Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Мен ме втриса при 36,9 С и за мен тази температура е индикация, че съм болна. Нормалната ми температура е към 35,6 С. И децата ми са така.

Да, добре е да се знае изходната температура, нормалната. Но до 37 се води норма.
Аз пък съм със субфебрилна като норма, през деня качвам до 37,2-3.
Така съм просто.

# 571
Здравейте имам следният проблем : преди 3 седмици се разболяхме в къщи от някакъв вирус. Децата бяха с температура и болки в ушите, кашлица и сополи/хрема. Мъжът ми изкара с кашлица и втрисане. Аз пък с кашлица и хрема. Но от 3 седмици насам не мога да оздравея напълно, болката в гърлото спря, кашлицата и хремата не спря. В сряда си пуснах изследвания
Всичко уж е нормално но тази хрема ме побърква, най вече нощем като си легна. Чудя се какво ми има, като цяло до преди 2 години много рядко се разболявах, но след 2 пъти прекаран ковид нещата се промениха

# 572
Пусни си носен секрет.

# 573
Реших да се отчета, може да бъде полезно като информация, знам ли... Тъкмо се прибирам вкъщи. Слава Богу нямам увреждания по лигавиците, язвички и тн. Но много възпалено всичко, затова гаденето и странните навици, затова сега много ограничено ям. И също, за болката отляво - още на прегледа доктора спомена за някакво смъкване, но го приех скептично. Но видяли, че трансверс частта на червото се е смъкнало малко и вместо П червото ми е по-скоро М. И оттам има болка по завоите и наляво и надолу. Понеже толкова дълго било, че се били измъчили да минават по всички усуквания и изплаших следващите след мен с времетраене и колко несъбудена ит упойката са ме изкарали... Бреееей да се неначуди човек. В понеделник ще имам резултат за хелико и ще видя какви лекарства ще ми изпише, каза също и за някакви упражнения за коремната стена. Та едно по едно симптомите ми се изясниха, и много ви благодаря, че ми отговорихте на въпросите!
Редактирам се също да добавя, че почти цялата група днес имаме един и същи ЛЛ, и се оказва, че и на тях все им разправял, че оплакванията им били в главата и ги пращал на психиатър 😡 но го познаваме отдавна и клиниката му е добра и седим, засега... иначе е добър човек.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 16:03 от Анонимен

# 574
Здравейте, на детето излезе от гърлен секрет положителен резултат за Скарлатина 😳
Обаче детето освен висока температура 39 градуса, няма Малинов език, няма пъпки
Бихте ли казали след колко дни се проявяват пъпките и дали може да не е взет правилно секрета.
Започнахме антибиотик по препоръка ба педиатър.

# 575
Spring Blossom, а в крайна сметка някакво обяснение каква е причината за отклоненията, лечение и пр. има ли след колоноскопията?
Понеже и аз съм с оплаквания от червата...

# 576
  • Пловдив
Здравейте, на детето излезе от гърлен секрет положителен резултат за Скарлатина 😳
Обаче детето освен висока температура 39 градуса, няма Малинов език, няма пъпки
Бихте ли казали след колко дни се проявяват пъпките и дали може да не е взет правилно секрета.
Започнахме антибиотик по препоръка ба педиатър.
При моята дъщеря също нямаше малинов език и обрив.

# 577
Лилия, в понеделник ще ми издадат епикриза и рецепта. Все пак още чакаме да стане пробата за хеликобактер. Ако имам пак инфекция, представям си, че не е трудно да разбута работата и на червата. За смъкнатото черво ми каза, че е много често срещано при най-вече слаби хора със същата вродена аномалия - твърде дълго дебело черво... това е ново за мен и тепърва ще любопитствам какви упражнения ще ми каже да правя и как това нещо се е развило за една година (защото миналата година не ми каза за такова нещо).

# 578
Скарлатина или стрептококова инфекция (без проявления като пъпки и пълен арсенал е само стр. Ангина), ако има пълна клинична картина - скарлатина.
При всички случаи се пие антибиотик.
Много малко вероятно е да покаже фалшиво положителен резултат, особено ако има гърлобол; Т; отпадналост:

# 579
Скарлатина или стрептококова инфекция (без проявления като пъпки и пълен арсенал е само стр. Ангина), ако има пълна клинична картина - скарлатина.
При всички случаи се пие антибиотик.
Много малко вероятно е да покаже фалшиво положителен резултат, особено ако има гърлобол; Т; отпадналост:
Благодаря, т. Е. Може да НЕ е скарлатина, сега като пие антибиотик да й пусна ли пълна кръвна, за да се провери на 100% или при положение, че няма обрив значи не е скарлатина

# 580
  • София
По-скоро Е скарлатина, след като гърления секрет е показал.
Не е задължително да има обрив или малинов език.

# 581
По-скоро Е скарлатина, след като гърления секрет е показал.
Не е задължително да има обрив или малинов език.
Не знам вече... Писах на педиатъра да питам дали да информирам ДГ - получих отговор НЕ, защото може да е само стрепт инфекция

# 582
Стрептококът причинява скарлатина, но без пълна клинична картина е само ангина.

# 583
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, някоя със синузит ,по-точно боледувала .
Преди месец бях болна от вирус ,появи се едно челно главоболие, което от нищо не минаваше ,имах и брутална хрема . Нещата зазляха и бях на 2 антибиотика, оправих се .
От няколко дни ,от както захладня болката над веждата към слепоочието по челото се върна . Пия Алулин - не минава . От аптеката ми дадоха Кафетин и  Синулан  пия ги в ударна доза за час ,два ,три минава и на ново започва болката. Нямам хрема ,даже е запушена ноздрата едната от която страна ме боли .
Е хубаво де ,ама като си със синузит температура не се ли вдига ?
Знам ,доктор трябва и ще отида ...следващата седмица....просто до тогава ще откача. Правя си едра сол,помага ама не мога да лежа постоянно

# 584
С хроничен синузит от години съм, никога не съм вдигала температура Simple Smile  и не съм и чувала някой да вдига. Вероятно ще трябва АБ, щом толкова те боли.
През това време опитай със Синупрет форте, мен от него ме облекчава след ден-два, както и топли компреси с морска сол.
Също така никога не съм имала секрет освен сутрешно издухване.

Общи условия

Активация на акаунт