Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 489
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
При алергична реакция трябва ли да спра приема на рибено масло?

# 166
Според мен - да, на мен при алергии са ми казвали да спра риба, шоколад и разните там други най-разпространени алергени, не че имам, но поне докато мине.

# 167
А ако не съм яла телешко примерно 5 години, би ли отчело непоносимост?

Из чуждестранни медицински сайтове съм чела, че конкретната храна трябва да е била консумирана последно време (и то - не инцидентно, ами редовно), за да се отчете като проблемна. Но дамите тук споделят различна информация, така че не знам къде е истината. Simple Smile
Аз лично се отказах точно от този тест преди време и заложих на генетичните изследвания за непоносимости към храни.

# 168
Да ти кажа баш стават ме боли, да

# 169
За генетичните изследвания предполагам трябва да е доста сериозен проблема (за да са положителни имам предвид)? Така ли е?

# 170
Да ти кажа баш стават ме боли, да

Ами опитай напред безвредното - пресен зелев лист, добре начукан, за да е сочен! На моя позната с подагра точно това помага.
Още повече щом боли ставата. Но не с найлон, просто в хлабав ластичен бинт.

уф, редактирам, че вместо зелев съм написала зелен..

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 20:34 от проксима

# 171
Здравейте отново. Със триста зора намерих лекар който да ми каже какво да изследвам. Не разбирам много но както го виждам имам дефицит на витД. Ходих на дежурен кабинет защото петък във 18 ч няма какъв лекар да намеря,за да ми погледне изследванията и да ми каже как да пия вит Д. Но не ми помогнаха,даже не мипогледнаха изследванията. Казаха идете при джипито във Понеделник. Моля Ви помагайте,всяка сутрин ми е много лошо. Взех си Вигантол,дъщерята го дава на внучката. Ако някой е по запознат,моля Ви споделете!

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 21:22 от Silvia Toncheva 642426

# 172
  • Sofia
Скрийте ЕГН-то

Може да започнете с 10 капки всеки ден по време на хранене с нещо мазно.
Аз ги капвам на парченце кашкавал.
Бавно става натрупването.
Може би след 2-3мес.да се е покачил малко.

# 173
И В12 е нисък, но Д3 е ужасно нисък.
Питайте лекар, по-високи дози, в комбинация с К2. Вигантол е като поддържащ. За такъв дефицит сигурно пак може, но големи дози и с К2.

# 174
Скрийте ЕГН-то

Може да започнете с 10 капки всеки ден по време на хранене с нещо мазно.
Аз ги капвам на парченце кашкавал.
Бавно става натрупването.
Може би след 2-3мес.да се е покачил малко.

Благодаря за отговора! Аптекарката ми каза 4 капки и аз ги пих веднага. И си виках че още утре ще се почувствам по добре! Лелеее доста време ще се влача!

Дева,да много ниско,но върви го обяснявай на лекарите. Един чобанин от спешния кабинет ми каза че няма нищо животозастрашаващо! Чак във Понеделник мога да отида при личния лекар. За сега ще го пия тоя Вигантол,нямам избор.

# 175
Как 4 капки?
Аз пия по 6, профилактично.
4 е нищо за теб, не можеш да наваксаш.

# 176
Състоянието ти наистина не е спешно

# 177
Не е за спешен кабинет, разбира се.
Но трябва адекватно лечение.
Хепи, ти как си? Hug

# 178
В аптеката нямат как да препоръчват те високи дози, високите дози по принцип са по предписание.
А тези от спешния са прави в случая. Спешно състояние е такова което не може да чака да отидеш нормално на лекар, а изисква незабавна намеса. До понеделник няма да се промени нещо кой знае какво наистина, витамин Д се попълва бавничко и 2-3 дена нищо не са, за съжаление.
По няколко капки там до към десетина на ден бих вземала аз, докато уточним с лекар какво и що и по колко. Пак казвам, това е което аз бих направила, също не съм специалист. 10 не са чак толкова висока доза и за няколко дни не би трябвало никакъв проблем да са за повечето хора, ако пък не смееш - вземай си там по 4-5. Наистина 2-3 дни няма да променят положението. Виж и в темата за витамин Д ако искаш, там доста споделят как вземат по сума време и ще ти стане че не е въпрос на дни.
Често ко-суплементират и с К2 при високи дози Д, а също и магнезий.
Б12 не е цветущ и той много, бива да не е към долната граница а поне по средата и нагоре, но Д е по-належащ.

# 179
Има тема за витамин Д, доста полезна
Дева, намазах днес рефригеранс, сега зеле. Зелето сякаш помага!

Общи условия

Активация на акаунт