Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 795
  • 747
  •   2
Отговори
# 420
Момичета ,препоръчайте ми спрей за обем на косата.
Супер доволна съм от ето този.
https://kosaistil.bg/product/2503/losion-za-obem-v-korenite-roll … tment-250-ml.html
Но ми се иска нещо по-бюджетно.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 15:06 от mavina1380

# 421
Забелязвам и аз разлика от водата. Миналата година на екскурзия в Румъния косата въобще не се омазняваше така, а като се има предвид, че на път голямо мачкане на тази коса - ту ми пречи и я връзвам, после я пускам, защото ми стяга ластика (тогава още използвах ластик). Но ръцете все в косата бяха, а на бързо омазняващ се скалп само това му липсва. И пак на 4-5 ден беше като на първи. У дома или всеки втори ден или на третия задължително вече е за спешно миене. А ако я измия с неподходящ шампоан в рамките на ден е за миене. И филтър сложих на душа - разлика в скалпа не виждам, само по дължините и цвета - няма противни жълтеникави оттенъци от водата и не се наелектризирва.

Гери, аз нанасям шампоан само на скалпа и хууубаво разпенвам. Два пъти така, защото от един път не се измива хубаво. Ако е някой безсулфатен и три пъти. На принципа проба-грешка установих, че балсам и маска нагоре по скалпа не отиват в никакъв случай. Пробвах и със специална четка за скалп да разпенвам - тц. Няма разлика. И пилинг за скалп съм пробвала - бях доволна от един на Балеа професионалната серия, но вече не се произвежда или внася при нас. Той удължаваше с един ден и беше ок - 4 дни. Пяна отдавна не използвам, лак рядко, за фиксация, когато се къдря. Накратко уж правя всичко както трябва и никакъв дълготраен резултат. Писссна ми!

# 422
Аз съм с много здрава, гъста и къдрава коса и тъй като години миех, боядисвах и стилизирах само при фризьор те ме използваха за модел да пробват нови продукти и методи, включително трайно изправяне. Понаучила съм доста неща. Най-рушащи за косата са стилизиращите продукти на химична основа. Едно изпичане с четка и сешоар с редуване на топла и студена струя е по-трайно за оформяне на прическа и по-щадящо за косата. А хубавото измиване, което е пренебрегвано от мнозина, е най-важно! Да, при мазен скалп е по-добре да се измие 2-3 пъти при едно измиване, отколкото да се мие през 2-3 дни.

# 423
При мазен скалп и тънка коса честно казано ги правя и двете - мия на 2 или 3 дни (зависи къде съм била и какво съм правила) и всеки път е двукратно. Предпочитам да мина два пъти с по-щадящ щампоан отколкото веднъж със силно премиващ.
При гъста и къдрава коса със сигурност е различно, но тя не сляга върху скалпа така както тънка перушина като моята.
За правилното изсушаване спрямо косата съм съгласна че дава разлика, а оформянето със сешоар със сигурност не е просто да се загрее как да е косата а си има техника за да държи.

# 424
Моята коса си е мазна откак се помня, кожата ми също.Няма оправия това.Споделям мнението на Натка, а добавям, че да държа мръсен скалпа е равнозначно на тормоз за него.Появява се сърбеж, раздразнение, пърхут и накрая косопад.Всички трихолози твърдят, че здравият скалп е основа за хубава коса.
Косата ми е гъста, права, лъскава, но с тънък косъм и няма обем.
Редувам кератинови/протеинови продукти с хидратиращи, гледам общата картинка на косата,не само корен.Отдавна съм загърбила силни и агресивни шампоани.Мия я често при нужда.Стилизанти не ползвам, прически не правя.Като не ме мързи правя маски на скалпа с етерични и базови масла, дължините с подходящи олия за коса.
Въпреки мазния скалп и честото миене, имам чудесна коса.

# 425
От както пих ниацинамид и започнах да мия косата си веднъж седмично. Преди я миех два пъти. Зимата буквално ми се слепваше на главата. Не знам, може и заради по-топлото време, но тази зима не съм имала такъв проблем. Два пъти седмично правя и омасляване. Единствено към края на седмицата краищата на косата стават сухи и се налага да ги мажа с нещо. И всяка вечер преди лягане гледам да правя масаж на скалпа. С тънък косъм съм

# 426
Когато е студено зимата и шапките допринасят, ако носиш такива.

# 427
Маслените бани помагат против омазняване.

# 428
Как точно правите маслената баня и какво масло ви се отразява най-добре за тънка коса и мазен скалп? Пробвала съм миксове и отделни масла. Обикновено масажирам хубаво по скалпа и после покривам да се затопли и оставям мин.40 мин. После измивам добре и останалите процедури.

# 429
Значи момичета взе да ми писва.Не стига че ми се омазнява бързо в корените ,разплитането е ужасно дълга е и се заплита адски и краищата са като изсушени,слагам олио  elseve и спрей за разплитане взех и пак същото на всичкото отгоре четката ми е tangle teezer   clasic класическа и като се реша забелязах че ви къса косата.

# 430
четката ми е tangle teezer   clasic класическа и като се реша забелязах че ви къса косата.

Хммм, точно щях да питам днес някой дали използва тази четка - забелязах, че откакто я използвам косата супер много ми се накъсва и излизат цъфтежи. Не съм имала такъв проблем от тийн и отначало си мислих, че е нещо от продукт, който ползвам за дължините. Но нещо ме усъмни, че може да е от четката. Преди използвах от тези четки, с обикновени зъбчета комбинирани с глиганска четина и бях доволна, обаче нали им падат топченцата в края постепенно (почват да скубят след това) и последния път ми писна и реших да пробвам tangle teezer. За разплитане е супер, но ако наистина тя къса косата я махам! Ще си потърся пак от стария модел.

# 431
Не реша косата мокра, разплитам внимателно и винаги  долния край първо разресвам, после нагоре се качвам.
Ползвам шампоан(2 шампонирания), после маска, балсам, крем и олио.Всяка вечер крем и олио на суха коса.
Като спазвам реда: хидратиращи продукти самостоятеони или маска/балсам хидратиращи след протеинов шампоан.
Протеинови самостоятелно, като след шампоан/маска може хидратиращ продукт.
Ако косата е прехидратирана изпръхва и хвърчи,стои суха, ако протеинът е в повече става твърда в краищата. Наблюдавам я и по
това решавам какво иска.
Протеинови са всички repair/кератин, хидратиращи - moisturize, hidrating, за боядисана коса.
Дрогерийните са по-слаби, но при мен пак има значение какво ползвам.По тази причина имам куп продукти в банята Simple Smile
Идеята е косата да е балансирана откъм протеин и хидратация.Има и балансиращи продукти:
Имам Tangle четка, не забелязвам да ми къса косата.

# 432
ДХЗ, четката от обикновения модел ли е (само главата) или е новата с дръжка (като стандартна четка)? Понеже зъбчетата им се различават.

# 433
С дръжка е, голяма глава:
https://www.arlen.bg/product/4314/profesionalna-chetka-za-kosa-t … ush-v-rozovo.html

Но беше 24лв 😳, имам я от няколко години.( може би от makeup)

# 434
Аз имам четки tangle teaser classic, dessata, frank provost все от типа на тангълите. Като се сресвам е ок, но после косата ми започва да се заплита супер много. Мислех, че проблемът е в мен, понеже тези четки ги хвалят много...С права коса съм.

Общи условия

Активация на акаунт