Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Нищо съобразено с кг няма, трябва да се съобрази с нивото на Д.  Едно впръскване е 1000 единици, което е доза за бебета. Прочетете, по-надолу на опаковката, че 3 впръсквания са 3000, не случайно са написани.

Синът ми е на 13г и са му изписани 3 впръсквания т.е. 3000, за поне 2 месеца....така, че предписанието на този лекар е просто смешка.

Да,видях на опаковката,описани са 1 впръскване 1000 единици и 3 впръсквания 3000 единици. И най отгоре пише използвайте по едно впръскване на ден. Ще го попитам във Понеделник пак. Иначе той ми каза 10 дена по едно впръскване,а след това три пъти във седмицата. И така 60 дни и след това контрола паратхормона,вит Д и калций. Сигурно след контролата ще продължа,едва ли ще го спра. Ще го попитам още веднъж.

# 196
Марка,препаратът е 3000 единици и на опаковката пише едно впръскване на ден,точно както ми каза лекаря. Аз не съм компетентна ,не мога да изкажа мнение. Може пък да е съобразено със килограмите,около 40 кг съм.

Наистина мисля, че за теб е най-добре да слушаш лекарите. Но недоумявам защо търсиш съвети и по форумите, като очевидно не ги вземаш предвид?!

# 197
Жената е объркана и притеснена, като не й обръщат внимание в болницата някой като хората да й обясни какво се случва с тялото й и какво да прави, нормално да не е сигурна напълно нито в онлайн консултация, нито в нечии съвети по форуми...

# 198
  • Стара Загора
Успях да се свържа със ендокринолог и Слава Богу че ми отговори във събота! Каза че дефицитът на вит Д ми е ужасно тежък и ми предписа спрей вит Д със К2 от 3000 единици на фирмата Бетър Ю. Каза по едно впръскване 10 дена. Някой ползвал ли е този препарат,добър ли е че е доста скъпичък.
Това е най-доброто ,

# 199
Жената е объркана и притеснена, като не й обръщат внимание в болницата някой като хората да й обясни какво се случва с тялото й и какво да прави, нормално да не е сигурна напълно нито в онлайн консултация, нито в нечии съвети по форуми...

Това казвам... За хората, които постоянно се притесняват и колебаят, не е добре да черпят информация от форумите, защото не могат и/или не желаят да отсеят стойностните съвети от безполезните.
Все пак, тук не сме на щат и едва ли някой би си губил времето да убеждава друг какво и как да приема, при положение че вече е обяснено веднъж, пределно ясно и добронамерено.
Здравето е, преди всичко, лична отговорност.

# 200

Това казвам... За хората, които постоянно се притесняват и колебаят, не е добре да черпят информация от форумите, защото не могат и/или не желаят да отсеят стойностните съвети от безполезните.
Все пак, тук не сме на щат и едва ли някой би си губил времето да убеждава друг какво и как да приема, при положение че вече е обяснено веднъж, пределно ясно и добронамерено.
Здравето е, преди всичко, лична отговорност.

Не разбирам защо си раздразнена. Нали темата е за здравословни въпроси и отговори!
Благодаря на всички които ми отговориха. Това наистина ми помогна. Исках мнение на хора които са преминали през това. Не съм малка и от всички съвети които ми дадохте ще взема най доброто.
Не разбирам кое те дразни!

# 201
Дразни се, защото ти обясняваме, че тази доза е нищожна за твоя дефицит. Обаче ти се съмняваш и мислиш, че докторът е прав, защото си 40 кг. Не е на кг дозировката. И аз съм 46-7, но си пия по 6 капки Вигантол. Без да съм в дефицит.
Точно защото имаме опит, затова тя се дразни, не пишем така, да си уплътняваме времето и от скука.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 22:45 от DeVa®

# 202
  • София
Благодаря за отговорите за Варицела-та ! Препоръчаха ми една пяна, която се пръска и размазва  внимателно. Едва ми я намериха и ще видим какво ще стане.

# 203
Здравейте.Вкъщи всички сме с грип А.Имам ужасно главоболие,какво мога да пия?

# 204
Здравейте, диагностицирахаме със синдром на Рейно 2019 година. Наложи се да посетя тогава ревматолог, понеже ми бяха подути пръстите на ръцете(които все още са си подути от тогава) и ме боляха. Направиха ми доплер и се установи, че съм със синдром на Рейно. Та въпросът ми е, сойто има това заболяване дали са му подути пръстите? Моята ревматоложка не каза да е от това. И аз сега реално не знам, дали причината за подуването ми е синдлома на Рейно или  трябва да се търси някаква друга причина за това. То и докторката ми не знае!

# 205
Здравейте.Вкъщи всички сме с грип А.Имам ужасно главоболие,какво мога да пия?

Нурофен, Аналгин, Беналгин, Парацетамол. Каквото мислиш, че ще ти действа добре.

За Рейно - имах колежка, подути ѝ бяха пръстите.

# 206
До срядата бях на Аб, а утре трябва да изследвам желязо и фолат. Нали няма отношение към стойностите им?
Също да питам има ли смисъл да си изследвам калций и магнезий , не заради конкретни оплаквания, просто никога не съм ги изследвала. Ей така ,за сверка. Имам много лоши зъби, а цял живот пия мляко..е така да видя как ми е калция,макар че вече е късно да повлияе на зъбите конкретно.

# 207

Здравейте дано тук някои ми помогне, от доста време имам тази пъпка на клепача.. не ме боли даже не знам кога е излязла, не е гнойна не може да се изстиска твърда е като я пипам и не знам как да я махна.

# 208
Според мен това не е пъпка,а мастно втвърдено образувание.Аз имам и съм имала през годините около очите и на други места.Махам ги внимателно с игла.

# 209
Според мен това не е пъпка,а мастно втвърдено образувание.Аз имам и съм имала през годините около очите и на други места.Махам ги внимателно с игла.

Благодаря много, ще опитам

Общи условия

Активация на акаунт