Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 36 628
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
Stella80, кой ще готви? В едно заведение най-важен е готвачът. Аз много харесвам едно заведенийце, викаме му “павилиончето“, защото е ламариненена постройка, но отпред има маси под големи дървета. Има 5 маси. Менюто се състои само от няколко предложения за деня и е много вкусно.

# 376
Някой поръчвал ли е вендинг машини от Китай? Или въобще от къде мога да си купя нови вендинг машини в България? Не искам на втора ръка машини. Rolling Eyes

# 377
Здравейте момичета, с мъжът ми сме решили да отворим сервиз за смяна масла и филтри. Все още всичко е замисъл, но все пак четем и се интересуваме. Имате ли някакво наблюдение каква може да бъде месечната печалбата на един новак? Какво може да се допълни и да се комбинира със смяната на маслото и филтрите? За сега сме решили отпред да има поне 2 вендинг машини и масичка за клиенти. Въобще всякакви съвети и идеи ще ни бъдат от полза 😊

# 378
  • София
Може да предлагате возене на клиента до транспорт или работата му, и взимане. Много е кофти да трябва да взимаш отпуска или да се чудиш как да се придвижиш като си оставиш колата.

# 379
Също може да продавате полезни дреболии/консумативи за колата - чистачки за лед, течности за чистачки, ароматизатори  и т.н.
Идеята е, че когато сменяте маслото и филтъра, шофьорът чака. И точно в този момент може да си купи дребни, но важни неща.
Вие поддържате малък асортимент от избрани продукти.

# 380
Може да предлагате возене на клиента до транспорт или работата му, и взимане. Много е кофти да трябва да взимаш отпуска или да се чудиш как да се придвижиш като си оставиш колата.
Смяната на маслото с филтър не отнема повече от час. Това може би е удачно да се предложи когато колата ти е на сервиз.

# 381
Когато сменям масло и филтри, винаги поръчвам и цялостен преглед на колата за невидими за мен проблеми. В този смисъл не бих я карала на място, където ще свършат само смяна на масло, независимо колко напитки и аксесоари се предлагат за допълнително купуване. Ако има и друг тип специалист на място и оборудване, вече е друго.

# 382
  • София
Станция за зареждане на автоклиматици Blush

# 383
  • София
Това изисква лиценз.

# 384
  • София
Това изисква лиценз.
Мда, кафето и бонбоните не изискват. Лоша идея Confused

# 385
  • София
Еми бонбоните и кафето са като храни и напитки. Боравенето с фреон е мааалко по-сложно.

# 386
  • София
Мда, и е по-скъпо. Лоша идея за сервиз, както казах. Наблегнете на кафето и бонбонките и клиентите сами ще потекат Blush

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 10:54 от Exter

# 387
  • Сф
Аз не съм шофьор, но сменяме масло при нашия си майстор само. Един път не бяхме при него и не бяха завъртяли пробката като хората ..пак в сервиз и то. Освен това майстора оглежда и за други проблеми и ако се наложи поправка.
Обикновено даже съчетаваме смяната на маслото с нещо друго. Примерно смяна на амортесьори , накладки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт