сполучливо обаче- не знам. 🤞🏻

# 311
По каква рецепта?

# 312
Тук обаче си трябва лъжица подсладител: https://www.forlife.bg/recepta-za-celuvki-bez-zahar

# 313
Оооо, шоколадов крем брюле! Много любим... беше. Имам шоколад,на който ще му изтича срока и се чудех как да го употребя. Мерси за подсещането.
Никакви подсладители не ползвам. И аз, ако приритам хапвам истинско със захар. Купувам за 1-2 -ма и си разделяме с половинката. Няма как да направя нещо малко, а и не искам да се хвърля. Този акъл ми дойде след доста похабени продукти.
Сетих се за една случка с Милко Георгиев. Бяха го видяли в една сладкарница с приятели да хапва торта. Ей, каква истерия стана, че човека трябваше да се обяснява. Уважил приятел,който  ги поканил на рождения си ден ....в сладкарница. Тогава се уточниха някои неща и най-вече, че няма никакъв проблем, ако 80-90% храненето е както трябва, а останалите 20-10% за храна/напитка по повод. Всичко е до мярка.
И в списъците на Тим Ноукс никъде не пише "забранено е"; пише да се избягва или ограничава.
Всичко казано от мен е в общ случай. Съобразява се със здравословното състояние и т.н.
И още нещо се сетих. В една група млада жена се оплака, че и се яде тиква. Веднага и всички гракнаха "не може докато не отслабнеш". Тя имаше някъде към 30-40 кг за махане. Познайте дали е чакала 3 години за да хапне тиква (хихи, Елин Пелин с разказа за печената тиква)

# 314
  • на острова на мечтите
Днес направих за проба две "палачинки"( едната страна на трохи, или crumble) от киноа и амаранто.
Вчера бисквити с моркови. Трябваше да е торта, ама не ми се включваше фурна и ги направих на тиган.
За маслено тесто, понеже нямам мас, а масло-нормално или кокосово, дали ще стане. Така или иначе ще пробвам, но ако някой вече е пробвал...
Таня, кИфтета са от мен. Давай диетата. Т.е. донасяй я направо.

Общи условия

Активация на акаунт