Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Споделете подходящ орален пробиотик при наличие на ентерококи във вагинален секрет. Вагинално ще се поставя Silvergyn.

# 541
Не мисля, че ще ти помогне орален пробиотик за този проблем.
Локално третиране, по-дълго време.

# 542
Орален пробиотик няма да свърши никаква работа, само вагинален такъв и то няколко курса.

# 543
Мила, пак да потам 🙏 нямах късмет вчера, гастрото го бяха извикали по спешност. И упорито не ми дават телефон. Викам, в болница ще влизам за изследвания... не.
Та миналата година не успях да си изпия 4-те прахчета фортранс, успях 3 и малко. Много ми дойде. Аз съм и под 60кг. И казах сега на доктора. Но той настоя да изпия и 4те. Каза, да закуся и да почна към 11ч. Така и направих. Но сега този път сякаш по-поносимо ми потръгна. Още съм на 1,5 литра и вече съм чешма ... Та се зачудих дали не съм подранила: до утре сутринта ще се формира нова маса?
Също, ще мога ли поне вода да пия? Миналата година упойката беше венозна през катетъра.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 12:59 от Анонимен

# 544
  • Пловдив
Вит. В12 може да се предозира, нали?

# 545
Spring Blossom, нямам спомен колко прахчета съм пила, върти ми се нещо от рода на 3 л… беше много отдавна. Аз пък съм 45 кг. Мисля, че бяха 3 прахчета, ама наистина не помня добре.
Аз започнах в 16 или 17 ч. Бях обядвала и след това. И към 19 ч. се почна… знаеш какво. Едва съм спала, ба другата сутрин също.
Нищо няма да ти се формира до утре, защото ти нямаш прием на храна, а фортранса ще изчисти всичко старо, то това му е целта. Иначе вода си пий колкото искаш днес, ако ти се пие, на мен с тия 3 л или колко бяха там не ми се пиеше нищо повече. Утре сутрин обаче не бива да пиеш никаква вода, заради упойката. Моята колоно също беше с венозна упойка.
Ами това е, успех с изчистването, знам колко е гадно, но ще го издържиш.
И пиши утре, когато минеш с всичко, то трябва още утре да ти кажат поне първоначалните резултати, не знам дали ще взимат биопсии и т.н., на мен на колоното не се наложи, само на гастроскопиите.
Стискам ти палци.

# 546
Вит. В12 може да се предозира, нали?

Принципно всички В витамини са водноразтворими и излишъкът  се отделя чрез урината. Но аз лично смятам, че може да се предозира ако се вземат големи дози

# 547
  • Пловдив
След инжекциите кой вариант е по-добър за усвояване? Капки или спрей за нос?

# 548
Като нищо може да се предозира B12.
Понеже съм с неврологични проблеми, през 6 м. до 1 година макс минавам курс с инжекции Милгамма, в които има и B12. Миналата година се оказах с резултат 1200,  държа стабилно месеци наред около 800, без никакъв прием.
Но да - определено се отделя с урината, месеци наред имах някаква странна химическа миризма, докато бях с наднормен.
Но смятам, че предозирането става по-лесно с инжекционни форми, отколкото със спрей или нещо орално.

# 549
  • гр.Пловдив
Мила, пак да потам 🙏 нямах късмет вчера, гастрото го бяха извикали по спешност. И упорито не ми дават телефон. Викам, в болница ще влизам за изследвания... не.
Та миналата година не успях да си изпия 4-те прахчета фортранс, успях 3 и малко. Много ми дойде. Аз съм и под 60кг. И казах сега на доктора. Но той настоя да изпия и 4те. Каза, да закуся и да почна към 11ч. Така и направих. Но сега този път сякаш по-поносимо ми потръгна. Още съм на 1,5 литра и вече съм чешма ... Та се зачудих дали не съм подранила: до утре сутринта ще се формира нова маса?
Също, ще мога ли поне вода да пия? Миналата година упойката беше венозна през катетъра.

При колоноскопия вместо тази одисея с прахчетата не се ли практукува чисто и просто клизма преди изследването или не е достатъчно очистително?

# 550
Със сигурност аз така бих предпочела, но други инструкции ми дадоха.

# 551

Всичко което минава през лигавица и е подходяща форма т.е. не е цианкобаламин е усвояемо. Аз ползвам подезични таблетки, на сина ми вземам спрей за уста на БетерЮ. И капки за нос сме ползвали и двамата, но на мен са ми неприятни.

# 552
Не е достатъчна клизма. Трябва да се прочисти целия долен храносмилателен тракт.
Гадно е, обаче по-добре така, отколкото да има остатъци и да не може да се види нещо, което е важно.

# 553
  • Пловдив

Всичко което минава през лигавица и е подходяща форма т.е. не е цианкобаламин е усвояемо. Аз ползвам подезични таблетки, на сина ми вземам спрей за уста на БетерЮ. И капки за нос сме ползвали и двамата, но на мен са ми неприятни.
тези ми предлагат...https://www.zoya.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B8% … 736,Viridian-m158

# 554
Не е чак толкова гадно. Но зверски ми се приспа. И ми се пие вода, нямам търпение да довърша и да вкуся изворната водица, дето съм си взела. Нямам търпение да мине.

Общи условия

Активация на акаунт