Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
За зелето бях скептична, но помня, че ти и по друг повод беше го ползвала и имаше полза. Слагай го.

# 181
Един чобанин от спешния кабинет ми каза че няма нищо животозастрашаващо! Чак във Понеделник мога да отида при личния лекар.
Реално не те е подвел. Нищо спешно няма. Витамин D се наваксва ужасно бавно - понякога са необходими и по 6 месеца. А не е сигурно, че оплакванията ти се дължат на дефицита му.

За генетичните изследвания предполагам трябва да е доста сериозен проблема (за да са положителни имам предвид)? Така ли е?
Не, не е така. Генетичните изследвания, обаче, показват към какво евентуално може да имаш непоносимост. Например, на мен единият от гените, отговарящи за глутена, ми излезе проблемен - съответно, в забележката към изследването пишеше, че е възможно да развия Целиакия на някакъв етап от живота си. Но дали в момента страдам от това заболяване, трябва да се провери чрез други тестове, изследващи специфичните антитела.
Т.е. може да обобщим, че генетичните изследвания дават някакви по-общи насоки какво ти влияе негативно, и какво - не.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 22:03 от Гърне без похлупак

# 182
  • София
Опитах се да намеря темата за шарка, по-точно варицела, но не успях. Ще ми подадете ли линк към нея - детенцето е с варицела. Търся нещо, което да облекчава безумния сърбеж - четох из нет-а и познайте ...ту студени мокри компреси, ту да не се мокри - съвсем се побърках. Благодаря на всеки, притекъл ми се на помощ с мнение или линк.

# 183
Ментов спирт съм чувала, нямам опит.

# 184
Ментолов спирт, имаше и някакви гелчета успокояващи точно за целта, но не се сещам сега за име, питайте утре в аптеката да ви предложат гелче или пудра.

# 185
Опитах се да намеря темата за шарка, по-точно варицела, но не успях. Ще ми подадете ли линк към нея - детенцето е с варицела. Търся нещо, което да облекчава безумния сърбеж - четох из нет-а и познайте ...ту студени мокри компреси, ту да не се мокри - съвсем се побърках. Благодаря на всеки, притекъл ми се на помощ с мнение или линк.
https://m.bg-mamma.com/?topic=984519
Има душ гел с овес/овесени трици, който действа успокояващо. Питай да ти го напишат.

# 186
Успях да се свържа със ендокринолог и Слава Богу че ми отговори във събота! Каза че дефицитът на вит Д ми е ужасно тежък и ми предписа спрей вит Д със К2 от 3000 единици на фирмата Бетър Ю. Каза по едно впръскване 10 дена. Някой ползвал ли е този препарат,добър ли е че е доста скъпичък.

# 187
Каза че дефицитът на вит Д ми е ужасно тежък и ми предписа спрей вит Д със К2 от 3000 единици на фирмата Бетър Ю. Каза по едно впръскване 10 дена.

Точно защото Витамин D ти е много нисък, тази доза е ... смешна. Едно впръскване дневно?! Сигурна ли си, че си разбрала правилно лекаря? Това не е дори профилактична доза, толкова е малка.
Трябват ти поне 6 впръсквания дневно за около 2-3 месеца, после - контрола след 20-30 дни почивка от приема.

# 188
Много малко?! 2000 единици са дневна доза, за възрастни, при нормални стойности. 3000 е нищо за теб.
Даже по 5000 приемат по Скандинавските държави, че при тях има малко слънце.

# 189
  • Sofia
Успях да се свържа със ендокринолог и Слава Богу че ми отговори във събота! Каза че дефицитът на вит Д ми е ужасно тежък и ми предписа спрей вит Д със К2 от 3000 единици на фирмата Бетър Ю. Каза по едно впръскване 10 дена. Някой ползвал ли е този препарат,добър ли е че е доста скъпичък.
Успокойте се,много сте напрегната и притеснена...ще го набавите,но бавно става...повечето сме с дефицит 🍀

# 190
Наистина,звъннете му и в неделя да доуточните, все пак е жизнено важно

# 191
На този спрей не е ли дозата от 3000 единици в 3 впръсквания? Проверете хубаво какво пише на него, може и да имат повече от един вид но ако правилно си спомням бяха така.
Едно впръскване е някаква бебешка доза, тоя лекар да не е хомеопат дето сте му се обадили? Grinning Че и 10 дена, то вярно звучи като майтап някой да звъни по лекари в събота за такова нещо, ама и той се е пошегувал явно.

# 192
  • от един красив град
Здравейте,  преди време осетих горчив вкус в устата си след приемане на храна. Докато дъвча храната, усещам все едно ям горчива краставица заедно с яденето.  Отшумя за два дена. От вчера обаче пак го усещам. Други оплаквания нямам, чувствам се добре. На какво може да се дължи това?

# 193
Успокойте се,много сте напрегната и притеснена...ще го набавите,но бавно става...повечето сме с дефицит 🍀

Благодаря Ви,наистина съм притеснена и разстроена. Оперирах се на 6.02 . Махнаха ми надбъбречната жлеза,имах феохромацитом. Пет години ходих по мъките докато ми поставят диагнозата. Мислех си че след операцията ще съм вече добре,а вместо това се влошавам. Притеснена съм,правилно ли се реших на тази операция,можеше ли да карам без нея. Хиляди въпроси ми се въртят във главата.

Марка,препаратът е 3000 единици и на опаковката пише едно впръскване на ден,точно както ми каза лекаря. Аз не съм компетентна ,не мога да изкажа мнение. Може пък да е съобразено със килограмите,около 40 кг съм.

# 194
Нищо съобразено с кг няма, трябва да се съобрази с нивото на Д.  Едно впръскване е 1000 единици, което е доза за бебета. Прочетете, по-надолу на опаковката, че 3 впръсквания са 3000, не случайно са написани.

Синът ми е на 13г и са му изписани 3 впръсквания т.е. 3000, за поне 2 месеца....така, че предписанието на този лекар е просто смешка.

Общи условия

Активация на акаунт