С какво ви дразнят снахите?

• 24 030
  • 293
  •   5
Отговори
# 105
Joy и започна войната на всички фронтове.

# 106
Скрит текст:
Ако на мен ми се случи, хич няма да реша, че е грешка, а напротив. Ще реша, че синът ми е оставил умишлено да чуя скандала 😀.
Каква значи подслушвала. Някой и дал пълен достъп . Не е като да е стояла пред вратата с ухо, залепено за касата и с изцъклен поглед и изпружена шия.
Случвало ми се и на мен някой по грешка да ми вдигне или да забрави да затвори, това не значи да слухтя какво се говори и какво става наоколо. Трудна работа е това с елементарното възпитание, или го имаш или го нямаш.
Да, защото разговорът не те е интересувал толкова. Ако чуваш скандал по телефона между сина си и снаха си просто любопитството е по-силно. Моята майка също би подслушвала, доколкото я познавам. Интересно какво толкова му наговори, че тя те гледа цял месец накриво и ти повишава тон.
Именно, за това говоря. Когато има някакъв проблем в семейството, само членовете на семейството ги засяга, освен ако някой не е застрашен. В случая при размяна на реплики не смятам, че някой от двамата е застрашен. Ама, пък как може някоя си да каже нещо на  синчето. 😃 А относно повишаването на тон, по-добре да не си мерим гласовете...
Лъвица, знаех си, че го е направил умишлено, и на 30 мама защитава най-добре. Wink

# 107
Ох, Jane, ами тогава аз може би се повтарям като папагал, ама реално пак мъжът е виновен, не свекървата.
Не бих се оплакала от нейното невъзпитание, а от неговото. Пуска скандала ви нарочно тайно от теб на майка си и тя чува от другата страна на слушалката, а после и се кара с теб. И защо? За да ви влоши отношенията, понякога и завинаги? За да я спечели на негова страна, все едно майка му така или иначе не е на негова страна?
Това е толкова гаден номер, че ще си премълча как точно бих го квалифицирала.
Всъщност 90 % от коментарите в " Какво ви дразнят снахи/свекърви/и т.н. " трябваше да са в " Какво ви дразнят мъжете ". А тя оная тема най-кратка.

# 108
Тя първо написа, че той не изключил телефона, неволно, сега пък умишлено.Ето първоначалният пост
Така и така тази тема и темата за свекървите се сляха, та да се оплача отново от моята. Преди над месец се сдърпахме с ММ, през това време майка му звъни и той вместо да й затвори и вдигнал без да разбере. Тя съответно е стояла през целия ни разговор да подслушва, вместо като нормалните хора да затвори след минута като разбере какво се случва. С всичката си наглост вместо да се засрами, че е подслушвала от тогава все ме гледа на криво и едва ми казва и дума, даже се опита да ми повиши и тон. Хич не е познала... 😃

# 109
Май основните виновници за кофти отношенията между снахи и свекърви са мъжете. Или не умеят/не искат да поставят граници и позволяват на майките си да се месят, или приоритизират майките си и старото си семейство пред съпругите и децата си, което поражда раздразнение или ревност у съпругите.

# 110
Съжалявам, ако не се е разбрала шегата, просто Лъвица каза, че нарочно е вдигнал и аз се пошегувах. Разбира се, че не го е направил нарочно, иначе до сега вече щеше да е при маминка.

# 111
Май основните виновници за кофти отношенията между снахи и свекърви са мъжете. Или не умеят/не искат да поставят граници и позволяват на майките си да се месят, или приоритизират майките си и старото си семейство пред съпругите и децата си, което поражда раздразнение или ревност у съпругите.
Точно така. Синът ми живее с приятелката си от три години в друг квартал, негово е жилището, освен това ми е бившето семейно. Не съм си и помисляла да спя там, по- скоро съм поканена с преспиване при едни съседи- приятели, но и това няма да стане, разбира се.
Миналата година се случи да съм в района по работа. Бързо приключих и ме хвана носталгията, то беше делничен ден. Писах му може ли да мина на кафе, отряза ме, че и двамата са в срещи. Толкоз. След време у нас стана дума за това, и се оказа, че " снахата" изобщо не е и разбрала за тези ми пориви. Тя даже го попита защо така, а той - ами защото не бяхме чистили 🤣 цяла седмица. А аз въобще не съм чистофайница, ама айде. Приех го многозначно това с чистенето.
Защитава си жената и и спестява неудобства, от една страна, а от друга ми показва, че така не се прави.
То аз така съм го и възпитала, де. Няма как да му се сърдя.

