Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Мистик какъв В12 ти слагат? Да знаеш, че може с акне да се сдобиеш. Аз съм имала такъв ефект от 1000 гами.
Иначе подезичен съм ползвала, Метилкобаламин.

# 556
Гадно е, обаче по-добре така, отколкото да има остатъци и да не може да се види нещо, което е важно.

И само да допълня, във връзка с горния пост, че понякога дори прахчетата не се справят със задачата да изчистят перфектно - до организъм е явно. Аз още преди колоноскопията ми споделих с лекаря, че съм с много бавен метаболизъм от дете, че страдам от нещо като хроничен запек и не съм сигурна, че ще се успея да се пречистя достатъчно добре. Той само се усмихна и каза, че нямало такава вероятност... Е, да, ама "не". Действително тия прахчета не ми подействаха така, както трябваше, въпреки че следвах схемата стриктно, защото - след манипулацията - лекарката, която ме информира как е минала колоноскопията, ми каза, че червото не е било достатъчно чисто и е имало остатъци от изпражнения. Извинете ме за детайлното описание! Т.е. видимостта не е била на 100% задоволителна. Аз си знаех, че така ще стане, но лекарите никога не вземат на сериозно това, което им казваме, в ролята си на пациенти. Rolling Eyes

# 557
И аз се опасявах от същото, Гърне. Но добре се бях изчистила.
А да си спестиш едно прахче е голям риск да компрометираш изследването.
60 кг са съвсем нормално тегло, аз съм 46 и си ги изпих и четирите.
Спринг, стягай се. Хем искаш яснота, хем сама си пречиш.

# 558
  • Пловдив
Мистик какъв В12 ти слагат? Да знаеш, че може с акне да се сдобиеш. Аз съм имала такъв ефект от 1000 гами.
Иначе подезичен съм ползвала, Метилкобаламин.
ау, сакън...само това ми остава.
Още никакъв не слагам...чудя се дали да си причиня инжекции и всяке ден да диря къде да ме боцкат или капки и да приключа?

# 559
Ее, как пък си преча... днес съм отличничка. Мисля, че предния ден е хубаво да се яде лека храна. Аз така направих, защото и без това вчера ми беше зле, и още преди да приключа с второто прахче, се изчистих. Но ще си изпия всичко.

# 560
DeVa аз искам да попитам във връзка с акнето което си получила от Б12, колко време след като спря приема изчезна това акне? И реално изчезва, когато стойността на Б12 падне ли? Защото и аз пих Б12 подезични на natural factors 1000 мг и от януари не ги пия, но продължавам да имам акне (до преди това не съм имала). Ситните пъпки изчезнаха по челото, деколтето и гърба но по бузата ми продължава да има и слепоочието и се чудя кога ще спрат. Да не говоря че като си излседвах витамина две седмици след като го спрях беше около 580, а след още две седмици беше паднал на 380. Което ме навежда на мисълта че вече може и още да е паднал и трябва отново да пия, но и с това акне много се притеснявам и не знам как изобщо да го започвам....
А и защо уж се стига до някакви стойности и след няколко месеца пак пада? Това означава ли че непрекъснато ще трябва да се приема и да ходя обрината толкова грозно...

# 561
Това означава, че трябва да намериш причината за дефицит на В12 - най-често тя е проблем със стомашно чревния тракт, получава се при прием на метформинови препарати също, може да има генетична мутация и т.н.

# 562
Инжекции Б12 много отдавна съм слагала. Нямам спомен кога ми изчезна акнето.
От същите подезични не съм имала този"ефект", MilenaPetrova28.

# 563
Има ли някой впечатления от доцент Танев, офталмолог, от клиника Зрение,  София?

# 564
Нормално ли е да ме втриса? 36.9 ми показва на моя термометър, на който пише норма 35.2 - 36.7... лицето ми пак е зачервено. Миналата година откриха хелико инфекция с гастрит и дуодендит, нищо по червата... и вчера и днес особено все привечер ми става студено, пускам парното и се увивам

# 565
36,9 не е температура.
Може да те втриса и от притеснение.
А и в момента с това идиотско време - ту топло, ту студено, върлуват някакви вирусчета.
Ако си свършила с WC, опитай се да си легнеш по-рано и нещо да си релаксираш. Не го мисли, аз вече след толкова много лекари, изследвания и т.н. съм супер непукист.
Е, 2 седмици чуках на дърво всеки път, когато се присетя, че съм на мамолог, а не съм ходила 2,5 години… Слава Богу, онзи ден мина и замина 😀😀😀.

# 566
Оп, грешка 😁

# 567
Нормално ли е да ме втриса? 36.9 ми показва на моя термометър, на който пише норма 35.2 - 36.7... лицето ми пак е зачервено. Миналата година откриха хелико инфекция с гастрит и дуодендит, нищо по червата... и вчера и днес особено все привечер ми става студено, пускам парното и се увивам

На мен ми се случва, когато се мъчи да ми избие температура а не може. Пия парацетамол и след малко се "стоплям".
Но е съвсем възможно и на нервна почва да е.

# 568
  • пустинята Гоби
Мен ме втриса при 36,9 С и за мен тази температура е индикация, че съм болна. Нормалната ми температура е към 35,6 С. И децата ми са така.

# 569
Ако е проблем със стомашно чревния тракт гастроентеролог ли трябва да посетя и какви изследвания се правят там за тази цел?

Общи условия

Активация на акаунт