12.клас - големите вълнения

• 72 617
  • 915
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, влизам да си похваля гарджето, излезли са резултатите от DSDII - C1 на слушане и четене, В2 на писане. Много се радвам, че успя.
Браво на детето,всички резултати ли са излезли къде могат да се проверят?
Съобщение са му пратили

Марулетка, ти недей така да ке ядоснаш. Ако не му трябва на детето този сертификат, не си заслужава ядовете. На моят му трябва, ако запише немската специалност в ТУ. Не че не можеше на изпит да се яви. Щеше да го вземе, със сигурност не е толкова труден като DSDто.

# 256
Момичета, влизам да си похваля гарджето, излезли са резултатите от DSDII - C1 на слушане и четене, В2 на писане. Много се радвам, че успя.
Браво на детето,всички резултати ли са излезли къде могат да се проверят?
В училище ще им ги кажат .
Казали са им.Остана си с B2 DisappointedАз не разбрах на един от модулите има C1 на другите два B2 той твърди че за да вземеш C1 трябва и на трите да имаш С1

# 257
Писе ,така е , ама и не е така!  Яд ме е за усилията, за парите, за изтървания шанс, който имаше.
  Както и да е . Здрав да е, другото ще си го нареди .
   В понеделник има среща с шефа, притеснява се , но според мен е за добре. Той все си мисли,че ще го махнат от работа , а третият по продуктивност във фирмата. Самочувствие и вяра в себе си му е нужна,все говоря...
  Ицо, така е за С 1 май на всичко тр да е С1.

# 258
  • София
Така е,  цялостно е В2. Но има все пак места в Германия (доста малко), в които може да приемат и с  В2. В Австрия също - преди такъв беше университетът в Инсбрук, май и в Залцбург. Дали нещо е променено, не знам, разгледайте. Ако е твърдо желанието за Австрия/Германия и то в уни, искащо С1, остава вариантът с явяване на ДаФ. Но ДаФ е ако не по-труден от ДСД, то поне по-различен и се налага запознаване с другия формат.

PISA, много странни изисквания има FDIBA, немският  факулет на ТУ. На ДаФ иска минимум  4х4 от възможен макс 4х5, тоест досущ като в  Германия за  С1. В същото време приема австрийската езикова диплома с В2, която със сигурност се взима в пъти по-лесно от ДаФ. От ДСД също. По мое време имаше як изпит по немски там - помня, че писателствах нещо (3-4 карирани страници) за последиците от падането на берлинската стена. Не приемаха за даденост, че знаеш езика на база завършена ЕГ, а  сертификати нямаше. Та ако още изпитът е същият (едва ли е ), хич не е по-приятно/лесно от ДСД. Аз всъщност и не видях опция за полагане на изпит, упоменати бяха само сертификати, но не съм и задълбавала..

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:11 от пенсионирана русалка

# 259
Споделям сборника за изпита в ТУ, защото няколко човека ме питаха на лични, но  lab milena си е забранила ЛС и не мога да изпратя:
https://goodboox.bg/index.php?route=product/product&product_id=768

# 260
пенсионирана русалка Да разбирам че с товa B2 няма да може да кандидатства в чужбина или поне в ограничен брой университети?

# 261
  • София
пенсионирана русалка Да разбирам че с товa B2 няма да може да кандидатства в чужбина или поне в ограничен брой университети?
В ограничен брой университети, да, предимно хохшулета, тоест приложни, а не академични университети.. Ако иска такъв с ниво С1 - държи ДаФ и изкарва мин 4х4  или кара подготвителен семестър/година на място и накрая държи там DSH/DaF, като през това време е с прaватa на студент по отношение на общежития, транспорт, студентски столове.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:35 от пенсионирана русалка

# 262
  • тук-там
Моята взе ДаФ без да се готви специално. Не може да го сравни с СДС, но по общо мнение по-лесно се взима С1 на ДаФ. Все си мисля, че е добър вариант за тези, на които не се е получило с ДСД.

# 263
  • София
Моята взе ДаФ без да се готви специално. Не може да го сравни с СДС, но по общо мнение по-лесно се взима С1 на ДаФ. Все си мисля, че е добър вариант за тези, на които не се е получило с ДСД.
По-лесно от кое?  Със сигурност ДаФ не е по-лесен от ДСД2. Но е по-непредсказуем резултатът там сякаш... Познавам деца с една тройка първия път, при това на дете от лайстунг с гарантирано много високо ниво по немски в един от случаите (която дори и с трите други максимални петици не се допуска като вариант въпреки надминатия с много сбор 16), които само няколко месеца след това на същата част имат максимума от 5 точки.

Ако Австрия е жeлaн вариант - австрийската диплома е по-лесна за покриване на ниво С1 от всякаквите немски DSD2, DaF, DSH, Goethe, TELC. Последният е особено гаден...

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 17:31 от пенсионирана русалка

# 264
  • София
Ние сме на ски в Италия. Докато се приберем голямата ще се е изнесла да живее с годеника. По този повод баща й е на розови хапчета от няколко дни. Ако наборката реши да учи в Италия от октомври /защото още не се е отказала на 100%/, ще трябва да му сменим хапчетата на тъмно червени. Но както ни успокои малкият: “Спокойно, аз ще съм тук още дълго време.” 🤣

# 265
  • тук-там
При вас е интересно, Санака Simple Smile Щом са хапчета, а не пушка - нямаш повод за притеснение Wink
И ние сме на ски, но във Франция. Оставихме наборката с кучетата - надявам се, че се гледат добре. Ще видим след 2 дни Wink

# 266
Хахаха, и нашият татко е в голяма драма .Дъщерята до месец време ще се изнесат у тях си,а наборът ще се премести самостоятелно на втория етаж,който е отделно домакинство.Нищо,че сме един етаж на долу,а от щерката на 10 мин с кола, драмата е голяма. Аз нямам търпение,но той само ме плаши,че ще видя какво ще стане,наборът като иде да учи в София!!!!
  Аз мисля да изпратя и ММ нвкаъде и да видим пък кво толкова ще ми стане?

# 267
Предложение на МОН за датите за ДЗИ по желание
Малеее...имаме бал на 31ви и матура по английски

# 268
И моят син вчера си мина трите онлайн теста за Айндховен. Всичко е било наред според него,не е имало изненади, не бил затруднен. Не знам кога ще има резултати.

# 269
И моят син вчера си мина трите онлайн теста за Айндховен. Всичко е било наред според него,не е имало изненади, не бил затруднен. Не знам кога ще има резултати.
На 15.04 ще излязат резултатите

Общи условия

Активация на акаунт