С какво ви дразнят снахите?

• 23 397
  • 279
  •   2
Отговори
# 120
Скрит текст:
tays, самостоятелните хора, научени на мяра, така правят. Браво на сина ти. Иначе на жената щеше да каже "ами какво да направя, майка ми е, не мога да отказвам", после на теб "мамо, щях да те поканя, ама тя жената не те иска"... И после снахата това, свекървата онова. Моят мъж също често ми спестява неудобства и защитава личното ми време и пространство, за което разбирам впоследствие, и може би и затова се разбирам чудесно със свекърва си.
А ако възникне същата ситуация, но в обратен вариант т.е  проектотъщата се озове в района дали ще бъде отсвирена по този начин? Смятам, че отношението към двете родителски двойки следва да е балансирано, но и в тази и в темата за свекървите се забелязва едно фаворизиране на родителите на жената те са по-по- най, а свекърите са едни низши, прости създания, които следва да бъдат натикани в миша дупка и да им се покаже кой командва парада.
Иначе подхода на сина на Таис ми харесва, ако са заети следва да си го кажат в прав текст и да няма сърдити, просто съм сигурна, че ако е била майката на момичето, най-вероятно няма да е същия отговор.
О, да, абсолютно следва да бъде отсвирена. И аз съм забелязала фаворизиране и съм писала в темата за свекървите за това лицемерие. Тъщата все готви по-добре, гледа деца по-добре, свекървата е досадна, а тъщата проявява " грижа " и т.н. Моята майка например също съм я отсвирвала много пъти, даже повече, защото тя има проблем с уважаването на граници.

# 121
Моят мъж имаше друго виждане  с поканите към младите. И аз в началото като прясна свекърва се втурнах всяка неделя да ги каня на обяд с 1,2,3 на масата, с празнични  покривки,съдове  и прибори
 Идваха,идваха и една неделя заявиха,че имат други планове и на подредената трапеза  останахме само ние            двамата.Тогава той каза,че при майка и баща не трябвада се  ходи със специална  покана.Така свиквали да я очакват и, ако няма такава, значи,че не са желани.  Когато дойдат,каквото има за нас, това и за тях.   И беше прав.Постепенно започнаха да идват без покани,особено като се роди внучето и нямаха време ни за готвене,ни за ядене по кръчмите вечер.  Но ние  живеем  в една къща, което не е без значение. Сега изобщо не си придиряме-аз нося,те донесат  и така.
Тайс, въоръжи се с търпение и  съобразяване,но не и с примирение - сватята е по-важна,аз на заден план. Не  трябва да  се приемаш така.  Всяка си има своето място  и време.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 13:10 от K.A.G.

# 122
Аз майка си я кастря повече, защото ми е майка и мога да съм искрена. Като нещо не ми харесва или не се държи добре, няма да ѝ го спестя. Не значи, че правя скандал или съм груба, но аз съм искрена. И близките ми хора си знаят, че искреността ми е много важна. Ако свекърва ми ме ядоса, съм искрена с мъжа ми. Тя моята искреност не може да я понесе.
Майка ми също много мрази лицемерие, предпочита да ѝ кажа наистина какво мисля и кога не е права.

# 123
Аз също забелязвам деление между мама и свекърва около мен, а и при мен самата, няма какво да си кривя душата, колкото и със свекърва ми да се разбираме и харесваме. Но това е по-скоро докато децата са бебета.
След това се фаворитизира бабата с повече желание И време за внуците. Логистиката разказва играта на повечето семейства с малки деца и много снахи оценяват или са оценили помощта, особено ако и двете страни са с културни взаимоотношения.
Аз лично жаля много, че нито една не е наблизо и която и да видя ѝ се радвам.

# 124
Може ли да преразкажа една приказка? Може и да е поскана тук,не знам.
Двама млади се оженили  и решили ,че вторник вечер си е само за тях и на никого няма да отварят.Дошли родителите на момчето,чукали,чукали не им отворили.Дошли след тях родителите на момичето-чукали,чукали,на момичето му станало мъчно,разплакало се и отворили.
След години им се родили двама сина и след тях момиченце.
Бащата вдигнал купон за чудо и приказ.Попитали го,защо толкова се радва?
-Защото се роди тази,която ще ми отвори вратата.

# 125
Скрит текст:
Моя тмъж имаше друго виждане  с поканите към младите. И аз в началото като прясна свекърва се втурнах всяка неделя да ги каня на обяд с1,2,3 на масата, с празнични  покривки,съдове  и прибори
 Идваха,идваха и една неделя заявиха,че имат други планове и на подредената трапеза  останахме само ние            двамата.Тогава той каза,че при майка и баща не трябвада се  ходи със специална  покана.Така свиквали да я очакват и, ако няма такава, значи,че не са желани.  Когато дойдат,каквото има за нас, това и за тях.   И беше прав.Постепенно започнаха да идват без покани,особено като се роди внучето и нямаха време ни за готвене,ни за ядене по кръчмите вечер.  Но ние  живеем  в една къща, което не е без значение. Сега изобщо не си придиряме-аз нося,те донесат  и така.
Тайс, въоръжи се с търпение и  съобразяване,но не и с примирение - сватята е по-важна,аз на заден план.  Всяка си има своето място  и време.
Да ти кажа честно, просто не искам да се състезавам. Криво ми е, но проявявам разбиране, защото и двамата работят през седмицата до късно, едни събота и неделя имат. Ходят на спорт, почиват си. А на снахата поводите са повече. Тя има брат с две малки деца. Техните са разведени. Майка и живее с нов партньор. Баща и е сам. Аз с бившия съм разведена. Синът ми има полу-сестра , баща му и той с жена. Пък и аз с мъж, дето го гледаше в пубертета, докато се изнесе, та и тук си се уважават много.  Та то не са рождени дни, действащи персонажи за уважаване, колкото щеш. Поне ходят де, някой път го усещам, че чак му е в повече, та не се бутам и аз, ако не е за нещо. И понеже аз съм по-нарядко, за мен са най- хубавите дни по празниците Heart Eyes
Например- за Коледа, за Великден. Баш на черешката на тортата.
Да са живи и здрави, ще ги посрещаме, ще помагаме, стига да има хубави поводи.

# 126
Тази  приказка  (или притча) съм я чувала.   Хората  не са я измислили току-така. Народната  мъдрост извира  от живота.

Тайс, вие сте  като голямо италианско семейство и  ситуацията е по-различна. И все пак- знай си своето място и си го отстоявай.

# 127
Аз пък си мисля колко невероятен е фактът, че всички жени родили други бъдещи жени са просто перфектни, а всички жени родили бъдещи мъже са меко казано глупави, недодялани и простакеси.
Чудя се и ум не ми го побира, как става точно така. Thinking

# 128
Защо го взимате толкова навътре всички свекърви? Ние обсъждаме точно определени, не слагаме под общ знаменател. Сами може да видите какви са оплакванията и от майките ни в съседната тема. Темата е за свекърви, оплакваме се от тях, другата за майки и от тях се оплакваме. Отношенията между хората са много сложни и комплексни и е нормално да има недоразумения и по-добре да си го излееш в форума, отколкото да нараниш някой близък.

# 129
Ами защото оплакванията от майките не ,че ги няма но са в стил.."какво пък толкова" А оплакванията от свекървите..."да се продъни в дън земя дано".Оплаквам се от липсата на обективност.

# 130
Аз съм от " отбора" на снахите и си признавам, че също не харесвам свека, обаче като чета така и съм в ролята на страничен наблюдател/ слушател , някак много грозно ми звучи всичко.
Айде, че има една , две съфорумки с реални тегоби, ама останалите хем не живеят заедно със свекървата, хем просто не могат да се примирят, че тя все още диша .
Просто аз съм от хората, които се опитват да " влязат" в обувките на някой друг и да си представя как се чувства.
Някак много несправедливо ми звучи това, че една жена може и най вече има право да говори ЕЖЕДНЕВНО по 5-6 пъти с майка си, а един мъж няма право да се обади 1-2 пъти СЕДМИЧНО на своята.
Покрай мен е пълно с жени /мои приятелки или колежки/ , които действително се чуват минимум 5 пъти дневно с 38 годишна дъщеря примерно.
Ами някак това на мен не ми изглежда нормално, ама аз коя съм, че да давам насоки.

# 131
Аз лично съм обективна и от към двете страни. И двете ме дразнят, имат си много кусури и като прекалят няма как да е "какво толкова". Единствената разлика между майка ми и свекърва ми, че към майка ми може да съм груба, когато ме издразни много, а със свекърва ми се оправя синът й, тъй като резки забележки от чужд човек не се приемат добре и е нормално да е така.

# 132
И моя син ми се обажда всеки ден, макар, че живеем на 200 метра от тях и жена му и внучето почти винаги през деня са у нас.И преди да се прибере се отбива.

# 133
Аз пък не се чувам всеки ден с майка си, какво остава за няколко пъти. Ако има нещо важно за обсъждане тогава, иначе набързо. Ако не сме се чували 3, 4 дена може по-дълго да говорим и то главно за децата да се посмеем нещо.

# 134
Аз се чувам с баща ми по 20 пъти на ден и хич даже не съм се замисляла да държа сметка на ММ колко често се чува с майка си. Да се чуват колкото искат, тяхна си работа.

Общи условия

Активация на акаунт