НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 932
  • 666
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Робата тон е 100гр. объркала съм.
Пропуснах да кажа,че от 3 ден на диетата ми се разбира съня, спях по 5 часа и отпадналостта ми и сърцебиенето до 11 ден го отдавах на недостига на сън. Но взех пак да си спя по 7 часа и разбрах ,че съня не е проблема.

# 286
На мен винаги закуската ми е била любима. Е, изключвам периода, когато пушех и "закусвах" цигара с кафе. Беше мнооооого отдавна.
stefina има много фактори. Хормони,сън, хранене, активност,години, витамини и минерали оказват огромно влияние. Като верига е: едно звено да се прекъсне и се нарушава връзката. Менопауза не е болест, естествено е и трябва да се свиква с промените , в смисъл правиш каквото трябва, но без да се вманиачваш. Няма смисъл да се взираше и разболяваш заради 3 килограма, които ту идват, ту си отиват. Прочети и прави това, което е добре за теб, отговаря на твоя начин на живот и на твоя вкус , съобразно с твоето здравословно състояние.
Погледни палео ( има много варианти) и идеите на Марк Сисон. Ако не си падаш по месо , може да погледнеш/прочетеш книгата на доктор Марк Хайман "Яж мазнини и отслабвай". Той има и примерни менюта, но не са по мой вкус (върл месоядец съм).
Яж 2-3 неща, но до засищане и да държат сито поне 5-6 часа.

# 287
Няма смисъл повече да задълбаваме в тази "диета". Уточнения, обърквания= все тая. Прочети си първия пост на темата, прочети 1-2 теми назад и дерзай, при условие, че приемеш, че това е начин на хранене, а не диета за -3 килограма и после връщане обратно в редиците на нережимните.

# 288
Сметнах калориите на топ режима на туй Кето гурО! 800!!!! Пред тази и Узунов ще свали шапка засрамено. Това е абслолютен глад. Не сърцебиене ми до припадък мога да стигна!
Особено ако не лежа като труп на тия 800 калории, а се движа, върша си работа, спортувам.
От такива като тази хората патят и после “кетото” е опасно и вредно!
Ми то за 7-8 години ние тряяше да сме вдигнали петълите!

Макроси

# 289
Какво означава "net calories" на втората снимка?🙂
Това "гурО" е разменило и калориите от протеин и вгх...защо ли не се учудвам. Ама то и на пръв поглед протеините трябваше с лупа да ги търсим...😃

# 290
Това са по моите данни пише че ми оства 600 и нещо калории да поема, щото ми добавя 170 кал изгорени от йогата, това не го гледай.
Ти виж 800 калории на госпожа диетоложката?!?

# 291
Те 800 калории сами по себе си не са проблем (ако са само в някои дни, примерно при съчетание с фастове). Лудост е обаче всеки ден да се яде по толкова малко! Мен ме заболя главата само да го чета този "режим", пък представям си да напазарувам всичките неща, да претегля грамчетата...😀

# 292
Само като видях грамажите . Аз също съм на малки грамажи но ям протеини, мазнини добавям като авокадо, зеленчуци. Сърцебиене не съм имала от диетата а леко виене на свят но го свързвам и с адската жега която беше при нас и рязката смяна в градусите.
Вече всеки 3ти започна много да разбира от макроси, менюта и да изготвя такива .

# 293
Начи аз къв леген със салата ИзЯх ей сега- зеле, печени тиквички, 2 л нахут, маслини и пушена сьомга, че ако го види някоя диетоложка ша почине🤣😂😅 Не знам дали ще ям пак до довечера 😅 може би нещо гурме порция:)

# 294
  • на острова на мечтите
АИП не ми е ограничаващ, по- лесно е да ядеш 10тина неща, няма го мисленето 'ох, сега какво да изям, за да отслабна'
ще ходя следващата седмица да ме боцкат за тсх, кафето може и да го разкарам при лоши резултати
а спирането на млечните е най- доброто, което съм правила за себе си в последните години
Какво ще рече АИП? И ТСХ?
Иначе аз си кретам по режима. Лека полека. Няма с какво да се похваля. Всъщност май псориазисът ми се кротна малкичко.

# 295
АИП-Автоимунен протокол
ТСХ-Тироид-стимулиращ хормон

# 296
  • София
АИП не ми е ограничаващ, по- лесно е да ядеш 10тина неща, няма го мисленето 'ох, сега какво да изям, за да отслабна'
ще ходя следващата седмица да ме боцкат за тсх, кафето може и да го разкарам при лоши резултати
а спирането на млечните е най- доброто, което съм правила за себе си в последните години

На мен ми е ограничаващо без домати, чушки, патладжан, яйца и подправки от семена. Без млечни и зърнени мога. Даже и без ядки. Но за черен пипер и чили много си страдам. Simple Smile

# 297
Някой иска ли да му правя "режим" срещу заплащане? Малко взимам и в натура: пържола/ кюфтаци и гъбки, зеленчуци към тях.
При мен жега, ям домати, краставици с много лук и яйца , под всякаква форма. Сънувам кюфтета.
И аз мога да се откажа от много неща, но люти чушлета, чесън,лук и яйца не си ги давам. И кюфтетата, само някой да ги направи желая.

# 298
  • София
Маринована сланинка става ли?

# 299
Маринована сланинка става ли?
Те това ми е любима гарнитура или предястие.
Къде е? Идвам!
Като стана въпрос за маринована сланина, предлагам някоя и друга рецепта да споделите.
Аз пък ще покажа мой вариант на шунка (във фурна) само малко да захлади. Материал имам. Те това не го разбирам: в най-голямата жега в магазините има най-доброто свинско. Още един замразител ли да купувам?

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 15:33 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт