Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 537
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Нарича се милиум, и в зона по-далечна от очите, може да се премахне в домашни условия със стерилна игра, но в случая го оставете така. С времето и всекидневното самоизлющване на епидермиса, може да се отрони сам.
Милиумите се появяват при по суха кожа или в зоната около очите, където тя е по-тънка и  липсват широки пори, през които себумът позволява да бъде изстискан.

# 211
  • гр.Пловдив
Цитат
Имам много лоши зъби, а цял живот пия мляко..

Това с млякото и аз съм се чудила как е възможно,хора цял живот консумиращи и любители на млечни продукти са с лоши зъби ,защо се получава така,калция ли не се усвоява правилно?

Синът ми на 9г не обича и не консумира абсолютно нищо млечно и се принудих да му давам добавка Frowning1

# 212
Най-добър/полезен източник на калций е таханът.
Млечните в количества не са полезни.
Зъбите - всичко е до ген, добра хигиена и редовна профилактика. Сега поне има специалисти, едно време нямаше и някои си патим и до днес.

# 213
Да допълня. Безалкохолните напитки много увреждат зъбите, газирани и сладки. За сладкишите е ясно.
Млечните в зряла възраст не само не добавят калций, а го извличат.

# 214
Млечните е доказано от доста години вече, че са много набедени за полезни, напротив за все повече заболявания се препоръчва да се спре приема им. А калций се набавя от много други храни.

При зъбите наистина е важен генът. Приятелка почти не яде млечни, пие кафе, безалкохолни, пуши цигари и има по-добри зъби от моите (не пия газирано, не пуша...)

# 215
От личен опит съм установила, че откакто спрях млечните, вече 8 година, зъбите ми са в по-добро състояние. Преди не смогвах с кариеси, един след друг.

# 216
Синът ми на 9г не обича и не консумира абсолютно нищо млечно и се принудих да му давам добавка Frowning1

Браво на сина ти! Simple Smile Не е нужно да яде млечни детето, само ще му навредят.

# 217
Да. Обаче скоро писах в темата за Кауфланд, че изобщо не ме вълнуват цените на млечните, тъй като не купувам. Веднага скочиха да ми обясняват как дълголетниците се хранели с мляко. Simple Smile

# 218
След седем дни приключвам с Макмирор.
След това добра идея ли е да слагам Гинофилус или подобен? Никога до сега не съм използвала подобен вид продукт и не знам какво е количеството на лактобацили ми. АГ при микробиологията не пусна изследване и за тях. Оттук и вторият ми въпрос: при следващият МЦ трябва да пия микомакс (трябва да бъде подменен с друг препарат заради алергия, която направих от приема му) и след поне седмица да отида при АГ за нова микробиология. Какво друго да поискам да бъде изследвано, защото планирам и поставянето на хормонална спирала?

# 219
Здравейте.
Налага ми се  да пия Родожил 2х2 таблетки на 12 часа.
Как да пия пробиотика Линекс .На колко часа се пие от антибиотика.
Пример ако пия Антибиотика във 21.00 часа след това във 09.00 часа
Пробиотика към 13.00 часа може ли да се пия х 1 таблетка.
Хубава вечер.

# 220
Трябва да има два часа между тях

# 221
Трябва да има два часа между тях
Тоест 21.00 часа да пия антибиотика и 23.00 часа да пия пробиотика.
И така сутринта по същия начин

# 222
Може пробиотика да е пръв,няма значение. Просто да са през два часа

# 223
Да. Обаче скоро писах в темата за Кауфланд, че изобщо не ме вълнуват цените на млечните, тъй като не купувам. Веднага скочиха да ми обясняват как дълголетниците се хранели с мляко. Simple Smile
Това за дълголетниците е толкова относително, че трудно може да се каже кой защо е доживал до преклонна възраст. Нашия дядо (на мъжа ми дядото), тази година ще е на 95. До скоро пушеше по 3 кутии цигари и си правеше по 500 литра вино. Сам си го опукваше. Храни се много малко. Като скелет е. Пие и хапчета за сърце. Преди 1-2 години обаче взе дименсията да го гони. И го заключват в тях. Вече не пуши, защото не помни, но още шеше да пуши ако беше наред. Дават му по една чаша вино свекърва ми. Като изключим че с акъла не е добре, иначе е на крака, движи се. Не е на легло. Така че това че някой ял мляко и доживял до 100 са такива тъпотии. На когото каквото му е писано.

# 224
И аз мисля, че е въпрос на ген или дори на късмет. Естествено, начинът на живот също оказва голямо влияние, но предразположеността към дадени заболявания или състояния не може да бъде игнорирана.

Общи условия

Активация на акаунт