Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 37 400
  • 387
  •   1
Отговори
# 195
Купуваш си хостинг и инсталираш безплатен магазин. Има различни скриптове в пакети за инсталиране. Избираш си скрипт, но след като го инсталираш, трябва да знаеш и как да боравиш с него. Пусни си туториали в ютуб.

# 196
Здравейте!
Как ви се струва идеята за рисуване върху кецове и тениски и продажбата им чрез фейсбук страница? Дали би имало интерес, според вас, ако предположим, че ще са изрисувани на добро ниво?
А дали ако реша да рисувам някакви известни герои от анимации и т.н., ще има някакъв проблем с авторското право? Също и дали трябва да имам регистрирана фирма, след като ще продавам чрез фейсбук-страница?
Сигурно и спонсорирана реклама трябва да се пусне, за да разберат хората за страницата, не ми е много ясно как става.
Изобщо-доста неща има за изясняване, засега просто ми хрумна като идея. Търся нещо, което да може да се реализира с малък бюджет и да е свързано с рисуване.
Виждала съм фейсбук страници, които предлагат такива продукти, но не знам до колко е успешно като дейност.

Фирма задължително трябва да се регистрира. Най-добрият подход е да се консултирате със счетоводител. Има един сайт, в който има полезни съвети. Свободна практика се казва сайтът.

Не съм се занимавала, но знам, че фейсбук рекламата трябва да се плаща от фирмена сметка. Хубаво е да проучите по-подробно.

Можете да продавата и през олх, базар.бг и други подобни, ако има. Но имайте предвид, че паричният поток през куриерите се следи от НАП. Не дължите данък за продажба на лични вещи, но пак счетоводител трябва да Ви обясни подробно, за да не си създадете проблеми.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 01:05 от Rebel Rebel (innasn)

# 197
Преди време бях попадала на сайтове за продажба на канцеларски и ученически пособия на едро, но дали тук или във фб, не помня. Та ако някой се сеща за такъв сайт, ще съм благодарна.

# 198
Благодаря ви за отговорите! Това с управлението на онлайн магазин ми се струва малко сложно на първо четене, но ще проуча въпроса.

# 199
Преди време бях попадала на сайтове за продажба на канцеларски и ученически пособия на едро, но дали тук или във фб, не помня. Та ако някой се сеща за такъв сайт, ще съм благодарна.

Всички вносители имат сайтове.

# 200
Благодаря ви за отговорите! Това с управлението на онлайн магазин ми се струва малко сложно на първо четене, но ще проуча въпроса.

Здравей, тъй като и аз разучавам възможностите за продажба точно на картини, искам само да ти споделя, че ако продаваш картини, които не са правени по поръчка, тоест никой не ти задал работа , нямаш нужда от фирма. Просто си декларираш доходите като автор. Но ако дейставаш по поръчка, тоест дойда при теб и искам да ми нарисуваш портрет или трябва да имаш фирма или ставаш като самоосигуряващо се лице. Ако рисуваш върху кецове например пак ти трябва фирма. Дано съм помогнала. Искам да те попитам мислила ли си да продаваш в  etsy, Amazon, eBay.....?

# 201

Здравей, тъй като и аз разучавам възможностите за продажба точно на картини, искам само да ти споделя, че ако продаваш картини, които не са правени по поръчка, тоест никой не ти задал работа , нямаш нужда от фирма. Просто си декларираш доходите като автор. Но ако дейставаш по поръчка, тоест дойда при теб и искам да ми нарисуваш портрет или трябва да имаш фирма или ставаш като самоосигуряващо се лице. Ако рисуваш върху кецове например пак ти трябва фирма. Дано съм помогнала. Искам да те попитам мислила ли си да продаваш в  etsy, Amazon, eBay.....?
Благодаря за включването!
И аз рисувам картини, даже би било по-добре да продавам тях, това с рисуването  върху кецове просто ми хрумна като нещо по-комерсиално, към което може да има по-голям интерес (ама дали е така или аз само си мисля, че ще е по-успешно от картините-не се знае).
За Etsy съм мислила и ми се струва, че може да има успех, ако си настроя правилно магазина, но и там много неща не са ми ясни, а и английският ми е на начално ниво, може би това ме спира най-вече.

