Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 605
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Препоръчайте изпитан крем за белези без Контратубекс

Има доста, които са на силиконова основа, но знам, че действат, ако белегът е пресен. Дават гаранция, че се заличават, ако е на не повече от 2 г.
Аз лично ползвам Aven Cicalfate + за белези от пъпки и дребни ранички, почвам да мажа веднага като падне коричката и наистина не остават белези.

# 481
От пъпки може, но от операция, едва ли.

# 482
От операция трудна работа според мен.
Поне моите белези (от секцио и от едно порязване с шевове) си седят въпреки че съм ги мазала навремето (с Контратубекс). Секциото не ми е важно, но на ръката ми е много неприятен белега, в смисъл - вижда си се и особено като хвана тен, а той е бял, лъсва. Мисля да му ударя един татус отгоре някога, но правя лазерна епилация и не мога още.
Иначе - понеже имам намерение да си правя планова лапароскопска операция съм решила белезите после да ги третирам с лазер. Не искам коремът ми да е на 5 дупки, казват, че имало много добър ефект след няколко процедури с лазер.

# 483
Нарушена обмяна на веществата. Много е общо.... Какви здравословни проблеми (диагнози) според вас влизат в това определение?

# 484
  • гр.Пловдив
От операция трудна работа според мен.
Поне моите белези (от секцио и от едно порязване с шевове) си седят въпреки че съм ги мазала навремето (с Контратубекс). Секциото не ми е важно, но на ръката ми е много неприятен белега, в смисъл - вижда си се и особено като хвана тен, а той е бял, лъсва. Мисля да му ударя един татус отгоре някога, но правя лазерна епилация и не мога още.
Иначе - понеже имам намерение да си правя планова лапароскопска операция съм решила белезите после да ги третирам с лазер. Не искам коремът ми да е на 5 дупки, казват, че имало много добър ефект след няколко процедури с лазер.

Дам,Контратубекс няма никаква файда от него,имам 2 секциота,но там белезите не ме притесняват ,миналата седмица ми правиха конвенционална операция от херния и съм разрязана като прасе с 20см вертикален белег ще съм,още не са махнати  конците ,похвалиха ми най-много Theresienoil ,но цената е страшна No Mouth

# 485
Нарушена обмяна на веществата. Много е общо.... Какви здравословни проблеми (диагнози) според вас влизат в това определение?

На първо място: щитовидна жлеза.

# 486
Teddynm, да, ужасна е цената за такова малко количество.
Иначе има някакви Келокод, Стратадерм и подобни, пак са малки количества на ужасни цени, последното го взех и нямах никакъв резултат.
Това ще си е сериозен белег, тъй че проучи и опцията за заличаване с лазер. Мисля, че се правят няколко процедури. Лично аз ходя за други неща в Дерма акт и съм си говорила с моята докторка, че прави такъв вид процедури, там имат различни лазери за всякакви неща, вкл. и за белези.

# 487

Диабет, чернодробна стеатоза, бъбречна недостатъчност, ставни болки и възпаления.

# 488
Моя белег от секцио вече почти не си личи, само една едва забежима черта е, а беше дебел и тъмен. Но минаха 9 и 11 г. от както са направени.
На дясната ръка имам 12 см белег пак от операция, но е малко по-блед от цвета на кожата ми. Него си го нося от почти 6 г.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 12:01 от йоко

# 489
Обикновено имат предвид метаболитен синдром и/или проблеми с щитовидната жлеза. Но то трябва да каже който е дал определението - ако лекар се е изказал така и е спрял до там, това би било много непрофесионално. Предполагам че не е бил лекар, де. Щом не е спомената по-конкретна диагноза и съответно и какво трябва да се направи по въпроса.

# 490
Моя белег от секцио вече почти не си личи, само една едва забежима черта е, а беше дебел и тъмен. Но минаха 9 и 11 г. от както са направени.
На дясната ръка имам 12 см белег пак от операция, но е малко по-блед от цвета на кожата ми. Него си го нося от почти 6 г.

Много зависи как е бил направен разреза, после шиене/лепене.
Моят белег от апандисит го мазах 6 месеца с Контрактубекс и си е видим.
На дъщеря ми, същата операция, без никакво третиране - изобщо не личи.

# 491
Не, не е изказване на лекар това за нарушената обмяна на веществата. Прочетох го и се издразних, че така е обобщено.

# 492
... похвалиха ми най-много Theresienoil ,но цената е страшна No Mouth

Абсурд, не го вземай, пълен боклук е (според моя опит).

# 493
Някой знае ли нещо за приближени граници на кръвно. Ако е 80/60, кола и айрян.Но, ако е 100/82 примерно, дали няма да се изравнят във високото?

# 494
Не мисля, че може нещо да се направи, няколко пъти ми се е случвало - лежа, пия вода, дишам дълбоко и чакам да отмине, обикновено се случва при хора с ниско кръвно. И разлика 20 не е чак толкова малка, аз съм сближавала с 10 разлика.

Общи условия

Активация на акаунт