Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 727
  • 738
  •   2
Отговори
# 405
Ама то с арсен нали пак се умъртвяват? Защото мен ме питаха дали арсен и като се умъртви да ми ги вадят или направо с упойка?!

# 406
Нямам идея, на мен всички нерви да ми вадени до около 20-тата ми година, т.е. преди 20-28 години. Тогава се слагаше Арсен и се вадеше на живо.
Съответно един зъб (преден) ми беше станал розов от арсена, сегашния ми зъболекар ми каза, че вече не го ползва.
На теб как ти го махаха? С Арсен или не?

# 407
Стоях два дни с арсен и после ги вадиха И с упойка. Аз си искам упойка за абсолютно всичко,така че не знам каква е практиката .

# 408
Според мен може да имаш дразнене, но силна нетърпима болка не. Звъни на зъболекаря. Явно не е извадил всичко. Или ако има дежурен, иди

# 409
Упойката чак сега ме пуска, все още пия странно от чаша Grinning и се успокоява зъба,явно ме е боляло и от самото бодване,щото ме боцкаха 6-7 пъти. Засега е ок положението,ще следя утре

# 410
О, мен от упойките ме боли с дни после. Но аз имам и тригеминална невралгия, тъй че там е много сложно.
Миналата седмица ми слагаха, че сменям корони, 5-6 дни ми беше странно и изтръпнало.

# 411
Здравейте момичета. От вчера имам следния проблем - точно на опашката отзад ме боли като натисна и кожата се бели и е свръхчувствителна. Няма рана, но е много неприятно. Някой имал ли е, такъв проблем

# 412
Здравейте! Мъжът ми пи антибиотик, поради болезнено гърло и температура. Миналата събота правихме секс без предпазни средства и от няколко дни забелязвам, че имам явно гъбички в интимната област, защото имам необичайно течение. От понеделник и той има "белене" и зачервяване по главичката. Възможно ли е в следствие на приема на анткбиотика и правене на секс без презерватив аз да получа гъбички? Откакто и неговото състояние е такова нищо не сме правили, но е факт, че и двамата имаме в момента. Благодаря

# 413
Да, абсолютно вероятно е да са гъбички .

# 414
Милена, пробиотик не е ли пил заедно с антибиотика?

# 415
Пробиотик не предпазва от гъбички. Микомакс, Флуконазол, или друг антимикотик се пият успоредно с АБ.

# 416
Здравейте, не съм убедена, че пиша в правилната тема, но от една година живея в друг град и нямам личен лекар наблизо. Има ли някаква временна опция за ново джипи, нещо ми се върти в главата, че имаше. Някой знае ли какъв е реда или друга идея, че на частно много скъпо излиза да ходя като добавим и изследвания

# 417
Имам от известно време постоянна тъпа болка в корема от лявата страна, понякога опира в гърба, понякога е много близо до яйчника; нямам диария/запек/кръв/слуз/миризма, но ходя по-често, 2-3 пъти на ден, и пак ми остава усещане за още... имам насрочена дата за колоноскопия и много се притеснявам какво може да бъде; миналата година също ми правиха и нямаше нищо притеснително тогава. Сега имах няколко дни кръв по салфетката, но док каза, че сигурно хемороидчета, защото пробата не показа окултно кървене. На ехограф, нищо... Изписал ми е спазмомен и пия, помага мисля донякъде, невинаги... тя не е и непоносима болка, аз си ходя насам натам, спортувам... макар че в много редки случаи леко ми прималя, два пъти по време на тренировката и един път докато си мазах корема след баня с лосион, докато мажех от ляво... възможно ли е да е възпаление някакво, или нетолерантност към храна? Аз се съмнявам и искам да се тествам, но според гастрото не би трябвало да е непоносимост... Пия и някои билкови добавки, но ги започнах сякаш след като започнаха болките... Нещата започнаха края на януари с гадене след ядене и ми изписаха инхибитор на протонната помпа, и ми мина, сега и гастроскопия имам също насрочена за проба хеликобактер, миналата година и гастроскопия пак ми правиха и имах положителна проба, провеждах лечение...

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 22:15 от Анонимен

# 418
  • пустинята Гоби
Може да си смените временно личния лекар, но ми се струва, че периода за който можете да го направите е по-малък от година. Щом сте се установили на ново място може би по-удачно е да смените лекаря за постоянно и после, ако пак се преместите да се върнете при първия. В сайта на НЗОК има доста информация по темата.

# 419
Spring Blossom,
Най-вероятно имаш синдром на раздразнено дебело черво. За Хеликото - ще се види на гастроскопията, би трябвало да ти вземат биопсия и оттам да изследват.
Кървенето най-вероятно е хемороиди, те няма как да се видят на ехо, а само с ректоскопия (или колоно).
Пробиотици пиеш ли? Не че при синдрома има супер ефект, но пак - помагат. Едно време за него пиех Дуспаталин за болките, иначе и мен не болеше именно в ляво. Пък и бях и аз с едни диарии.
Отиди, направи си изследванията, за да се види какво точно се получава, че нещо доста дълго време станаха тези оплаквания при теб.
Диета (или по-скоро хранителен режим) пазиш ли? Защото това е основното и най-важното в случая.

Общи условия

Активация на акаунт