Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 759
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
# 376
Спринг, при мен се получава така ако съм дълго време на изкуствена светлина. Например на предната ми работа постоянно бях с капките. Но конюнктивит не е, моето дете имаше и очите й бяха слепнали от гурели.
Рамката ако е тежка и стегната може да предизвика главоболие, аз лично имах обаче главоболие преди да сложа очила, с малко над 1 диоптър съм и с астигматизъм, но не знам там какъв е ъгъла или както се измерваше.

# 377
Спринг, към капките мога да ти препоръчам и да си вземеш някаквa хранителна добавка. Тази ми беше изписана от офталмоложката, тъй като и аз съм със сухи очи от миналата година.

# 378
Благодаря, ще взема 🙏

# 379
Какво мога да ям и приемам за да се повиши хемоглобина? В началото на м. март беше 109, но усещам, че още е паднал.
Желязото беше 11. От седмица пия сорбифер и вит. С.
За контролно изследване на хемоглобина трябва ли да спра сорбифера!?

# 380
Трябва да свърши и да мине поне седмица.

# 381
Какво мога да ям и приемам за да се повиши хемоглобина? В началото на м. март беше 109, но усещам, че още е паднал.
Желязото беше 11. От седмица пия сорбифер и вит. С.
За контролно изследване на хемоглобина трябва ли да спра сорбифера!?

Сок от червено цвекло (може + морков, ябълка...), свински черен дроб, коприва.

# 382
Всичко, което съдържа протеини - яйца, сирене, месо, ядки...

# 383
Ще се повиши когато вдигнете желязото. Моят беше 89, сега е 115.

# 384
Фолиева киселина много вдига хемоглобин. Отделно, че е добре да се пие заедно с железния препарат.

# 385
Ще се повиши когато вдигнете желязото. Моят беше 89, сега е 115.
За съжаление при мен не се получава. Желязото ми беше 5,6 хемоглобина 116. Два месеца по-късно желязото е 11, но хемоглобина 105.
Ям яйца, месо, черен дроб, моцарела, зеленчуци, ядки и нищо не ми помага. Аз знам от къде е проблема (обилна менструация), но си мисех, че с правилно хранене и добавки ще мога да се справя.
Поне вече не е под 100.

# 386
Хемоглобинът се влияе от нивата на желязо, фолиева киселина и вит.В12. Така, че не всеки път нисък хемоглобин е равен на ниско желязо, както обикновено се предполага. Изследвани ли са фолиева и В12? Ако не, проверете как са нивата им

# 387
В12 441 pg/ml
Желязо 11 umol/l
Феритин 13,93 ng/ml

ФК не съм изследвала.

# 388
В12 е в лек дефицит, трябва да е над 500-550, но да определено желязото е ниско и този феритин го показва. Обилен цикъл добре, но дали е само от него...стомаха как е? Може да има бактерия която го "яде" - хеликобактер, кандида.

# 389
Хемоглобинът се влияе от нивата на желязо, фолиева киселина и вит.В12. Така, че не всеки път нисък хемоглобин е равен на ниско желязо, както обикновено се предполага. Изследвани ли са фолиева и В12? Ако не, проверете как са нивата им

Точно така. Аз съм със сравнително ниско желязо, но завидно хубав хемоглобин. Но пък пия редовно В комплекс.

Общи условия

Активация на акаунт