С какво ви дразнят снахите?

• 24 271
  • 296
  •   4
Отговори
# 285
Вярно се изумявам как не вдяват някои. Едно е да не харесваш животни да ти влизат в къщата, съвсем друго е да се радваш, че животно е изчезнало.....
Къде раздават нотариалните актове за собственост върху темите?

Аз познавах една такава чистофайница. Всичко уж много точно, не обича животни вътре, къщата й блести и........ принуди дъщеря си да остави детето си за осиновяване, защото "какво ще кажат хората за образцовия им дом".

# 286
Смятам, че КАГ е от онова много, много старо поколение, което не се адаптира по никакъв начин с новото и ритъма. Расли през комунизма, едва оцелявали. Съдя по баба ми, която обичах и обичам безкрайно. Тя имаше дворни котки, хранеше ги, но не ги обичаше, нито ги галеше. В никакъв случай не е искала, обаче да изчезнат и да не се върнат. Когато за пръв път си взех котка беше новост за мен и постоянно й говорих за котката, като се чуем. Никога няма да забравя как пречупи себе си заради мен. Дойде в нас да види котката и пожела да я държи, гали. Знам, че го направи заради мен, за да ме зарадва, но... така или иначе тя си беше душа, изтъкана от човечност от обич.
Котките са изключително чисти животни и не се сърди, че ти мирише ако не си поставил тоалетна. В този случай немърливия си ти.
И хайде не си мислите, че ако не сте осигурили къща/апартамент на сина и снахата, няма да се справят. Да, помощ е, но като дадеш нещо, дай го от сърце, без да одумваш и напомняш за "палата".
Относно кой в коя тема да пише - свобода! Тук няма правила.

# 287
  • София
Не е само до поколение, а И до човек.
Майка ми също е от старото поколение (на 86 г. е), според нея мястото на животните е на двора, не в къщата, но на двора си дава храна и е направила нещо като кът за няколко котета. Знам колко е страдала, когато някое от тях е изчезвало. Абсурдно е да каже "дано да не се върне".

# 288
Не ми се подхваща пак спор, но това с моето поколение направо ме разби и още се смея! Как пък ли сме оцелели! ?
Драга Irene Alis, аз съм далече от  80, камо ли от 86. Аз съм от поколението с много късите рокли и сабото. Минахме и през макси палтата, а отдолу къса пола и ботуши до коленете,  и  през лидито, и тънките токчета, и през дългите коси, и през късите модерни прически, и през гримовете.  Слушахме Бийтълс, АББА, Ал Бано и Ромина, нашите групи като "Щурците", "Сигнал"  и още, и още.  На такива купони с жива музика  сме били, че вие не сте ги и сънували. Та хич не ме смятай за изостанало " комунистическо изкопаемо".  Моето поколение първо започна да работи с компютри и с мобилни телефони. Още да изброявам ли? Няма нужда.

# 289
Първо никъде не съм казала, че си на 80, нито на 86, а от старото поколение и се оказах права!
Къде съм твърдяла, какво са носили и слушали тогава? Може да си слушала и Пърпъл, да си носила къси поли, но не са те възпитали в човечност! Абсолютна наясно съм с живота тогава, знам трудностите, знам ограниченията и няма защо да ми обрисуваш райски картини.
С всеки твой пост прозира същността ти и честно казано не желая комуникация. Има една арабска поговорка, която следвам, но ще перифразирам, тъй като е много хард и обидна - Не бъди сред лоши хора, защото ако не те изцапат то ще те умиришат!

# 290
знам трудностите, знам ограниченията и няма защо да ми обрисуваш райски картини.
Ирене,
за хора от БКП-то си бяха не една, а няколко райски градини - имаше стотици предимства за всичко. За другите - НЕ.
Не зависи от поколението и възпитанието. До човек е - душата е важна.
Майка ми също е възпитавана, че мястото на котките е в двора и ни го повтаряше. Тя беше към 50+ годишна, аз студентка и с брат ми прибрахме улично коте. Не само го прие, но го обикна.
Изводът: добротата в човека може да разбие черупките на възпитанието.

# 291
Тема, направена да се оплакваме от снахите - що щат последните тука?

Е, сега... Ние какво правим в тяхната тема? Simple Smile
Вярно, ние сме или сме били снахи, те още не са станали свекърви, но то не пречи да се чете и да се водят бележки. Laughing

# 292
Има една арабска поговорка, която следвам, но ще перифразирам, тъй като е много хард и обидна - Не бъди сред лоши хора, защото ако не те изцапат то ще те умиришат!
Ами последвайте я тази поговорка и не участвайте в тема, в която повечето пишещи са лоши свекърви, които може и да не обичат кучета и котки. Още повече, че "абсолютна наясно съм с живота тогава", та нищо ново и интересно няма да научите.

# 293
Има една арабска поговорка, която следвам, но ще перифразирам, тъй като е много хард и обидна - Не бъди сред лоши хора, защото ако не те изцапат то ще те умиришат!
Ами последвайте я тази поговорка и не участвайте в тема, в която повечето пишещи са лоши свекърви, които може и да не обичат кучета и котки. Още повече, че "абсолютна наясно съм с живота тогава", та нищо ново и интересно няма да научите.

Разговора ми не е с вас и пак казвам, че мога да чета и пиша, където си пожелая!

# 294
  • Варна
Абе, я четете и пишете, ама не се оливайте с тоя патос.
Първо се чете с разбиране, сетне се коментира и то без да се включваш в общия хор, само за да си "чуеш" гласа. Освен ако това не е единственият начин да се издигнеш, ммм в собствените си очи.

# 295
  • По света и у нас
Аз ще съм свекърва и тъща. Миналата седмица сина ми навърши 10г. и аз пуснах следния поздрав за бъдещите тъщи.
Заповядайте и вие да се посмеете, текста е култов.
https://www.youtube.com/watch?v=zBhlaJ2BQAM

# 296
Спокойно, няма да знаеш какво може и какво какво прави снахата.

Общи условия

Активация на акаунт