Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
От известно време насам все се занимавам със стомаха си. По препоръка на гострото пих Нексиум и пробиотик 1 месец. Сега чакам да минат две седмици без тях и да правя фекален тест за хеликобактер. Сега обаче ме мъчи ходенето до тоалетна по голяма нужда. Ходя по два пъти на ден, както и преди, но голям зор пада, а не съм запечена винаги. Някой път е по-твърдо, но като цяло е нормално.  Ям всичко, като съм засилила плодовете. Какво още мога да направя според вас?

# 241
А защо ще изследваш В12 през два месеца,като ти е бил добре? Той може с години да стои в черния дроб. При мен за една година ( без прием) беше мръднал едва с 4 единици.
Абе и ти си права.
Хематоложката ми написа да го изследвам .
Чесно казано на мен не ми се дават толкова пари.
А добре може ли да разчетеш другото изследване, че нещо не мога да го разчета името му.

# 242
Нямам идея, изглежда като думата " направени" Grinning

# 243
Искам да питам, когато се прави гастроскопия и се взема проба за целиакия, необходимо ли е в месеците преди гастроскопията да е бил консумиран глутен в изобилие?
Питах същия въпрос, що се касае до антителата, и се оказа, че е важно въпросният елемент да е бил приеман продължително време преди самия тест, но се чудя дали това важи и за гастроскопията?

# 244
Утре планирам да отида за следните изменения, но забравих и вечерях в 20 ч. Проблем ли ще е, ще окаже ли влияние върху резултатите?
Вит. В12, D, феритин, желязо, глюкоза, калций, ПКК.
Между 7,40 и 8,10 ч. ще ходя до лабораторията.

# 245
Аз никога не вечерям преди 20 ч., да не казвам 21 ч.
По принцип дават, че е хубаво 12 часа пауза от последно хранене, тъй че не виждам проблем да отидеш утре към 08 ч. на изследвания.

# 246
12 часова пауза без храна трябва. Ти ще я имаш.

# 247
Здравейте.
Аз също трябва да изследвам желязото, Б12,Феритин.
Във момента пия Ферум смарт хит желязо 1х1 капсула.
Сорбифер.
На 20 ти Март имам час при Хематоложката.
Според вас кога е по удачно да отида и да пусна изследванията.
Миналия месец ги пуснах на 2 ри а ми дойде на 3 ти.
Сега не знам кога ще ми дойде.
И дали да ги пия до края на тази седмица и колко след това трябва да се изчака за да отида до лабораторията.

# 248
Аз ги пускам в деня на преглед, точно до хематоложката има лаборатория и за десет минути стават. За желязо съм чакала два дни в друга лаборатория. Не го спирам преди изследвания, аз пия Сорбифер само.

# 249
Аз ги пускам в деня на преглед, точно до хематоложката има лаборатория и за десет минути стават. За желязо съм чакала два дни в друга лаборатория. Не го спирам преди изследвания, аз пия Сорбифер само.
Аз ходя във цибалаб на ул.Гюешево там е централата.
А Хематоложката ми се намира срещу метро станция Люлин.

# 250
  • Burgas, Bulgaria
Момичета сряда -четвъртък започна да ме боли гърло . Събота не ми беше много добре ,мерих температура 37,2 . Така продължи до понеделник, когато започна кашлица от гърлото . Появи се и хрема, задна усещам я . Вторник ходих при ЛЛ ,каза че е започнало да слиза надолу и ми изписа антибиотик.  Вечерта много ме болеше като кашлям трахеата и леко надолу . Цял ден нямах температура. Днес направо съм смазана не мога да стана от леглото . Нямам толкова кашлица, рядко накашлям  , но имам много зелена хрема ,главата ме боли ,температура 37,2- 37,3 , като пияна маруля съм .  Каква е тази никаква Т и то има я ,няма я ,  сама се сваля . Още в неделя правих тест за грип и ковид ,отрицателен.
Снощи ми беше добре, въпреки кашлицата ,днес - направо все едно наново  се разболях...

# 251
Идвам и аз с въпрос. Последният месец много ми се яде сладко. Преди това не съм била така. Я ми се дояде веднъж в месеца, я не. Къде мога да търся причината?

# 252
Идвам и аз с въпрос. Последният месец много ми се яде сладко. Преди това не съм била така. Я ми се дояде веднъж в месеца, я не. Къде мога да търся причината?
Ох,и аз съм така, даже щях да питам тук същото. Мога цял ден да ям сладко, нищо готвено . Със сигурност ми е и от стрес,но има и още нещо ...чувала съм,че Ешерихия коли се храни със сладко( ама къде - не знам) , също че се пие хром за намаляване на този апетит...но причини не знам ..

# 253
Аз и готвено си ям. Имам си същия апетит като преди. Стресирана не съм изобщо. Преди няколко седмици си правих доста подробни кръвни изследвания. Извън норма ми бяха малко завишени еритроцити, понижен MPV,  високи LDL и общ холестерол, висок хомоцистеин. Бладарна ще съм, ако някой ме насочи какъв лекар да търся, ако е притеснително голямото желание за сладко. На личния му нямам доверие, а не мога сега да го сменя.

# 254
А витамини и желязо ? С висок хомоцистеин вероятно имаш дефицит на витамини. На мен ми казаха, че може от липсата на желязо да ми се яде сладко, защото съм с анемия и тялото се нуждае от енергия ..

Общи условия

Активация на акаунт