С какво ви дразнят снахите?

• 22 140
  • 259
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Миленака, зависи от човека. От самия теб. Един зрял човек, навършил 18 години, вече трябва да се държи като част от света на големите. Майката и бащата се уважават докато са живи. Каквито и да са, дължим им поне едно елементарно уважение.
...
Абсолютно не съм съгласна. Както ти каза - зависи от човека. Има отровни, злобни същества, които също създават деца (за съжаление). Има родители, които мачкат, унижават децата си... Да уважавам това? Абсурд.

# 91
Сега ако искате се смейте, но моята първа работа сутрин е да проверя кога майка ми е била активна във фейса. Като я видя зелена или на линия преди... минути и мога да си изпия кафето спокойно. И тя е предупредена- сутрин влизаш във фейса и после други неща.

# 92
  • Наблизо
Моята свекърва не хареса ни мен,ни другата си снаха.Сега обяснява как етърва ми използва девер ми и той бил нещастен с нея.
Нещо,което изобщо не е вярно,нито пък и влиза в работата.
Много жалко,че не може да пише тук.Щяхте да видите що е то Свекърва.

Баба ми и двдо ми са от криещите.Затова им звъним с видео и си личи какво става.Откажат ли-някой задължително лети натам.Винаги има нещо.

# 93
Като я видя зелена или на линия преди... минути и мога да си изпия кафето спокойно. И тя е предупредена- сутрин влизаш във фейса и после други неща.
И ако се успи майката се минава в режим на "извънредно положение" - Марк Зукенбърг се информира спешно, линейки и пожарни имат пет минути да стигнат до адреса. Пълен локдаун за останалите.

# 94
И мен така гледат, по зеленото. Щом съм стигнала до зелено ,добре съм. Веднъж не можах да отговоря и ми прати бърза помощ, не напразно.

# 95
Абуто, ти майтап си правиш, ама един път вярно се изстреляхме по спешност. Не се беше успала, тя става поне час преди нас, беше забравила. Оттогава е предупредена.

# 96
Така и така тази тема и темата за свекървите се сляха, та да се оплача отново от моята. Преди над месец се сдърпахме с ММ, през това време майка му звъни и той вместо да й затвори и вдигнал без да разбере. Тя съответно е стояла през целия ни разговор да подслушва, вместо като нормалните хора да затвори след минута като разбере какво се случва. С всичката си наглост вместо да се засрами, че е подслушвала от тогава все ме гледа на криво и едва ми казва и дума, даже се опита да ми повиши и тон. Хич не е познала... 😃

# 97
Ако на мен ми се случи, хич няма да реша, че е грешка, а напротив. Ще реша, че синът ми е оставил умишлено да чуя скандала 😀.
Каква значи подслушвала. Някой и дал пълен достъп . Не е като да е стояла пред вратата с ухо, залепено за касата и с изцъклен поглед и изпружена шия.

# 98
Няма оплаквания в темата.Айде сега някой да каже, че свекървите сме лоши.Нито роптаем, нито се оплакваме, нито кусури търсим и намираме.

# 99
Мисля, че една от причините нашите телефонни обаждания да бъдат кратки беше, че навремето разговорите бяха скъпи, обаждали сме се от пощата, после си прекарахме стационарен телефон. Появиха се мобилните, но те бяха с карта. По-късно можехме да плащаме за лимит. Синът ми беше на някакво състезание в 4 клас в друг град и е търсил телефонна кабинка или обществен телефон (купувах му жетони), за да ми каже резултата. И сега не водим дълги разговори.

# 100
Няма оплаквания в темата.Айде сега някой да каже, че свекървите сме лоши.Нито роптаем, нито се оплакваме, нито кусури търсим и намираме.
Такива са рядкост, но са най- ценни и затова си остават и в спомените с добро.

# 101
Ако на мен ми се случи, хич няма да реша, че е грешка, а напротив. Ще реша, че синът ми е оставил умишлено да чуя скандала 😀.
Каква значи подслушвала. Някой и дал пълен достъп . Не е като да е стояла пред вратата с ухо, залепено за касата и с изцъклен поглед и изпружена шия.
Случвало ми се и на мен някой по грешка да ми вдигне или да забрави да затвори, това не значи да слухтя какво се говори и какво става наоколо. Трудна работа е това с елементарното възпитание, или го имаш или го нямаш.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 00:41 от Jane122

# 102
  • София
Чета в темата за свекървите, че много снахи се дразнят, че свекървите се обаждат всеки ден на синовете си.

Човек се дразни, когато чувства дефицит. Например, жената се дразни, когато мъжът обръща внимание на майка си, ако не обръща достатъчно на нея. Или не се показва достатъчно ангажиран към връзката им (но към мама няма проблем да се ангажира с постоянни телефонни разговори, нали). Разбира се, понякога дефицитът може да е външен - предишни гаджета не са обръщали достатъчно внимание, в семейството майката се е оплаквала от липса на внимание от бащата. Изобщо, когато има дразнение, човек трябва да се запита, какво чувство стои зад него.

# 103
Скрит текст:
Случвало ми се и на мен някой по грешка да ми вдигне или да забрави да затвори, това не значи да слухтя какво се говори и какво става наоколо. Трудна работа е това с елементарното възпитание, или го имаш или го нямаш.
Да, защото разговорът не те е интересувал толкова. Ако чуваш скандал по телефона между сина си и снаха си просто любопитството е по-силно. Моята майка също би подслушвала, доколкото я познавам. Интересно какво толкова му наговори, че тя те гледа цял месец накриво и ти повишава тон.

# 104
  • София
А пък на мен ми звучи умишлено, и от негова страна. После ще има, "видя ли мамоо". А на нея какви муниции й дава, не е истина (а той уж невинен, "не съм й аз казал, тя сама чу").

Другия път я набери "случайно" и награби мъжа едно хубаво. После му кажи, че мама и това обича да слуша Joy

Общи условия

Активация на акаунт