ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 433
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Аз не съм пускала изследвания , а трябва според мен . Все се каня да звъня на личния лекар . Аз почти откакто съм родила забравям супер много . Дори когато говоря , забравям следващата дума която трябва да кажа или като цяло за какво съм започнала да говоря . Незнам от кърменето ли е , но изобщо не ми се струва нормално чак толкова . Не съм изморена , спя сравнително добре . Малкия вечерта се буди на 2,5 часа да суче , но аз в просъница го кърмя и продължавам да спя . През деня когато искам пак лягам с него , домакинската работа изобщо не ми е на дневен ред , ММ върши доста неща най вече готви или поне измисля какво да хапнем набързо и го прави . Цитономазка ми казаха май 6месеца след раждане , незнам как е в БГ , но пък тук на първия преглед ме гледа и с вагинален ехограф .
Да се оплача , много съм напълняла . Корема ми изглежда ужасно .  Трябва да започна да правя упражнения , но нямам никакво желание . Знам че започна ли веднъж , това става едно от най важните неща в ежедневието ми , знам че ще започна да се чувствам страхотно , но Боже толкова ме мързи . Времето в което съм без дете в ръце ,искам просто да си опъна краката да изпия едно хубаво кафе и да гледам сериали . Откакто ММ работи пък сме на фест фууд , което ме влудява и такъв апетит за сладко имам … Ето аз си пия сутрешното кафе , но така ми се хапва и парченце торта . През ден си казвам “ айде утре вече започвам “ и пак нищо не правя .

# 91
  • София
Аз си пуснах кръвна картина (препоръчаха ми в болницата да видя хемоглобина след 3-4 седмици, пиех Тотема) и TSH (имам Хашимото).

За цитонамазка ми каза АГ 3 месеца след раждането да ида.

# 92
Кестенче, от кърменето е при теб това състояние. Тези, които кърмите истински ви се възхищавам. Аз много се потя и много болки в гърба имам и за това се чудя, да нямам някой проблем. Четох, че до шестия месец хормоните се намествали и всичко изследвано по-рано няма да е оптимално и реално. Четох и да не забравяме покрай детето, че и за нас трябва да се грижим. Ние в петък сложихме втората ваксина за пневмоние и за първи март оставихме ротавирусната. Сменихме Аптамил органик с Хип комфорт и да видим сега ще ака ли редовно, че голяма мъка ми е.

# 93
  • София
Някой друг да се е ориентирал към многократни пелени? Аз взех универсален размер, те са за над 5 кг, та ги изпрах тези дни и днес за пръв път му слагам такива. Дотук е успех, ама се съмнявам да няма издънки.

# 94
Ох а заради това потене сменям по 20тениски на вечер . Все имам чувството че е пуснато парното , а то не е . Съответно и малкия го обличам леко , защото на мен ми е топло и си мисля че и на него му е топло .Joy
Многократни пелени не , но ( не се смейте ) аз мисля да му взема гърне на малкия . Аз откакто се е родил му мия дупето на всяка смяна на памперс , съответно не ползвам мокри кърпички и винаги го хващам да се изпишка на мивката . Вече знам горе долу кога пишка , айде акането няма да можем да го хванем защото доста често е докато суче , но поне пишкането , ако можем защо не .

# 95
Аз имам записан час на 22 февруари при АГ. След раждането ме извика на 3м. Не кърмя , но много забравям..Същата история е при мен започвам да говоря нещо , и забравям за какво , ходя до стаята и пак забравям. Едва съм на 22😃. За много неща мисля едновременно от това ли е, от раждането ли е нз! Няма как да е от съня защото бебка е на режим и легне ли в 00:00 кърти до 5/6 има и дни чак в 8. Това с косата , някой да ми каже кога се оправя , че е страшно. Почнах на едни ампули за коса (4бр 52лв😒🤐) и витамини по препоръка на личната...
Искам да ви кажа , че съм много доволна от памперсите babylino, намирам ги само в Калфланд. Направих сравнение между тях и Молфикс държах ги едно и също време и после като пипам молфикс мокри ми ръката ,babylino изобщо граммм. За ноща особено са супер. Вие от коя марка памперси сте доволни?

