Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 36 694
  • 387
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Здравейте, правя меденки с принтове, работя с домашни и качествени продукти, но не знам как да ги рекламирам. Пуснах обява в олх и за една седмица получи само няколко гледания.  Доста ми куца рекламата, така че бих се радвала да ме посъветвате 😊

Имам позната, която съща прави такива меденки. Има си страница във фейсбук. Разпраща покани на всичките си познати. Тя има две деца и покрай тях познава много други майки. Нейните клиенти са главно майки, които поръчват за рожденни дни или други повади или колежки. Постепенно се увеличават клиентите й. Ако има групи във фейсбук за майки във вашия град пробвайте там. За нашия град има една голяма майчинска група за продажби. Качват се обяви на продажби ва детски неща (както беше Продавалник навремето), както и си рекламират дребен бизнес - маникюр, фризьор, услуги някакви и т.н.

# 346
Здравейте, чета темата от известно време. Ако имах ф.ресурс бих закупувала в близост до големите градове и там, където има живущи хора, а не в безлюдни вилни зони, където може да е опасно, парцели с ток, вода и в регулация и в тях бих поставила сглобяеми къщи: една дървена, една метална, една куполна, една еко и т.н.. Цялата тази работа е хамалогия, особено за човек, който си няма представа от документи, проверка на собственост, разправии с майстори, изливане на фундаменти и т.н. или просто няма време, защото все е на работа Мисля, че определено ще има търсене предвид липсата на паркоместа в градовете, пренаселеността, мръсния въздух, разправиите със съседи и високата престъпност. Близостта до природата, спокойствието, свободата да си усилиш музиката, без да ти тропат по стената, са нещо много ценно, което липсва в големите градове. Оглеждам се за такива обяви, но няма...

# 347
Има регулации какво и къде може да се строи и поставя, затова не виждате такива обяви.

# 348
  • Бургас
То ако беше толкова лесно до сега щеше за се презастрои. Проблема е, че много е трудно да направиш един парцел регулиран. Минават години. А ако случайно го получиш трябва да вложиш много пари само да изградиш улици, улично осветление и т.н.
Около нашия град има тук там такива - парцел с къщи. Така си пустеят. Първо е на голо поле и няма едно дръвче, опреселено няма нищо за любителите на природата. Второ цените са като в града. И трето няма един магазин наблизо. За всичко трябва да палиш колата и да пътуваш 5-10км.
Иначе аз ако имах пари веднага бих си купила, но да има наистина природа, да има магазин. Има села около нас, но има много роми. А цените са направо... по-високи от западна Европа.

# 349
Здравейте, чета ви с интерес и исках също да споделя една идея. Съпругът ми е страстен риболовец цял живот, от типа, който има повече въдици и такъми отколкото дрехи и лични вещи взети заедно. Та го осени идея за рибиловен магазин. Идках да попитам мнения или наблюдения за този бранш, имате ли идея каква би могла да бъде доходността от физически обект + онлайн магазин с евентуално по-нататък внос на стоки от няколко други държави? Става въпрос за Пловдив, идеята е start small първоначално и евентуално разрастване след това. Както казах, той е изключително запознат в сферата, но никога досега не е бил от другата страна на щанда. Главните притяснения са неяснота относно доходността от такъв тип бизнес и идващото евро догодина. Бих се радвала на всякакви насоки и съвети.

# 350
  • Mediterraneo
А самият той откъде се снабдява с всичките такъми? Аз, ако имам подобно хоби, и съм супер запозната с всякакви особености и тънкости, бих поръчвала онлайн. Не обичам да си губя времето в обикаляне на магазини. Както аз поръчвам козметика, дрехи и обувки само онлайн, предполагам и той не търси само специализирани магазини да си набавя всичко. За мен лично отварянето на физически магазин, особено пък тясно специализиран, е обречен на загуба отпреди отварянето си.

# 351
Здравейте, чета темата от известно време. Ако имах ф.ресурс бих закупувала в близост до големите градове и там, където има живущи хора, а не в безлюдни вилни зони, където може да е опасно, парцели с ток, вода и в регулация и в тях бих поставила сглобяеми къщи: една дървена, една метална, една куполна, една еко и т.н.. Цялата тази работа е хамалогия, особено за човек, който си няма представа от документи, проверка на собственост, разправии с майстори, изливане на фундаменти и т.н. или просто няма време, защото все е на работа Мисля, че определено ще има търсене предвид липсата на паркоместа в градовете, пренаселеността, мръсния въздух, разправиите със съседи и високата престъпност. Близостта до природата, спокойствието, свободата да си усилиш музиката, без да ти тропат по стената, са нещо много ценно, което липсва в големите градове. Оглеждам се за такива обяви, но няма...

Аз също, но брокерските фирми изкупуват всичко и надуват цените Sad

# 352
А самият той откъде се снабдява с всичките такъми? Аз, ако имам подобно хоби, и съм супер запозната с всякакви особености и тънкости, бих поръчвала онлайн. Не обичам да си губя времето в обикаляне на магазини. Както аз поръчвам козметика, дрехи и обувки само онлайн, предполагам и той не търси само специализирани магазини да си набавя всичко. За мен лично отварянето на физически магазин, особено пък тясно специализиран, е обречен на загуба отпреди отварянето си.
Всъщност редовно си посещава физически магазини, както и доста от познатите му риболовци. Пазарува и онлайн понякога, но в повечето случаи е в магазина и особено на чоследния ден преди риболов при приготвяне на багажа винаги има неща които са свършили и трябва да се отиде до магазина. Няма време да чакат доставка.

# 353
Имахме такъв магазин в квартала. Градът ни има два големи язовира. Магазинът издържа около десетина години.

# 354
  • пустинята Гоби
Под нас има риболовен магазин, почти не виждам хора да влизат, а магазинът си е там от много време и търговията въри. Постоянно виждам собственикът да разнася пакети и да виси в Еконт. Това в София. Същевременно имам близки запалени рибари в провинцията и с тях съм обикаляла за стръв и какво ли не във физически магазини. Така, че и двата варианта ги има, като се замисля червеи не може да си купиш онлайн.

# 355
Някой има ли идея как се поставя собствен билборд?

Търсиш си архитект за консултация, защото най-вероятно ще трябва схема за поставяне. Иначе всяка община си има наредби за поставяне на преместваеми обекти, ако е в територията на града.
Отделно зависи дали искаш да е осветен, защото и за там трябва ел. проектант.

# 356
Да, дълга и широка, отказах се от идеята аз.

# 357
Имахме такъв магазин в квартала. Градът ни има два големи язовира. Магазинът издържа около десетина години.
10 години да си дълго време. Вие ли решихте да го затворите или не беше рентабилен бизнеса вече?

Mimi Rose да, винаги има нещо, което иска да види или някоя макара да види как работи или пък захранка нова да подуши и да избере и така..та риболовците си ходят по магазините със сигурност. Ще има и онлайн ниша при всички случаи, защото не мисля че само с физически магазин ще стане.

# 358
Исках да кажа "имаше", не че аз съм имала.

# 359
  • София
Физически магазин за риболовни принадлежности със сигурност трябва да развива и онлайн дейност - както този от примера на Mimi Rose. За тясно специализиран пазар ще е от полза да предлага нещо, което другите в България го нямат, или поне да е на по-добра цена. Така че със сигурност ще трябва да влезе в контакт за партньорство с производители (не прекупвачи) и евентуално да се спазари за добра отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт