ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 424
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Вестерос
Завиждам на тези , които стават в 7:30 , бебка се буди 5:30-6:00 макс и съм станала с нея -съответно и нищо не мога да свърша , иначе се бъди в 3 да яде , а заспива към 21ч, към 12 пак се буди , но давам водичка и се унася .По едно време спеше без да се буди но това беше само за седмица .Съня е мираж и не зная до кога ще е така.през деня прави 3 дремки от по 20 тина минути и сутрин една от около 40 мин , която използвам да разходя кучетата .Преумората е голяма понякога в 5:30 имам чувствто че няма да мога да стана особено ако в 3 след яденето е побудувала до 4,4 и нещо.Но след 3 тото кафе си казвам спокойно ще се справиш 😂.Може да е грях , но я оставям да гледа тв в шезлонга понякога защото само тогава мога да изгладя или да и измия шишетата .Прахосмукачката става все по трудно-кога???И все си повтарям още малко още година макс две и ще се нормализират нещата и така Simple Smile, а пък като ми даде и една усмивка иииииииии забравям за умора за всичко
Според мен, ако я нахраниш в 12, няма да ти се събуди в 3 да яде, а направо към 6. Детето се буди в 3, защото е гладно. Simple Smile

Зори, аз не знам какво да те посъветвам. Пушила съм 7 години, след това ги спрях от раз след една настинка. Не пуших 2,3 години след това палех по една, две с колежки на лафче, на излизане, но след ковида ги спрях от раз също.
Много ти е сладка госпожицата! Пу пу! Heart Eyes

От къде купувате чорапогащи?

# 661
И аз пускам тв. Хем си бях казала, никаква телевизия и детски, но се налага. Маша и мечока и Пепа пиг и успяват да млъкнат за малко. Опитвам се да не прекалявам, че те не просто се заглеждат, ами направо си гледат:joy:. 
Съня и при мен е мираж. Онзи ден трябваше да говоря с една колежка в съседен офис и тя ми вика на колко станаха. Аз и казвам на 4ри и тя: охоооо, мойто момиче наникъде не си Joy
Вика вече след 3тата годинка ще си отдъхнеш малко.
Нашата количка е без зимни кошове. Беше много скъпа и се отказахме от тях, но летните са в напълно легнало положение и си слагам зимни чували и така изкарах зимата, не, че съм се скъсала да излизам, защото моите бебета много плачат като са е количката. Кофтито е, че не са с лице към мен. Мисля малко да повдигна седалката, че да може да гледат.
Цигарите и аз ги пропуших, но направо два пъти повече, отпреди да забременея.
С домакинската работа успявам да се справя. Чинии, готвя през 2-3 дни., пералня, сушилня, спрях да гладя, защото няма смогване.... Единствения ми проблем е къпането. Много трудно и не мога да издебна момент. Няколко пъти съм излизала мокра с шампоан по косата. Сега слагам шезлонгите в коридора и се къпя на отворена врата на банята, обаче ми е много смотано, нали са момченца да не ги травмиран от ранна възраст:joy:

# 662
Аз също мисля като Тифани , ако я нахраниш в 12 ,може би първите дни ще става пак в 3 по навик , но 2-3дни максимум ще спре да се буди .
Ох тези пусти цигари ! Мноооого дългогодишна пушачка съм . През бремеността не съм палила изобщо и не ми беше проблем. Особенно когато риташе вече , дори като си мислех за цигари ми ставаше гузно. А сега кърмя и като знам че бебето не е в мен ми се пуши много . Всяка вечер изпушвам една цигара на балкона с ММ . Като приспа детето и знам вече че имам 3часа пауза поне , това ми е кефа от натоварения ден . Ако малкия през деня само е мрънкал още повече ми се допушва и тогава нямам търпение да стане вечер , малкия да заспи и аз да изляза на балкона . През деня не се сещам много , но стане ли вечер … Знам че не трябва , много ми е гузно в същото време както казах страшно разпускащо ми действа . ММ в началото ме гледаше накриво и ми казваше , че ако ще пуша всяка вечер (една цигара ) да минаваме на АМ . Но сега и той вижда че някои дни съм много изнервена , а самия той също е пушач даже по страстен от мен и ми е казвал че ако е бил жена , въпреки бремеността сигурно би пушил и едва ли би могъл да ги намали дори . Да не прозвучи лато оправдание само . Пак казвам знам че дори една цигара е вредна и не бива .

