Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 705
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
И моят хемоглобин е 130, ама желязото и феритинът са ми в дефицит. Аз също съм с много обилна и продължителна менструация, както и гастрит и херния на диафрагмата, лекарката казва, че е комбинация от всичко.
И тъй като заради гастрита не мога да пия желязо, направо го вливам, писала съм и преди.

# 391
В12 е в лек дефицит, трябва да е над 500-550, но да определено желязото е ниско и този феритин го показва. Обилен цикъл добре, но дали е само от него...стомаха как е? Може да има бактерия която го "яде" - хеликобактер, кандида.
Фецес диагностика не съм правила. Заради кандида (вагинална) пих микомакс. Три седмици по-късно започнах и нистатин през устата 2х2 час-два преди ядене и малко преди хранене пия пробиотик Био култ кандеа. Отделно хр. ензими 2 капсули по време на обяд и вечеря.

# 392
Само да кажа - за фецес теста за Хеликобактер не е хубаво да се пият пробиотици, може да излезе фалшиво отрицателен. Изобщо лекарствата за стомах много влияят.
Иначе - според моята хематоложката главният проблем за ниското ми желязо е цикъла. Най-вероятно и при теб е така, а и ако си карала Ковид или някой от другите вируси, които върлуват - нищо чудно и това да е повлияло.

# 393
Колко време след приема на нистатин, пробиотик и хр. ензими е добре да се направи фецес диагностика?

# 394
Месец мисля, че беше. Нещо такова ми се върти, че ми беше казала гастроентероложката.

# 395
Здравейте момичета , според вас дали може от хрема да се подуе небцето , и пръхлъщането да е болезнено

# 396
Ами да, на мен ми се е случвало… В момента пак върлуват някакви кошмарни вируси. Аз прихванах от детето, с обилна хрема, болка при преглъщане първите дни, сега почна и една кошмарна кашлица…

# 397
Здравейте момичета , според вас дали може от хрема да се подуе небцето , и пръхлъщането да е болезнено
Може да е нещо алергично и оттам хремата и другите симптоми.

# 398
Днес прочетох в един бг блог, че от сурови ядки, можело да се заразя със салмонела. Моля ви, кажете ми, че няма такъв шанс 🙈

# 399
Глупости, я не се втелясвай с глупости…
По едно време страдах от тежка гермофобия и ОКР на тема дезинфекция и почистване и се ужасявах от нещата, които четях по разни сайтове.
Например какво расте в кухненската гъба. Някаква бактерия мутант 😂.
Забрави за четене по сайтовете, защото накрая може да се окаже, че нищо не става за ядене.

# 400
Вземете си куче и бързо ще се излекувате от всякакви фобии на тема микроби. Grinning

# 401
Аз нямам фобии, имам животни у нас, просто това със салмонелата много ме озадачи, по принцип и сурови яйца нямам проблем да си ям, ама това с ядките...😃🙈

# 402
Ми как са пипани, съхранявани, не минават термична обработка, не се мият. То за много храни се отнася. Но болниците не са пълни с болни заради ядките, нали. Не го мисли

# 403
Днес ми вадиха нерви на зъб и в момента много ме боли. Това нормално ли е след интервенцията? Дали всичко е наред ?

# 404
Разбира се, че е нормално. То имаш късмет, че сега се вадят с упойка, едно време уж се умъртвяваха с Арсен и се махаха на живо. Светата инквизиция беше това.

Общи условия

Активация на акаунт