# 96
  • Вестерос
Аз съм ползвала пуфис, памперс, молфикс, лупилу, дм-ските, едни безплатни от Лили. Най ми допадат пуфис и тези от Лили. После може би лупилу от Лидл. Молфикс ми идват дебели, памперс много изкуствени, дм-ските са много тънки. Чакам да заредят в моята борса little angel.  Хвалят ги.

# 97
И аз много забравям. Най-редовно слагам да преварявам вода и забравям котлона и тя става вряла. Няколко пъти вече ми се случва като ходя за дребни неща до магазина и в аптеката ми се е случвало да си забравя покупките. Плащам и си тръгвам. Добре, че на касата жената е свястна и всеки път ми вика госпожо нещата няма ли да си вземете.Smiley

# 98
Явно всички забравяме хаха. И аз съм така, даже си записвам задачите за деня освен покупките. Просто някак изведнъж започнахме нова страница с раждането на детето и всичко е ново и четем и пишем и питаме. Сега като казвате за памперсите, въобще не се бях замислила, че има памперси и за през нощта, а от известно време нашия е толкова пълен сутрин, че тежи сто кила. Не пропуска но сигурно му е неприятно и на детето. Ние сме на Памперс премиум кеър 3. Пробвала съм лидълските и пуфис но не са нашите. Трябва да видя нощните памперси какви са, не че пропускат тези но много са пълни и тежки сутрин. Някой ползва ли нощни и каква е разликата?

# 99
Ние имаме многократни пелени, много са красиви, но още са и големи. В момента в които и стават ще пробваме с тях, мен ми е доста съвестно колко боклук и пластмаса генерираме заради бебето. Сега сме взели биопамперсите на Лидл, които уж се разграждали по-бързо, но има само от 3ка на горе та чакаме да и стават. Ако имаше някаква алтернатива на подложките за повиване щеше да е супер, тях също доста ги харчим😀 Сложа ли нова все бърза да я напишка или докато я сменяме киха и още не знае да стиска дупето и става страшно.

# 100
В Пепко продават подложки за повиване за многократно ползване, взимате 1 , постилате чаршафче/пеленка и сте готови. Ако я напишка, перете пеленката и няма драма.
Аз ползвам памперси от Лидл, през деня 2ка, през нощта слагам от номер 3 от еко памперсите от Лидл.
Аз също много забравям, бъркам думите, докато говоря, ММ само ми се смее, но и това ще мине(надявам се). А пък косата как ми пада, не е истина...

# 101
  • София
Какви са тези еко памперси на Лидл? Не съм чувала за тях, от редовния асортимент ли са?
Преди време бях чела коментар, че памперсите от Лидл миришат лошо, но не помня кой го написа. Аз още тях не съм ги пробвала. Сапунът за бебе на Лили обаче много ми хареса с него накисвам дрешките на малкия, ако някой памперс е пропуснал и ги препирам преди пералнята. По принцип сапуна е за къпане, много нежен и не изсушава ръцете. Купих го за под 1 лев и съм приятно изненадана.

# 102
Ние имаме многократни пелени, много са красиви, но още са и големи. В момента в които и стават ще пробваме с тях, мен ми е доста съвестно колко боклук и пластмаса генерираме заради бебето. Сега сме взели биопамперсите на Лидл, които уж се разграждали по-бързо, но има само от 3ка на горе та чакаме да и стават. Ако имаше някаква алтернатива на подложките за повиване щеше да е супер, тях също доста ги харчим😀 Сложа ли нова все бърза да я напишка или докато я сменяме киха и още не знае да стиска дупето и става страшно.

И аз ползвах много подложките, обаче сега като шават много и постоянно се набръчкват и даже и хващат края откъм главата с ръчички и си мачкат и а се ядосвам как се събира под дупето и спрях да ги ползвам. Имам супер тънки поларени одеалца и слагам тях. Хем е мекичко на дупето, хем не се събира. И ги пера.

# 103

Ето това са памперсите, в Люлин винаги има в Лидл, на нас не ни миришат лошо доволни сме много

# 104

Ето ги наще за вечерта са супер. За жалост ги намирам само в Калфланд...

Общи условия

Активация на акаунт