С какво ви дразнят снахите?

• 26 604
  • 349
  •   5
Отговори
# 300
  • София
Права си Simple Smile

# 301
  • София
Аз съм живяла и се надявам, никога, никога да не се връща. И децата ми, никога да не живеят, както ние навремето.
О, добре си живееха, особено в провинцията. Те колеха, те бесеха.
Раздаваха на познати ел. уреди от "търговията", земя за "ранчо", уреждаха на работа.
А по темата в коя тема да пишем, аз съм малко като жабата от вица. И снаха и свекърва съм 🤣

# 302
Повечето сме и снахи и свекърви. Ама трябва да сме над нещата за да сме добре и със снахите и със свекървите.

# 303
Аз като почти свекърва вече, не знам от какво да се оплача. Ааа, сетих се - синковеца чисти, простира и върши всякаква домакинска работа. В неговата си къща. Снахата само готви-доста вкусно - детето ми е надебеляло, иска да го умори, а той я гледа като принцеса. Лоша работа, лоша. JoyJoyJoy

# 304
  • София /Абсурдистан
Никога не съм позволявала някой да ми се намесва в живота, съответно и аз не се намесвам в чуждият. Да правят каквото искат, аз мнения не давам. Мисля, че това е разковничето.  Никога и детето ми не е гледано от друг - аз родих две седмици след като навърших 20 и родителите и от двете страни бяха малко над 40 г, та си работеха и нямаха време за внуци. Стоя на страни и всеки да си гледа живота. Ако ме помолят за помощ, насреща съм. Иначе непоискани самоинициативи нямам. Не мисля да тормозя бъдещата снахичка и очаквам същото насреща. Нали и тя е дете на някоя като мен. Изобщо аз съм за мирът и ненасилието във всичките му форми.

# 305
Преди седмица гледах по една телевизия възпроизвеждане на ритуал по посрещане на булката. Уми ръцете на свекъра, приведе гръб пред свекървата. Викам си ееееееееех, тамън станах севкърва и традициите се промениха Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Иначе сериозно - всеки да си реди живота както намери за добре. Аз обаче споделям мнение. Че защо сме семейство, ако не посочваме неща, които не намираме за правилни. Обаче нито държа да ми следват съветите, нито се сърдя ако не ги следват. До сега практиката е показала, че колокото пъти съм се обадила - все права съм била. Не съм съгласна, че трябва да започват като нас навремето от нулата. Поне самостоятелен покрив над главата ако може - нека да си имат.Нататък как ще градят - въпрос на възпитание и разбирания.

# 306
# 307
Аз ще се включа като снаха, дай Боже един ден да бъда и свекърва.
Това което съм установила е, че когато майка ми ме критикува, някак си по-лесно мога да отвърна на думите и без да си меря моите.
Докато когато свекърва ми изкаже мнение или препоръка, го приемам лично, та чак направо да си го кажа - обиждам се. Със свекърва ми си меря приказките, не мога да бъда директна. Прост пример, ако майка ми и свекърва ми ми дадат един и същ съвет относно детето, на майка думите или директно ще ги отхвърля, или ще го обърна на базик, а на свекърва ми - леле, ще го приема така сякаш ме има за най-некадърната майка. Този двоен аршин, които мозъкът ми създава страшно много ме дразни, и се опитвам да се коригирам.
Живи и здрави, след години да се включа пак в подобна тема, тогава ще дам мнение, какво е да си свекърва и с какво ме дразни снахата 😂

# 308
Съвсем сериозно браво! Първата си, която си признава!

# 309
Аз ще се включа като снаха, дай Боже един ден да бъда и свекърва.
Това което съм установила е, че когато майка ми ме критикува, някак си по-лесно мога да отвърна на думите и без да си меря моите.
Докато когато свекърва ми изкаже мнение или препоръка, го приемам лично, та чак направо да си го кажа - обиждам се. Със свекърва ми си меря приказките, не мога да бъда директна. Прост пример, ако майка ми и свекърва ми ми дадат един и същ съвет относно детето, на майка думите или директно ще ги отхвърля, или ще го обърна на базик, а на свекърва ми - леле, ще го приема така сякаш ме има за най-некадърната майка. Този двоен аршин, които мозъкът ми създава страшно много ме дразни, и се опитвам да се коригирам.
Живи и здрави, след години да се включа пак в подобна тема, тогава ще дам мнение, какво е да си свекърва и с какво ме дразни снахата 😂

Напълно нормално.
Не е двоен аршин, а различна близост. С майка ти имаш усещане за сигурност и знаеш, че няма скрити мотиви.

# 310
  • На брега на реката
И от къде е сигурно, че свекървата не е добронамерена, а обезателно има скрити мотиви.
Четейки темата, повечето си създават въображаеми врагове в лицето на свекървата и следят под лупа всяка дума.
Ще ми е интересно, да станете свекърви и да ви разнасят из темите,  но ще е по-интересно да прочетете мненията им за себе си.
Как може да има толкова много, злобни, млади хора, а уж широкоскроени и т.н.?!?
И да, двоен аршин е! Едната е майка, а другата какво е?
Този мъж,  който е до вас кой го е раждал, кърмил, отгледал и будувал по цели нощи?

# 311
Свекървата не бива да се възприема автоматично като негативна фигура. Има много примери за добри и близки отношения. В моя случай съм подхождала с уважение и равнопоставеност, но с времето динамиката се промени, въпреки усилията ми. Това не означава, че всяка подобна връзка е обречена. Смятам, че е важно да се дава шанс и да не се тръгва с предразсъдъци. Ако не дадеш шанс, няма как да знаеш.

# 312
Буболина, от  свекървенската тема се знае, че  мъжът им, още от съвсем малък е заживял сам или е отгледан от бабите си. Затова е перфектен. Освен това, веднага щом се ожени, той разбира колко гадна е майка му и затова веднага трябва да прекрати контакти с нея. А тъщата почва да обича повече от родна майка.

# 313
И от къде е сигурно, че свекървата не е добронамерена, а обезателно има скрити мотиви.
Четейки темата, повечето си създават въображаеми врагове в лицето на свекървата и следят под лупа всяка дума.
Ще ми е интересно, да станете свекърви и да ви разнасят из темите,  но ще е по-интересно да прочетете мненията им за себе си.
Как може да има толкова много, злобни, млади хора, а уж широкоскроени и т.н.?!?
И да, двоен аршин е! Едната е майка, а другата какво е?
Този мъж,  който е до вас кой го е раждал, кърмил, отгледал и будувал по цели нощи?

Там е работа, че никога не можеш да бъдеш сигурен дали е добронамерена.
Едва ли са въображаеми. В повечето случаи има мотиви и причина.
Не е злоба, а различни човешки отношения. Няма как майката и свекървата да се приемат еднакво още по-малко да се обичат еднакво. Относно мъжа... нямам против да обича майка си, но няма как да го иска от мен.

# 314
  • На брега на реката
Как пък майките ви добронамерени, а другата майка  не? Мъжът ви дали мисли, че вашата майка  се бърка и не е добронамерена, а неговата да?

Повечето от вас обаче, много държат мъжът да обича тъщата и едва ли не да забрави майка си.

Общи условия

Активация на акаунт