С какво ви дразнят снахите?

• 30 987
  • 502
  •   7
Отговори
# 495
Изритването на улицата е грозно нещо, което и делата не оправят. Да не дава Господ да се стига дотам.

# 496
Още не е измислена рецепта за вечна сигурност.
Да не забравяме, че последният китайски император е починал като градинар.

Еми дай тогава да живеем в съмнение.

# 497
Делата са кофти нещо, но да те изритат на улицата е още по-кофти. Иди доказвай, че си наливла пари в чуждия имот, въобразявайки си че е твой дом. Не, не е. На мъжа е, или пък на свекърите.
Не една такава тема е имало.

пп. Вечна сигурност няма, но е хубаво човек да мисли и за себе си.
Точно така. Позната, живяла 10+ г. в имот на свекървата, приела го за дом, инвестирала всяка стотинка - ремонт на покрива на къщата, вътрешен ремонт, обзавеждане на стаите, кухня, баня и т.н.
И мъжът й казал, не те обичам, всичко свърши. За нея е било гръм от ясно небе, може да не е усетила знаците, но това е все едно.
Изнесла се на квартира с 2 куфара дрехи, с едно такси. Дори снимки не е могла да вземе. Ще я цитирам по памет. "Влагах пари, но какво можех да взема - половин тоалетна чиния, керемиди от покрива? Исках част от мебелите от детската стая - в момента нямах къде да занеса.  След време дойде нова жена и ликвидираха детската стая. При развода не поисках пари - когато съм купувала е било с любов, не пазех бележки и не можех да докажа сумата. Но и не исках война със свекървата, тя си остава баба на детето ми. Минах се, но сама съм си виновна."

По-добре е младите да инвестират в общ имот, но малко мъже са съгласни, когато им е предоставено жилище за ползване.

# 498
И малко снахи мислят така. Тук е пълно с теми на снахи доволни, че няма да харчат за апартамент или етаж и се чудят, защо свекърите се чувстват като у дома си.

# 499
И какво излиза – че снахите са някакви мръсни котета, прибрани от улицата, дето трябва да са благодарни и да мълчат?

# 500
  • Пловдив
Тук въпросът ми е към всички – в какво би трябвало да се изразява една благодарност при ситуация като горната – жилище на сина, но и снахата живее там?
Може да възникне и подвъпросът - живее там, защото мамин муньо си има жилище и не иска да живее в нейното, иначе тя и жилище си има.

Тук съветите винаги са да не се инвестира в нещо, което не е твое.
А ремонт и цена на жилище не ми се виждат съпоставими.
Към момента основен ремонт на жилище е на стойност около половината жилище. Мхм. Та са си съпоставими.

# 501
Снахата може да го чувства свой дом, да го усеща, да го нарича свой, но не е. И срещу ремонт за половината цена на жилището пак няма да стане. Най-много като я гонят да й кажат “ми нали си живяла тук, какви пари искаш обратно?”. 
И пак да кажа - при добро желание и доверие в мъжа, нека влага. Ама да се очаква от нея? Абсурд.
Даже в жилище на мъжа ми по бих инвестирала, ако си е лично негово и имаме деца, дори при раздяла те ще остават в това жилище, не е лошо да е в добро състояние, няма да ме е яд. Но в жилище на свекъри - съжалявам, но не. Там и синът може да ме изгони, и свекървата може, и свекърът, и филанкишията, а могат да изгонят и двама ни с мъжа…

# 502
  • На брега на реката
Ами, правила съм основни ремонти и то наскоро, та да, Янтра е права, че излиза на 50% от стойността на жилището.
Но, има едно Но, снахата щяла да вложи всичките си пари, ами не няма. Заедно с мъжа ще влагат, а не изцяло от нея. Ако иска да си го направи по свой вкус, ще влага, ако ли непще живее в завареното и не би следвало да има претенции. Говоря за случай в който жилището е на мъжа,  не на свекърите.

Висша форма на егоизъм е да живееш някъде и да искаш някой друг да поема разходите.

Общи условия

Активация на акаунт