Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 616
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здрайте!Имам възпален нерв на рамото,съответно и силни болки.Изписаха ми диклопрам.След колко приема да очаквам ефект?Днес пих второ хапче и почти няма промяна.

# 466
  • София
При мен същото се проточи около седмица. Имам предвид - след седмица болката започна да отшумява въпреки лекарствата.

# 467
При такива случаи винаги ползвам Мовалис по едно на ден, за 5-6 дни макс, и Милгама по две -три на ден.
Тези дикло- всички видове и на мен не ми действат.

# 468
Силно препоръчвам Долорекс /купувам го от Турция/ с диклофенак е уж като Долорекс, ама турското има ефект, от другото не знам виждала. Това е мнение и на познати.

# 469
.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 20:32 от Пролетно цвете

# 470
Според мен да

# 471
Що за глупост?
А без изследване на гърлен секрет как точно ще се установи дали е бактериална или гъбична инфекция, каква е и с какви лекарства може да се излекува??

И аз преди време ходих при едно "светило" в УНГ сферата, което точно така ми се фръцна, че не вярвал в никакви микробиологии и не препоръчвал да се правят такива. Grinning

# 472
И аз съм ходила при такава АГ.
Тя си имала метод без МБ.
То не, че и с МБ е гаранция де.

# 473
Да, и аз съм го чувала от УНГ, но е просто безумно. Аз например, както съм писала съм със стафилококово носителство в носа, съответно понякога слиза и в гърлото. Няма как да не правя МБ, защото вече съм супер резистентна и никога не знам към кой АБ са чувствителни.
За АГ-то с методиката без МБ въобще не искам да коментирам.
Иначе факт - и с МБ не е гаранция, фалшиви изследвания и аз съм имала, затова много държа да си ги пускам само там, където знам, че са адекватни. Разни Бодимед, Рамус и т.н. и на мен не са ми меродавни, а Цибалаб ми е направо в черния списък.

# 474
В големите градове поне има избор на лаборатории.Аз съм от малък град и имаме три лаборатории-Рамус и две,които са собственост на лекари.Съответно тези местните са свързани с другите лекари  в града и допускам,че манипулират изследванията.Просто няма избор.

# 475
Добре, а как седи въпросът с болничните лаборатории? Все пак Русе не е толкова малък град и няма как да няма поне в някоя от болниците микробиологична лаборатория?
Аз лично си нося моите изследвания точно в болнична лаборатория на една от държавните болници в София.

# 476
Кой е казал Русе?Аз говоря за още по-малък град.Имаме една болница,да не кажа "половин".

# 477
  • гр.Пловдив
Препоръчайте изпитан крем за белези без Контратубекс

# 478
Няма такъв. С времето избледняват, но не се заличават напълно.

# 479
  • Пловдив
Момичета, да има някой с махнати сливици след 30+г...или 40+?

Общи условия

Активация на акаунт