12.клас - големите вълнения

• 72 555
  • 915
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък се присетих да попитам, имате ли информация някоя школа да организира пробни ДЗИ, така като напр. Регалия за НВО-то след 7. клас?

# 91
Аз четох, че пробните изпити в три школи ще се признават за прием в УНСС

# 92
  • Sofia
Аз четох, че пробните изпити в три школи ще се признават за прием в УНСС

Това вече е дъното.

# 93
На сайта на МОН качиха справочните материали, които ще могат да се използват по време на ДЗИ по математика, физика и химия, съответно за ООП и ПП.
Справочни материали в помощ на зрелостниците по три учебни предмета са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката. Те съдържат формули, таблици и константи по математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда. Зрелостниците имат право да ги използват по време на държавните зрелостни изпити по тези учебни предмети, като материалите ще им бъдат предоставени в деня на изпита.

# 94
  • София
Перуанке, дъщеря ми кандидатства за всеки случай в СУ (информатика) и само се набутах с някаква сума (може би около 50 лв). Върнаха ми семестриалната такса, но реално нямаше много смисъл от това кандидатстване.

# 95
  • София
Аз от гледна точка на това, че всичко се случва на тоя свят, може пък в крайна сметка съдбата да я остави тук. Не бих искала да няма представа за вариантите и шанс все пак да не пропусне годината, ако се стигне до там. Жалко е, че унитата, в случая визирам СУ, не обръщат сериозно внимание на маркетинга си сред кандидатстудентите и не полагат усилия за сайтовете си и начина на презентиране на специалностите, така че да се грабва вниманието на младите хора и да се впечатлят, да си отговорят на въпроса какво се учи в еди коя си специалност. Знаете какво имам предвид. Понякога нещата опират и до маркетинг. В това отношение НБУ е по-напред, затова и успява да привлече повече симпатии сред младото поколение.

# 96
Цитат на: Дидева
Извинявай, че тук питам ,но дали има и за НВО 10 клас качени помагала за математиката?link=topic=1525169.msg46047909#msg46047909 date=1677061816
На сайта на МОН качиха справочните материали, които ще могат да се използват по време на ДЗИ по математика, физика и химия, съответно за ООП и ПП.
Справочни материали в помощ на зрелостниците по три учебни предмета са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката. Те съдържат формули, таблици и константи по математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда. Зрелостниците имат право да ги използват по време на държавните зрелостни изпити по тези учебни предмети, като материалите ще им бъдат предоставени в деня на изпита.

# 97
Здравейте, към кой момент стават ясни датите на допълнителни ДЗИ?26 май-31 май не е достатъчно информативно.
Чудя се, доколко могат да се съобразят с датата на бала. Вижда ми се неприемливо да се проведе някаква подготовка, а после да трябва да се избира на бал ли да ходя, на изпит ли (макар вече да има такава теоретична вероятност за една от гимназиите и то за задължителен ДЗИ, съдейки по датата от т. г.) Все пак, възможно ли е да се планира, с оглед обявяване на датите?

# 98
И аз съм в голяма чуденка, дали няма да има матура на датата на бала или на датата, когато ще и е практиката. Спомням си преди две години датите на матурите по желание излязоха много късно. Надявам се тази година да ги планират по от рано. Но определено не се съобразяват на кой , кога му е бала.

# 99
Датите на допълнителните ДЗИ обикновено са в един и същи времеви диапазон, който се определя със заповед преди началото на учебната година. Конкретизирането им на по-късен етап вероятно е свързано с това, че трябва по някакъв начин да бъдат съобразени с подадените заявления, за да може всеки зрелостник да се яви на ДЗИ по предмета ( предметите), които е посочил.

# 100
Моята щерка, нещо взе да и писва да учи. Мина и изпита в Делфт, каза че не е решила много задачи, но от тогава нищо не е отворила. Взе да и писва от учене. На финала мисля, че ще се предаде.  Иначе за толкова много матури се е записала, но как ще ги вземе не ми се мисли. 3 дена само гледа филми и си организира екскурзии. Дайте идея как да я върна обратно в играта поне за още 2-3 месеца.

# 101
За да се върне в играта, може би е по-добре малко да си почине. По-добре така, отколкото да прегори в най-неподходящия момент.
А матурите колко да са много...Най-много три. Евентуално плюс някоя валидация. Най-важно е да положи успешно ДЗИ по БЕЛ  и ДИППК. Останалото са подробности.

# 102
  • София
Най- нормалното нещо е 3-4 дни да не прави нищо. Моето така направи, но не мисля, че това е притеснително, напротив! Предпочитам дете със здрав разум и тяло, па макар и не с големи академични успехи, отколкото да си докара други проблеми, по-сериозни.

# 103
  • София
Ох, като ви чета...хептен се притеснявам Flushed Наборът има прясно гадже, не му виждам очите...Прибира се през ден-два, утре заминават на ски, отсега ме е заразпитвал дали лятото ще му дам колата да ходят на море...Това матури, изпити - какво бяха, какво?! Laughing
В най-неподходящото време се разпаса това дете Sob
Ще има да реди рафтове в Кауфланд догодина, ако не внимава...

# 104
  • тук-там
Каквото направили, направили до сега. На 18 можем да подкрепяме, но не и да влияем. Трябва да разчитат на самомотивация, а ние да се надяваме, че сме “произвели” отговорни и амбициозни млади хора.

Общи условия

Активация на акаунт