# 112
tays, самостоятелните хора, научени на мяра, така правят. Браво на сина ти. Иначе на жената щеше да каже "ами какво да направя, майка ми е, не мога да отказвам", после на теб "мамо, щях да те поканя, ама тя жената не те иска"... И после снахата това, свекървата онова. Моят мъж също често ми спестява неудобства и защитава личното ми време и пространство, за което разбирам впоследствие, и може би и затова се разбирам чудесно със свекърва си.

# 113
  • София
Абе той твърди, че е случайно, ама аз не вярвам Joy

Иначе ясно, че вината е у него. Тайс е дала отличен пример със сина си - мъж на място. Той нейния на Джейн си е мамин лигьо откак за първи път го спомена тук. Не знам има ли оправия туй нещо. По-скоро тя трябва да се пренастрои, че тея нерви не се възстановяват.

# 114
Тази Лъвица, гадателски заложби развила 😃 Недей ми слагай думи в устата, че виж как криво излиза и съвсем по различен начин се разбира.
Относно това кой какъв е, грешката ми е, че много пиша в форума като ми накривее, то нали уж затова сме тук, ама докато другите си изкарват мъжете златни, аз моя го направих по-черен от дявола. То за хубавото не виждам смисъл да пиша, иначе големи локуми мога да разтягам.

# 115
tays, самостоятелните хора, научени на мяра, така правят. Браво на сина ти. Иначе на жената щеше да каже "ами какво да направя, майка ми е, не мога да отказвам", после на теб "мамо, щях да те поканя, ама тя жената не те иска"... И после снахата това, свекървата онова. Моят мъж също често ми спестява неудобства и защитава личното ми време и пространство, за което разбирам впоследствие, и може би и затова се разбирам чудесно със свекърва си.
А ако възникне същата ситуация, но в обратен вариант т.е  проектотъщата се озове в района дали ще бъде отсвирена по този начин? Смятам, че отношението към двете родителски двойки следва да е балансирано, но и в тази и в темата за свекървите се забелязва едно фаворизиране на родителите на жената те са по-по- най, а свекърите са едни низши, прости създания, които следва да бъдат натикани в миша дупка и да им се покаже кой командва парада.
Иначе подхода на сина на Таис ми харесва, ако са заети следва да си го кажат в прав текст и да няма сърдити, просто съм сигурна, че ако е била майката на момичето, най-вероятно няма да е същия отговор.

# 116
  • София
Проектототъщата дали ще виси на главата на зет си по цял ден?

# 117
  • София
Тази Лъвица, гадателски заложби развила 😃 Недей ми слагай думи в устата, че виж как криво излиза и съвсем по различен начин се разбира.
Относно това кой какъв е, грешката ми е, че много пиша в форума като ми накривее, то нали уж затова сме тук, ама докато другите си изкарват мъжете златни, аз моя го направих по-черен от дявола. То за хубавото не виждам смисъл да пиша, иначе големи локуми мога да разтягам.

Думи в устата не ти слагам, казвам си мнението Joy Че някой нещо не разбрал, не отговарям, обръщай се към него Wink

Скрит текст:
А ако възникне същата ситуация, но в обратен вариант т.е  проектотъщата се озове в района дали ще бъде отсвирена по този начин? Смятам, че отношението към двете родителски двойки следва да е балансирано, но и в тази и в темата за свекървите се забелязва едно фаворизиране на родителите на жената те са по-по- най, а свекърите са едни низши, прости създания, които следва да бъдат натикани в миша дупка и да им се покаже кой командва парада.
Иначе подхода на сина на Таис ми харесва, ако са заети следва да си го кажат в прав текст и да няма сърдити, просто съм сигурна, че ако е била майката на момичето, най-вероятно няма да е същия отговор.

Гала, за мен е нормално всеки да "отговаря" за собствения си родител. И много досадни тъщи има, и мъже, дето са вдигнали ръце от тях. Може би защото тук е женски форум обаче, темата няма толкова почва да се разгърне.

# 118
Аз пък сега се замислих, че съм чувала в пъти повече вицове за тъщи, отколкото за свекърви. Има нещо гнило… Sunglasses

# 119
Тъщата винаги ме изпреварва с поканите за гостуване и аз много рядко се вреждам за уикенда.
Предпочитам на кръчма, но те пък обичат домашна храна , а през седмицата си поръчат, та и този вариант рядко практикуваме. И аз в събота и неделя гледам да си почивам, не винаги съм в ентусиазъм.
Приела съм, че ще е така, ако се появи внуче, момичето ще разчита на майка си , не на мен, а и аз не мога да се бутам. Виж, кучето аз го гледам, когато ги няма. Blush

Общи условия

Активация на акаунт