12.клас - големите вълнения

• 72 592
  • 915
  •   1
Отговори
# 135
  • тук-там
Аз пък изобщо не знам за нашето у-ще как е. Ще взема да се информирам Wink

# 136
  • София
В Испанската не може. Мисля, че само в някои частни има такава опция.

# 137
Оо, при набора имаше анкети, гласувания, само стачки не вдигнаха, но на края ще има няколко външни. С любовта не можеш да се бориш, искат си някои гаджетата. Младоост, после ще съжаляват. И аз, с гаджето минах на бала. Ма с акъл птичи! Не че исках бал. Бях много против, бойкот до края. Два дена преди бала отидох в първия магазин и взех най-циганската рокля. Бойкот отвсякъде!

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 21:31 от Pisa

# 138
  • София
Хм, замислихте ме. Ще трябва да питам наборът дали хубаво е проверил, защото ми каза, че ще води наш'то гажИ, ама да не се окаже, че си е правил сметки без кръчмаря...
Иначе, дава зор девойчето да закупим разгеле костюма, че явно по него ще избира роклята. И аз като други мислех влизат в Андрюс и излизат с все торбите, ама се оказа, че не става баш тъй. Ходиха с баща си миналата седмица - като влезли, тъй си излезли, нищо не купили. Предусещам, че ще трябва да се намеся, а така не ми се занимава...

# 139
Във Втора испанска (да се разбира 157 ГИЧЕ) няма проблем с външните придружители. Все пак си е решение на самия випуск - организатор и няма как да се наложи от учители, директори или ресторант, нещо различно от това което искат/не искат децата. Ако го правят - въобще не е в реда на нещата.
При нас нищо ново. За бала отдавна сме си готови, текат снимки за албуми. Ходи на уроци по БЕЛ, втора матура ще е английски. И все още не знае какво ще кандидатства.
Днес ми разказа за много неприятна случка от вчера в училище. Младеж е обърнал очите и директно посинял се строполил в час на земята. Викнали линейка, полиция. В болница е, добре е, правят му изследвания да се види какво е. Мислят си, че е нещо предизвикано от Монстър, тъй като момчето е консумирало само това. Яко се е стреснала. Не толкова от енергийните напитки, колкото от осъзнаването на факта, че всички са били в ступор, или незнаейки как да помогнат в такава критична ситуацията или въобще не са могли да реагираат адекватно от шока. Решила е да мине един курс БЧК профилактично.

# 140
  • В светлината на слънцето
червенокоске, това е много стресиращо за децата. Cry

По повод бала - и при нас не се допускат външни елементи. Кавалерът (брат й) ще я придружава навсякъде без ресторанта. За дискотеката вече може и ще ходи с нея. С пълномощно де, че той е още непълнолетен. Изкарахме му и сега може да влиза с нея в дискотеки (рядко им се случва, ама по-добре да е законно).

# 141
  • София
За Делфт питанката - хубавото на този изпит е само, че вече е минал Laughing друго обнадеждаващо кой знае какво не чух от набора. За тия 275 места с английски  за компютърните науки (нямам идея колко са общо кандидатите  и дали се разбира), шансовете при тази мижава неколкодневна подготовка също са мижави, даже почти никакви, но поне се трупа опит. Любопитна ми е последната групова част как ще е. Успех на авиоинженерката на биби, тя това ли предпочита?
Ни костюм, ни дама, ни ентусиазъм за бала. Успокоява ме фактът, че костюм може да се вземе даже само два три дни преди датата, а защо не и сутринта преди събитието, както миналата година взехме риза и панталон буквално на път за една сватба. Поне ДЗИ и кандидатстудентската кампания някак да се получат и да минат.
И аз бунтарствах на абитуриентската с панталон , копринена риза и елече, сега като си гледам снимките ме е яд, че не съм била с ефирна рокля. Ама тогава, толкоз ми бил акъла и бунтарския дух Smile

# 142
Честита Баба Марта! Да сте здрави, щастливи, весели, засмени!💕

# 143
  • София
Бора, аз всъщност никъде не прочетох, че двата потока ще са 50/50 или конкретен брой. Общият прием е 550 човека...

# 144
  • София
Любопитна ми е последната групова част как ще е. Успех на авиоинженерката на биби, тя това ли предпочита?
Добро утро и честита Баба Марта - здраве и късмет на вас, семействата ви и най-вече на наборите! Revolving Hearts
Bora, и на мен ми е интересна груповата работа. Simple Smile Да, наборката е твърда в позицията си за авиоинженерство през последните има-няма 2 г. Компромисен вариант - машинно инженерство с магистратура авио. Колебанията са Нидерландия или Германия, а аз се панирам дали ще намерим квартири/общежития.
Балът май го оправихме, че и тайминг се опитвам да правя, но, ако ще има грим и прически, трябва да се стартира към 9 сабаале. Disappointed Relieved

# 145
При нас може външни. Наборът влизаше в ресторанта към 21.30 ч  , преди две години, когато приятелите му завършиха. Купонясваха яко.  Но да речем, в нашия град се познават всички.
   Да ви разказвам случка от миналата седмица  - ония тримата от нашия клас, дето развалят дисциплината и 5ма 10класници са се сбили. Зад един блок до училище.В резултат на един от нашите е счупена челюстта , устната е шита много, яде през тръба. Другите двама са млко сини и с една скъсана тениска.На малките не знам какво им има,нашите са пострадали повече.Онези са били с боксове. Това по инфо на децата.
  Вчера имаше съвет, след като бяха временно отстранени всички от училище. Трябваше да решават как да ги накажат. Ми никак .Това е. Нито нашите, нито другите. И тези от 10ти клас не са китка- единият е развявал въздушен пистолет преди време в училище, разни други тъпи прояви. Бащата е едър зърнопроизводител. Толкоз!

# 146
  • В светлината на слънцето
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, румени, засмени!

# 147
Хм, в класа на сина ми има 4 момичета, в останалите от випуска е подобно. И ако всички момчета, а и момичета водят различни по възраст и интереси придружители, малко ми се обезсмисля идеята за раздяла с училище и съученици.
Току виж, пропуснал бала заради това, но бял кахър, това да е.
Все пак, благодаря, да съм подготвена, че да няма "инфекции" в очакването. Те вече имат заведение, само за дата не зная.
Няма да се плашиш в нашия клас има само 5 момчета и още нямаме дама 🙂

# 148
  • София
Бора, аз всъщност никъде не прочетох, че двата потока ще са 50/50 или конкретен брой. Общият прием е 550 човека...

За 50/50 чух от настоящи първокурсници. Не знам дали е вярно.
Миналата година май бяха над 1000 кандидатите, но нямам идея колко са били чуждестранните. За груповата задача - до късмет е. Човек може да се падне с знаещи и амбициозни ксндидати, но може и да не е така. Освен това е възможно да имат големи часови разлики и да се разберат всеки сам да прави своята част. И накрая - оценяването е субективно, защото това не са задачи за решаване. Ако е като миналата година, дават статия за четене и върху нея пишат есе - излагат проблема и предлагат възможни решения. Дали това, което ще предадат, отговоря на очакванията, няма как да знаят предварително.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 17:15 от Prizma

# 149
  • София
Призма, благодаря за включването! Преди време копирах твоя разказ за изпита в Делфт и го препратих на младежа. След изпита той каза, че информацията е абсолютно точна и точно така би го описал и той, очкавал е точно това, което се е случило, благодарение на прочетеното! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт