С какво ви дразнят снахите?

• 21 539
  • 252
  •   1
Отговори
# 180
Cuckoo, от друга страна, ако сърцето ти подсказва, че нещо не е наред, че няма как да не кажеш мнението си - внимателно поговори с момичето и даже така направи, че тя сама да достигне до извода, как да постъпи, за да не се чувства комфортно. Тя ще усети, но се пази после да не излезеш ти виновна и някак да не се окаже, че не било точно така, както си си помислила. И да се извъртят нещата. Може да бъде един приятелски разговор.

# 181
Сложна е подобна ситуация. Моя близка е в подобен сюжет, ама не заради мъж. Млада жена, 25 г. Постепенно се намери с една кофти компания - простаци и само пият. Не знам тия хора да правят нещо друго, освен да ходят на работа и след това пиене. Понякога пият извън града, на вила. Това им е живота.

Ами то ясно, че майката на младата жена не е съгласна много дъщеря ѝ да се мотка с тия. Имаше много по-хубава компания преди, но се пръснаха постепенно. И сега, ако майката не каже нищо, лошо- момичето продължава да се влачи с тия утрепки. Ако каже, пак лошо- настройва дъщеря си против себе си, защото скача като ужилена като чуе дума против приятелите си.

# 182
Да, права е Шери! Но това не се ли осъзнае от човека, който е пряко засегнат, няма да стане нищо. Даже може да стане по-сложно. Разговор, но с много внимателен подход.

# 183
Чета тези теми и се забавлявам, от време на време цъкам с език и се чудя на хорските отношения.
  Обаче недоумявам, как така изгонвате свекърите от дома си,че и с подкрепата на мъжа си. Какво им казвате - марш от тук, вън, махайте се!
   Имаше в началото пост на потребителка в този дух. Ако вашите родители нещо кажат накриво, необмислено, и съпругът ги изгони , вие ще викате отстрани  "а така, гони ги, давай!"
   Ясно е ,че има случаи , в които не бива да са близо до вас, толкова зловредни хора, но как те са успяли да възпитат идеалния за вас мъж?„
   Слава Богу, че живея в среда с възпитани хора и ако има някакъв проблем си говорим.

# 184
  • София
Човек не е продукт единствено на родителите си. Съвсем спокойно гаден (най-общо казано) човек може да има съвсем нормално дете.

# 185
Да , и това е така.
 Всъщност, аз не обвинявам и не критикувам снахите , като ги питам горното. Чисто "технически" ме интересува как се случват нещата.  Ясно е ,че всяка си има оправданието за тези си действия.
   Да пази Бог да се вкарам в такива отношения.
  За чуването по телефона - аз все мрънкам на ММ, че не се обажда достатъчно често на своите, но той си е такъв характер. Говори по тел, ако наистина има нещо важно. Аз пък , задължително веднъж на ден преслушвам моите. Ако не се чуем се тревожа.
   Децата са научени, пътуват ли някъде, по време на път, като стигнат и се настанят, оне едно палче да пуснат в месинджър. Зет ми нямаше такива отношения със своите родители, той дори не казва, ако ще ходят някъде. Но към мен се научи. Уважава молбата ми.
  Синът отскоро е шофьор ,но много кара и пътува с приятели, с гаджето. За да не го прави той, докато шофира, някой от тях от време на време ми пращат "гълъб". Особено, ако минава през един от проходите .

