С какво ви дразнят снахите?

• 21 504
  • 252
  •   2
Отговори
# 75
Това, че се чуват всеки ден хич не значи, че не могат да скрият нещо.

# 76
Миленака, зависи от човека. От самия теб. Един зрял човек, навършил 18 години, вече трябва да се държи като част от света на големите. Майката и бащата се уважават докато са живи. Каквито и да са, дължим им поне едно елементарно уважение. Ако не ти харесват родителите на партньора ти - остави го да си ги уважава, ако желае. Иначе твоите не са си свършили работата и ти толкова ще я свършиш.
Да, Шери, моите точно това направиха. Скриха и сега ще живея с една вина, че е можело да се досетя или там каквото е било. Свекървата си каза веднага, нея я заразиха братът на ММ и жената се възстанови, защото от първия ден се лекува. А моите, да крият, вече ги няма.

# 77
За по-възрастни родители,е задължително да се чуват често.
Снахите се дразнят,докато са още млади и смятат,че света започва с тях.

# 78
Искала съм да ми е спокойно. Като се чуем с родителските тела, всичко вече е ок. Вижте какви работи се случват. Нашите приятели бяха по-големи от нас, с родителите на някои от тях се случиха неприятни неща и няма как - тревожиш се за своите. Някои изгубиха майките си на моя възраст, бащите си. Тревожиш се, на 59 години, 60 хората започват да боледуват. Обаждали сме се. Всички от приятелския ни кръг. Тръгнем на почивка. Вечер си знаехме, връзка с възрастните.
Повечето хора се интересуват от родителите си. Мислят ги.

# 79
Ама моля ви се,какви родители са свекървите!/шегичка/

# 80
Като бяхме млади гаджета с мм, казвам на татко, че ще ходим на вилата с мм, да даде ключовете. Дава ми ги. Отиваме. Звъня му, че сме там, пристигнали успешно, къщата е добре, всичко точно. Не се чуваме повече докато не се приберем да кажа, че сме живи и здрави. Да, ама те с майка ми се скарали и не си говорят, аз не го знам това. И си мисля, че й е казал. Сигурно на петия ден нещо с нея се чух и тя разбра, че сме на вилата.

Преди години мм хич не им звънеше всяка вечер. Сега нещо е решил, че са одъртели и им трябва внимание.

Не се оплаквам, че им докладва или споделя неща, които смятам за лични. Напротив, той умее да им спестява също някои неща.
Но по-скоро безсмислените разговори за Пенка в работата, за това какво й казал шефа, какъв тъп бизнес правела съседката, пък как можело клиенти да има и даже да купуват??? Половин час булшит и пропусна да каже, че баба му е зле. Жената беше легнала на легло. Лекарите казали, че скоро ще стане най-лошото. Разбрахме дни преди да почине. Естествено мм отиде да се сбогува с баба си, докато е жива. Няколко дни след това почина. Като се обади да каже, че е станало най-лошото я чух през слушалката какво говори. “Ако искаш не казвай на Шери, няма смисъл, какво ще я тревожиш”. Аз познавах баба му. Тя е свекървата на моята свекърва. Имахме си приказка и много я уважавах и обичах. Беше прекрасна и мъдра жена. За миг не съм помислила да не я уважа в последния й път. А сякаш малко неглижира това… как да не се занимавам, когато на мен самата ми е мъчно, какво остава за мм??

Искат ли да крият, ще крият ако ще през половин час да се чуват.

# 81
Ох, Sherilyn, толкова мразиш свекърва си, че даже ангелски крилца да ѝ поникнат, пак ще дойдеш да се оплачеш.
Правиш го дори за неща, които тя е направила в твоя полза, от грижа за теб, за да ти спести неприятни емоции.
Толкова ли нямаш с какво да осмислиш живота си, та си се вкопчила в една вече изфирясваща жена? Толкова ли не се усещаш, че ти също не си вечно млада и безсмъртна, че някой ден ще дойдеш до нейните години и умствени дефицити?
Сигурна съм, че някой ден ще имаш син. Просто карма.

# 82
О, како Сийке, чак да я мразя - не. Не бих казала, че мразя някого на тази земя. Не се тровя с такива емоции.
Честно казано не мисля, че мога да спестя негативната емоция от нечия смърт, като не му кажа. Това е абсурдно. Хората умират и се раждат, това са нещата от живота. Сблъсках се със смъртта на баща си преди това и нямаше как някой да ме щади. За мен е уважително и важно да се сбогуваш с човека и да го изпратиш в последния му път. На дали има как да видя мм разстроен и той да скрие от мен, че баба му е починала. Просто такова нещо не вярвам да може човек да скрие.

Разбира се, че няма да съм вечно млада. Виж, въпросната му баба, бог да я прости, си отиде с абслютен разсъдък. Възрастта не винаги е обвързана с изфирясване и загуба на акъл.

# 83
Миленака, зависи от човека. От самия теб. Един зрял човек, навършил 18 години, вече трябва да се държи като част от света на големите. Майката и бащата се уважават докато са живи. Каквито и да са, дължим им поне едно елементарно уважение. Ако не ти харесват родителите на партньора ти - остави го да си ги уважава, ако желае. Иначе твоите не са си свършили работата и ти толкова ще я свършиш.
Да, Шери, моите точно това направиха. Скриха и сега ще живея с една вина, че е можело да се досетя или там каквото е било. Свекървата си каза веднага, нея я заразиха братът на ММ и жената се възстанови, защото от първия ден се лекува. А моите, да крият, вече ги няма.

И моите са такива, вечно крият. Когато тати се разболя е отказал да ходи на лекар, 15дни е лежал вкъщи с пневмония + туберколоза. Вече, когато отказва да се храни и почти не става мама се престпаши и каза. Веднага отидох, лекар, болница. Та сега пак не е добре, но слава Богу, жив е. Не искат да ни притесняват, милите. Съболезнования.

# 84
Човек не крие такива случки с лоша умисъл. Аз помолих свекърва ми да отложим с час тази лоша новина и да я съобщим на ММ като дойде в болницата. Той беше на път, някак не исках в колата да разбере, така и така нямаше какво да направи, освен да кара бързо и рисково. Майка му се съгласи. Не знам дали й стана приятно, но не мисля, че в такъв момент е можела да мисли трезво.
КАГ, относно подреждането на стаите на децата - ти имаш право да изискваш у вас да си оправят. У тях, както са си свикнали. Като идват деца у нас си знаят реда, което не им пречи в собствените си домове да рисуват по стени и да мажат храна навсякъде. Просто при мен номера ни минава.

# 85
Възрастта не винаги е обвързана с изфирясване и загуба на акъл.

Невинаги, но често се случва. Какво предлагаш да ги правим, да ги пребием с камъни? Или изтипосването в БГ-Мамма им стига?
Във всичките ти писания дотук така не видях някакъв сериозен проблем, нещо кошмарно, единствено това, че не можеш да дишаш свекърва си и самото ѝ съществуване на този свят трови живота ти. Не можеш да я промениш, на тези ѝ години е късно, а и по-зле ще става.
На всичко отгоре отстрани изглежда, че жената се опитва да ти се хареса, да поддържа някакви контакти с теб. Толкова ѝ е капацитетът просто. Или теб не те устройва, там вече е въпрос на гледна точка.
Не съм подстрекател, ама да ти напомня – няма човек, няма проблеми. Готова ли си да направиш нещо по въпроса, или ще продължаваш да набираш яд?

ПП Народен обичай ли, поверие ли е да се крият неприятни вести от млади булки, че току-виж са бременни. Също така не ги занимават с погребения и помени – къде суеверие, къде традиция, къде искрена загриженост да не стане нещо на евентуалното бебе. Не ми се спори има ли смисъл една такава превенция, няма ли. Напомням само, че съществува и се спазва от по-възрастните поколения.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 19:14 от Как' Сийка

# 86
Освен да сготвя гъби и да я поканя…
Никога не съм твърдяла, че има грандиозен проблем. Нито тук, нито в другата тема. Това, че ме дразни е факт. И не смятам, че е най-лошата свекърва на земята. Опитва се да има контакт и с майка ми, и с мен. Даже мм й каза веднъж да не се пъне толкова и да не се чувства длъжна да е приятелка с майка ми. В 21 век няма нужда.

Разбира се, че няма да я променя. Много пъти съм си мълчала за неща, които са ме ядосвали и не съм й казвала, защото е обидчива. Аз се старая да не си изпускам нервите около нея, което за мен е голямо усилие. Понеже изпусна ли ги, после ще е грозно.

# 87
  • София
А какво лошо има двете майки да са приятелки?
Бабите ми бяха приятелки и редовно ходеха на почивка заедно. И двете бяха млади вдовици.

Сега родителите ми ходят на почивка с моята свекърва и с тази на сестра ми.

# 88
Вчера отивам да пазарувам, знам че имам 40 лв и пълня , да , ама не помня кога съм ги изхарчила и излизам без проверка, защото аз помня и знам.
 Записа ми ги момичето ,щях да се върна,  но то не позволи, те имат по 700 лв вересии ,моите 25 не са нищо. Ще ги занеса като изляза.
 Да ви твърдя колко съм добре с паметта ,вярвайте , не се съмнявайте..  Не съм мислила , че така ще е  ,като помнех всяко число докато работех.
  Пък и  се стараем да сме на ниво като посрещаме децата ,да не се тревожат.

# 89
А какво лошо има двете майки да са приятелки?
Бабите ми бяха приятелки и редовно ходеха на почивка заедно. И двете бяха млади вдовици.

Сега родителите ми ходят на почивка с моята свекърва и с тази на сестра ми.

Няма нищо лошо, когато хората са искрени. Моите баби много са се обичали и уважавали!

Лошо е, когато има лицемерие.

Общи условия

Активация на акаунт