Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 40 023
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
Елеонора, аз доколкото разбирам, вие още нямате деца и май не сте бременна?
Не пречи да почнете да отглеждате нещо в градината и постепенно да се учите. Тези подаръчни неща от тему поне може да видите дали ще вървят, без да влагате много средства.
Градината не се разбира къде е. Близо до нея ли живеете, или не. Ако сте там, то дори и на работа, градина като хоби за начало може да се гледа. Много хора го правят, а някои дори успяват да ходят само уикенда. Така че с работа от 9 до 17 хоби градина и учене е съвсем реалистично.
Вече след раждането ще е друга бира, но дотогава не пречи да се учите и да пробвате Инстаграм страницата, а след това много зависи как ще сте, ще има ли кой да помага и т.н.
Имам познати, които от отглеждане на зеленчуци и продаването им на пазара се прехвърлиха към отглеждане на цветя. Предполагам, че е заради по-ниския контрол при ползването на пестициди.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 15:55 от Дъждец

# 406
Елеонора, аз доколкото разбирам, вие още нямате деца и май не сте бременна?
Не пречи да почнете да отглеждате нещо в градината и постепенно да се учите. Тези подаръчни неща от тему поне може да видите дали ще вървят, без да влагате много средства.
Градината не се разбира къде е. Близо до нея ли живеете, или не. Ако сте там, то дори и на работа, градина като хоби за начало може да се гледа. Много хора го правят, а някои дори успяват да ходят само уикенда. Така че с работа от 9 до 17 хоби градина и учене е съвсем реалистично.
Вече след раждането ще е друга бира, но дотогава не пречи да се учите и да пробвате Инстаграм страницата, а след това много зависи как ще сте, ще има ли кой да помага и т.н.
Имам познати, които от отглеждане на зеленчуци и продаването им на пазара се прехвърлиха към отглеждане на цветя. Предполагам, че е заради по-ниския контрол при ползването на пестициди.
О, да ще започна с кутиите като начало и по-късно подаръчни кошници с алкохол, сладко, ядки. Все пак изисква доста по-малка инвестиция, усилия и мога по всяко време на денонощието да подготвям поръчките.

# 407
В Британия има 13 милиона собственици на домашни любимци. Ето защо услугата "Разходка на кучета" там е печеливша. Това като идея за бизнес и в България...

# 408
  • Mediterraneo
Да, идея, която само на теб би ти дошла. Някъде не намери ли статистика колко са бездомните кучета в Бг. Тази Великобритания за какво я цитираш, колко са домашните кучета в Бг няма как да знаеш, чипирането и плащането на данъци все още не са приоритет на българина.

# 409
  • Бургас
Не са приоритет на държавата, никой никого не търси. Аз се лутах 15 минути докато разбера къде е службата за регистрация, всичко е добре скрито.Чудя се на толкова кучета как не са се усетили.

Иначе относно услугата мисля, че има бъдеще, както и приемен дом за временно отсъстващи стопани.

# 410
  • София
Кучешка "стая" на Фиумичино е към 40 евро. Ето ви свободна ниша Blush

# 411
Данните се разминават,но се приема че в България 752 000 са домашните кучета.

# 412
И тук има такива услуги. От хотели за кучета до човек, който да ти идва вкъщи по 1,2,3 пъти на ден, да разхожда, да храни, да гали и каквото там се разберете.

# 413
Привет!
Сферата, в която работя по принцип си има плюсове ,но малко по малко ме изтощава психически и от няколко години се чудя какво да започна, че примерно постепенно след години да имам нещо разработено. Проблемът е, че мога много неща и това ме поставя в чудене без да мога да взема решение.
Изкарах базов курс Маникюр, Педикюр и Ноктопластика, като практикувам на себе си, приятелки и имам малко опит в салон.
Мога да плета на една кука, мога да правя бижута от смола, да пирографирам, работя с филц, с мъниста... Абе всичко що е брошки, обеци, гривни, колиета и прочее от различни материали и с различни техники ми се отдава. Което не мога го уча за дни, сръчна съм.
Мога да се науча и бързо да шия/кроя, тъй като съм работила в шивашко производство.
Имам познания в правене на сапуни и свещи, за сега само за вкъщи.
Бива ме във водене на интервюта и подготвяне на СВ, тъй като на работа ми се наложи да интервюирам няколко месеца, съответно и изкарах вътрешните курсове по темата.
Отделно мога и да пиша проза и поезия, имам печелени конкурси и произведения в стихосбирка.
Говоря без проблеми пред хора, говорила съм по радио, телевизия, на събития.
И още- мога да рисувам, макар и не професионално. Но приятна картина за стената у дома ще направя с успех. Предлагали са ми преди да водя такива събития (нямах възможност тогава), съответно уменията ми явно са достатъчни.

И изобщо много и разностранни интереси и умения, които обаче не мога да измисля как да превърна в бизнес, пък макар и малък или не като основна работа.

# 414
SassynClassy1, защо не направиш youtube  канал и tiktok видеа , в които да показваш всичките си умения?  Много е добре, че умееш да говориш пред публика.

# 415
Моята маникюристка не работи в събота и в неделя, а и през седмицата не си дава много зор, явно нещата ѝ вървят много добре. Салонът ѝ е в партерен етаж в панелен блок в Овча купел. Вътре има и витрини с разни козметики и бижутерия. Ти щом си така всестранно развита (за което те поздравявам Simple Smile ) можеш да направиш същото. Малко салонче, и постепенно да се развиваш накъдето искаш. Тенденцията, както изглежда е, че все повече ще се ценят качествените услуги, не толкова стоките за продажба. Заринати сме със стоки, изборът е безкраен. Но услуги се търсят.

# 416
Може да се пробваш с тик ток и ютуб, така ще получиш и евтин отговор в какво наистина си най-добра и искаш да правиш 'офлайн'.

Общи условия

Активация на акаунт