# 663
Аз също мисля като Тифани , ако я нахраниш в 12 ,може би първите дни ще става пак в 3 по навик , но 2-3дни максимум ще спре да се буди .
Ох тези пусти цигари ! Мноооого дългогодишна пушачка съм . През бремеността не съм палила изобщо и не ми беше проблем. Особенно когато риташе вече , дори като си мислех за цигари ми ставаше гузно. А сега кърмя и като знам че бебето не е в мен ми се пуши много . Всяка вечер изпушвам една цигара на балкона с ММ . Като приспа детето и знам вече че имам 3часа пауза поне , това ми е кефа от натоварения ден . Ако малкия през деня само е мрънкал още повече ми се допушва и тогава нямам търпение да стане вечер , малкия да заспи и аз да изляза на балкона . През деня не се сещам много , но стане ли вечер … Знам че не трябва , много ми е гузно в същото време както казах страшно разпускащо ми действа . ММ в началото ме гледаше накриво и ми казваше , че ако ще пуша всяка вечер (една цигара ) да минаваме на АМ . Но сега и той вижда че някои дни съм много изнервена , а самия той също е пушач даже по страстен от мен и ми е казвал че ако е бил жена , въпреки бремеността сигурно би пушил и едва ли би могъл да ги намали дори . Да не прозвучи лато оправдание само . Пак казвам знам че дори една цигара е вредна и не бива .

Ох направо ще откача. И на мен ми е толкова гадно само при мисълта. Но понякога съм на предела. С три си е супер  натоварено. Знам че после ще ми е адски гузно но най вероятно ще припаля

# 664
Първо се хранеше в 21:00и в 12 , в 3 , сега се радвам че в 12 минаваме с малко вода

# 665
Момичета, аз пак да питам-но възможно ли е да имам останал конец още. Нормално раждане на 19 декември. Определено си напипвам такъв, че даже и възел има 🤨

# 666
Като заговорихте за цигари.. през цялата бременност не бях изпушила нито една, въпреки че бях много страстен пушач. След като родих имах проблеми с кърменето, което за жалост така и не се получи. Преди да родя бях изключително пренавита по темата - изчетох много книги, купих си всевъзможни принадлежности и дори стол за кърмене. Много исках да кърмя! След много опити, всевъзможни техники, чайове, хомеопатични хапчета, храни, които увеличават лактацията и т.н. се чувствах като пълен провал, че не се е получило. Особено и след подмятания, че не съм опитала достатъчно. Това в комбинация с бушуващите хормони и фалшивото успокоение, че вече по никакъв начин няма да навредят на бебето доведоха до връщането ми към цигарите. Знаех, че дори и една цигара да изпуша, ще ги започна пак с кутиите. Така и се случи..

# 667
Завиждам на тези , които стават в 7:30 , бебка се буди 5:30-6:00 макс и съм станала с нея -съответно и нищо не мога да свърша , иначе се бъди в 3 да яде , а заспива към 21ч, към 12 пак се буди , но давам водичка и се унася .По едно време спеше без да се буди но това беше само за седмица .Съня е мираж и не зная до кога ще е така.през деня прави 3 дремки от по 20 тина минути и сутрин една от около 40 мин , която използвам да разходя кучетата .Преумората е голяма понякога в 5:30 имам чувствто че няма да мога да стана особено ако в 3 след яденето е побудувала до 4,4 и нещо.Но след 3 тото кафе си казвам спокойно ще се справиш 😂.Може да е грях , но я оставям да гледа тв в шезлонга понякога защото само тогава мога да изгладя или да и измия шишетата .Прахосмукачката става все по трудно-кога???И все си повтарям още малко още година макс две и ще се нормализират нещата и така Simple Smile, а пък като ми даде и една усмивка иииииииии забравям за умора за всичко
Според мен, ако я нахраниш в 12, няма да ти се събуди в 3 да яде, а направо към 6. Детето се буди в 3, защото е гладно. Simple Smile

Зори, аз не знам какво да те посъветвам. Пушила съм 7 години, след това ги спрях от раз след една настинка. Не пуших 2,3 години след това палех по една, две с колежки на лафче, на излизане, но след ковида ги спрях от раз също.
Много ти е сладка госпожицата! Пу пу! Heart Eyes

От къде купувате чорапогащи?

Аз съм от Самоков и тук от един магазин съм и ги купила. Но предполагам че във всеки детски магазин ги има този се води от 0-1 година

# 668
Аз преди бях казвала за цигарите и пак ще кажа, че ги спрях преди 6г.когато почнахме опитите. Знаех, че ще е по-лесно да ги спра преди да забременея, а и исках да се изчистя. Сега ми се пуши адски много и ми идва пет наведнъж да запаля но никога не бих се върнала към цигарите. Мен кучета ме яли дет се вика но на детето си дето съм го чакала толкова години и съм минала през сто ада, за да го имам не бих го причинила. И какъв пример ще съм аз с цигара в ръка. Въздуха си е и без това мръсен, а и са голям разход, който бих ползвала за детето.