# 202
Аз съм начинаещи и самоука, за това още само проучвам къде може да се продават картини.
Ако ти си художник с опит за теб е по -лесно. Фейсбук е пълен с групи дори български където може да си качваш картините и там има и хора, които искат и да купят. Не ти пречи и да си заснемаш видео докато рисуваш и да си направиш youtube канал където да качваш самия процес по рисуване на картината , всички начинаещи имат нужда от това да видят как професионалистите рисуват, но там трябва вече да си запозната как работи алгоритъма и как да си монетизираш канала.
И не се страхувай от този английски , имаш чат gpt ,който можеш да ползваш за превеждане и в двете посоки. Виждам, че и ти действаш плахо като мен, просто пробвай нищо не губиш. За чужбина ще ти трябва и регистрация по чл. 97А закон за ддс иначе не би могла да продаваш, та ако ти се струва страшно снимай си една картина влез в групи за художници и си я публикувай .

# 203
Аз съм начинаещи и самоука, за това още само проучвам къде може да се продават картини.
Ако ти си художник с опит за теб е по -лесно. Фейсбук е пълен с групи дори български където може да си качваш картините и там има и хора, които искат и да купят. Не ти пречи и да си заснемаш видео докато рисуваш и да си направиш youtube канал където да качваш самия процес по рисуване на картината , всички начинаещи имат нужда от това да видят как професионалистите рисуват, но там трябва вече да си запозната как работи алгоритъма и как да си монетизираш канала.
И не се страхувай от този английски , имаш чат gpt ,който можеш да ползваш за превеждане и в двете посоки. Виждам, че и ти действаш плахо като мен, просто пробвай нищо не губиш. За чужбина ще ти трябва и регистрация по чл. 97А закон за ддс иначе не би могла да продаваш, та ако ти се струва страшно снимай си една картина влез в групи за художници и си я публикувай .
Да, имам опит в рисуването, завършила съм живопис. Обаче, това да публикуваш из фейсбук групите и да продадеш, ми се струва мисия невъзможна... Публикувала съм, макар и рядко, но не виждам някакъв интерес. Да не говорим пък, ако някой тръгне да търси картина там...отдолу по 200 коментара на такива като мен и накрая, в повечето случаи, ни вест, ни кост, от публикуващия, поне да каже че е избрал. Художници-много, а ценители на изкуството и хора, които биха дали пари за картина-доста по-малко. Е, това не бива да ни отказва...всъщност идеите за youtube и етси не са лоши. Ще помисля, може би наистина подхождам нерешително.

# 204
По мое скромно мнение вече е наводнено с рисувани кецове,  по-добре помислете за друг продукт.

# 205
  • here and now
А как става "номера" с тези кецове?
Купувате от някъде, някакви бейсик и рисувате върху тях?
Или?
Може да опитате с шапки, по-лесно ми изглежда. Или персонализирани торби за пазар да речем. Нямам идея дали е популярно и това де.

# 206
По принцип да, рандъм кецове или вече някой ако иска да му се рисуват негови лични. С торби също ми се струва наводнено.

# 207
  • Пловдив
Здравейте! Искам да си отворя книжарница за канцеларски материали. Може ли повече информация? С малка надценка ли се работи? На какви неща трябва да обърна по-голямо внимание преди да “скоча” в това начинание?

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 18:41 от ivka ♥ 007

# 208
Някой ползва ли системи за плащания с QR кодове? Забелязах, че в онлайн банкирането на Уникредит имам опция за  такива плащания - получаване и плащане чрез сканиране на QR код. Досега не съм го ползвала. Какви такси имат тези услуги? По-изгодно ли е от плащане на ПОС терминал?

# 209
  • BG
Здравейте, някой с опит в създаване и управление на автомивка на самообслужване ? Имам един парцел на главен път и потока от коли е много голям. Намира се обаче в малък общински град и на същия път има още една такава мивка, която не е поддържана и няма никакъв вид.

Общи условия

Активация на акаунт