# 186
  • София
Cuckoo, от друга страна, ако сърцето ти подсказва, че нещо не е наред, че няма как да не кажеш мнението си - внимателно поговори с момичето и даже така направи, че тя сама да достигне до извода, как да постъпи, за да не се чувства комфортно. Тя ще усети, но се пази после да не излезеш ти виновна и някак да не се окаже, че не било точно така, както си си помислила. И да се извъртят нещата. Може да бъде един приятелски разговор.
За съжаление, при мен интуицията не работи особено добре и не ме бива с внимателните разговори. Не мога да кажа, че нещо конкретно не е наред.  Опитвам да й посоча своите грешки, за които е възможно да не си дава сметка. В момента с баща й сме в накокошинени отношения (то не е от вчера, но сякаш зачести) и явно ми влияе на поведението.
А че ще изляза виновна - това е сигурно, аз пък имам примера на майка си да се налага и затова. Под "пришка" имам предвид, че говорих напоително веднъж с нея. Сякаш й казах - направи точно обратното.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 12:52 от Cuckoo

# 187
  • София
Чисто технически вероятно зависи от конкретния случай. Аз съм гонила хора два пъти от нас като просто застанах на вратата, казах, че не е удобно и не ги пуснах. Друг може да използва различен начин.

# 188
Дори разбран човек може да попадне при неразбрани свекъри/тъстове. И когато си разбран е много лесно някой нагъл да иска да ти играе хоро на главата. Ако някой ми се изсипва без покана всяка седмица вкъщи, няма да съм доволна.

Свекърва ми се беше обадила лятото, че е на две интервюта за работа и има дупка между тях, да дойде, да поседи с нас. Ок, това го разбирам, нека дойде. Ама не се усеща тая жена, че аз съм на работа. И през пет минути тръгва да дрънка и пак и пак й казвам, че работя.. ама то не схваща.

# 189
Sherilyn,
В твоя случай, понеже работиш от вкъщи, е най-добре да кажеш, че не може да дойде. Хората не си дават сметка, че работиш, мислят си, че имаш време да ги забавляваш. Това от собствен опит ти го казвам.

# 190
Sherilyn,
В твоя случай, понеже работиш от вкъщи, е най-добре да кажеш, че не може да дойде. Хората не си дават сметка, че работиш, мислят си, че имаш време да ги забавляваш. Това от собствен опит ти го казвам.

Така е. Ама ми стана жал, понеже беше адска жега и наистина имаше голяма дупка между тия две интервюта. И си викам айде сега, нали да не вземе да й прилошее на обяд в юлски ден. Обаче тя вместо да си седи кротко и да си пие кафето на масата… почва да дрънкаааааааа… и няма начин да обясня, че работя. За това са си нужни граници. Инструктирани са в раб време да се звъни само ако някой умира.

# 191
Шери, любопитна съм какво е естеството на работата ти, понеже последните ти думи ме впечатлиха.
Аз също не говоря много през работно време, ама чак пък да не ми звънят в никакъв случай, просто ми е странно затова питам.

# 192
Нещо като акаунт мениджър съм в ит компания. Не си представяй сейлс, но това ми е позицията, на която се водя. Не съм постоянно в разговори или нещо подобно. Предимно съм хоум офис. Работя с данни, мейли. Не обичам да ме търсят в работно време, не само свекърва, а който и да е. Ако желае някой да ми пише - нека, ще видя когато мога и ще отговоря. По телефон говоря рядко въобще и не умирам от кеф да се чувам с когото и да е. Месечно имам много малко изговорени минути. Ползвам телефон за разговори по 1-2 пъти на седмична база и то ако е неизбежно - куриер например. Дори салона за красота има ап и вече си запазвам час онлайн. А в работно време гледам да съм ползотворна и да свърша работа в 18 ч. Нямам време за празни разговори.

И понеже хората знаят, че не бива да ми звънят за глупости в работно време, не го правят. Това важи за по-възрастните, с наборите си пишем.

Наскоро свекърва ми поиска препоръка за един подарък. Дадох й. И една вечер в 17;30 ми звъни свекърва ми. Изплаших се, че нещо става, съответно вдигнах. А то да каже колко се харесал подаръка… направоо лошо ми стана. Ми напиши там два реда на вайбър, какво звъниш за щяло и нещяло…

# 193
По възрастнити хора са свикнали да се обаждат.По трудно свикват да пишат.

# 194
Знам, мей. Ама има неща, с които трябва да се съобразяват.

Общи условия

Активация на акаунт