# 669
Кристина не си ли ходила на гинеколог след раждане ? Щом се съмняваш бягай пак да те прегледат . Моите конци така и не ги видях кога паднаха и аз си мислех че не са , но на прегледа се оказа че са паднали .

# 670
За гузните че им се пуши мога само да кажа, че няма страшно. Не бях пушила цяла бременност, освен 2 преди секциото. Започнах с кърменето, което при мен беше трудно от липса на кърма ии така 2 месеца слагах бебчо, ако не искаше се цедих. Нервите ми дойдоха в повече и запалих, стана ми гузно и започнах да чета и стигнах до мнението на консултант, че една цигара може ако 90 мин след това няма да кърмиш.
А след като спрях изцяло с кърмата вече издебвам всеки удобен момент да запаля... Просто ми действа успокояващо

# 671
  • Вестерос
И аз пускам тв. Хем си бях казала, никаква телевизия и детски, но се налага. Маша и мечока и Пепа пиг и успяват да млъкнат за малко. Опитвам се да не прекалявам, че те не просто се заглеждат, ами направо си гледат:joy:.  
Съня и при мен е мираж. Онзи ден трябваше да говоря с една колежка в съседен офис и тя ми вика на колко станаха. Аз и казвам на 4ри и тя: охоооо, мойто момиче наникъде не си Joy
Вика вече след 3тата годинка ще си отдъхнеш малко.
Нашата количка е без зимни кошове. Беше много скъпа и се отказахме от тях, но летните са в напълно легнало положение и си слагам зимни чували и така изкарах зимата, не, че съм се скъсала да излизам, защото моите бебета много плачат като са е количката. Кофтито е, че не са с лице към мен. Мисля малко да повдигна седалката, че да може да гледат.
Цигарите и аз ги пропуших, но направо два пъти повече, отпреди да забременея.
С домакинската работа успявам да се справя. Чинии, готвя през 2-3 дни., пералня, сушилня, спрях да гладя, защото няма смогване.... Единствения ми проблем е къпането. Много трудно и не мога да издебна момент. Няколко пъти съм излизала мокра с шампоан по косата. Сега слагам шезлонгите в коридора и се къпя на отворена врата на банята, обаче ми е много смотано, нали са момченца да не ги травмиран от ранна възраст:joy:
Aз така ходя до тоалетна с шезлонга пред вратата, ако ще се забавя вътре де...
Иначе се къпя като ММ е в нас, или майка ми. Душ си вземам вечер около 12 часа, като вече е заспала дълбоко, дори и като ММ е нощна смяна и сме двечките. Тогава мия и чинии. Простирам като спи пак през деня. Вече много рядко готвя, нямам сили просто, желание също и идеи да измислям. Онзи ден готвих с нея в кухнятам първо в слинга, ама се разрева, после в шезлонга. Почна да мрънка по едно време, но като запея и млъква, да пеем си Grinning

Намерих чорапогащник бял Simple Smile

# 672
    Ходих, но ме гледа само на ехограф и каза, че всичко е наред-матката се е прибрала и съм Ок. Нямам и цикъл, а не кърмя и се оказа, че е заради високия пролактин. Та сега имам мас за ендокринолог. Отделно пък ТСХ ми е много ниско…. Но си запазих и час за преглед при друг лекар, защото наистина не ми се струва нормално

[/i]
Кристина не си ли ходила на гинеколог след раждане ? Щом се съмняваш бягай пак да те прегледат . Моите конци така и не ги видях кога паднаха и аз си мислех че не са , но на прегледа се оказа че са паднали .

# 673
Цигари не пуших над 6години и сега отново пропуших покрай  нерви и бебе.Опитвам се да ги спра отново...
За готвене го правя само сутрин.Бебето тогава седи спокойно или спинка от 9 до 10-11.От обяд  до вечерта не е особено кротък,но пак зависи.
Къпя се,когато спи или седи под активната гимнастика.Набързо и експресно.
Нощно време си е зор,но се надявам ,че около втората годинка ще спим цяла нощ 🤣🤣🤣
Моето Тсх почти го няма 0.0001. Ще пусна още едно изследване заедно с хормоните и отивам на доктор да видим откъде така.Имам Хашимото,но хормоните уж са били в норма.Сега това дали е временно заради раждането не знам.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 11:39 от Edelvais123

# 674
Зорница, много е сладичка госпожицата.
Аз като бях бременна имах никотинов глад и молех някой да си запали цигара само за да ми замирише малко и така се успокоявах. За жалост кърменето не ми се получи. На Ам сме и пак ги започнах. ММ много ми се кара.

Общи условия

Активация на акаунт