Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Гърненце,
Звънях в болницата преди година или 2, вече не помня, казаха ми, че се е пенсионирал.
Дали работи обаче на друго място - не съм проверявала.
Готин доктор е иначе.

О, лошо... Confused
Аз тъкмо се наканих да ходя при него, че имам някакви проблеми с гърлото, а той беше доста хвален специалист. Жалко!
А можеш ли да препоръчаш друг наистина читав УНГ? Simple Smile Знам, че ти ги разбираш доста.

# 301
Възможно ли е да се пие пектин 450mg 3 пъти дневно постоянно без прекъсване чисто профилактично?

# 302
Гърненце, да, аз бая пообикалям 😅.
Ходя при д-р Вержиния Георгиева от Вита - база 1. Може да си запишеш час през superdoc:

https://superdoc.bg/lekar/d-r-verzhinia-petrova-georgieva-6231

Наистина е много мила и внимателна, аз по принцип имам по-скоро проблеми с носа, там са едни постоянни сополи и инфекции, че си гледам един стафилокок, но миналата година направих и гнойна ангина (пак стафилокока), тъй че тя ме оправи. Гледа много обстоятелствено гърлото, така че мисля, че ще ти свърши работа.

# 303
Може ли друг лекар,освен Лл да ми даде направление за алерголог?

# 304
Не съм сигурна, но мисля че може някои специалисти, който са със свързани техни заболявания с алергиите по някакъв начин - кожен например, гастроентереолог...

# 305
Може ЛЛ да даде направление за специалист, а той по преценка да даде за друг специалист.

# 306

Здравейте извинявам се ако бъркам темата това са резултатите от изследванията ми за урина и съм притеснена. Какво бихте ме посъветвали

# 307
  • София
Имам някакъв спомен (май четох някъде), че ЛЛ вече може да издава направление за мамолог. Вярно ли е това?
Последно ходих преди година и половина и тогава ЛЛ имаше право да ми даде за гинеколог или хирург, а тези двамата - за мамолог.

# 308

Здравейте извинявам се ако бъркам темата това са резултатите от изследванията ми за урина и съм притеснена. Какво бихте ме посъветвали

Леко възпаление, кристалите са от дехидратация. Друго притеснително не виждам. Пий много течности и по възможност по-топли.
П.П. Сега видях бактерии. За тях трябва нова проба, обаче стерилна урина.

На мен ЛЛ ми е давал директно за мамолог, даже не сега, а преди 5-6 години.

# 309
  • София
 Здравейте, не знам кого да попитам, затова първо тук: при положителен тест на сина за скарлатина (симптоми от четвъртък, днес вече няма, но тестът е от днес), ние с майка му какъв тест следва да направим? Чета разнопосочни коментари - някъде казват тест за скарлатина на възрастен не се прави, той не може да развие типичната симптоматика. Прави се гърлен секрет с посявка. Другаде казват - бързият тест е точно за контактни възрастни. Някой някакви идеи и предположения? И на гладно ли следва да е този гърлен тест, защото също има 2 мнения по въпроса....

# 310
Здравейте, от известно време имам гъбички по 2 нокътя на краката, но направих грешката да се лекувам сама, безуспешно разбира се. Личната ми е кожен (предполагам на такъв се ходи за гъби?!) Скоро ще се прибирам до вкъщи, тъй като съм в друг град в момента и ще отида да ме види. Искам да съм готова предварително с изследвания, за да ми даде направо правилните лекарства. Къде и какви изследвания мога да направя?! Намирам се в  София в момента. Гледам, че в Рамус правят такива изследвания, но има ли някакви подробности, които трябва да знам?

# 311
Кожно-венерическия център към 29 ДКЦ.
Аз ходя при д-р Рачева. Трябва поне 2 седмици ноктите да не са мазани с нищо и да има достатъчна дължина лекарката да отреже парченце нокът за посявка. Резултатите стават след около 2 седмици, бавничко се култивират гъбичните нокти, но пък ще излезе има ли гъба, каква е и т.н.

# 312
Здравейте, аз имам спешен въпрос. Възможно ли е след прием на Цитотек, вчера се установи, че плода все още е в матката, та има ли вариант при който може да се появи сърдечна дейност и да се роди здраво дете? Влязох в 7ма седмица.Цитотек приех преди 4 дни, в момента нямам кървене.

# 313
Това са въпроси към гинеколога, който е видял, че плода все още е в матката.

# 314
Това са въпроси към гинеколога, който е видял, че плода все още е в матката.
според гинеколога сърдечна дейност няма да се появи и трябва да се приложи нова доза хапчета, но аз вде имам надеждата, че може да се случи чудо, голяма грешка направих под въздействието на хората и липса на подкрепа, не съм спирала да си го искам, но....не мога да върна времето....

Общи условия

Активация на акаунт