RYANAIR - 22

• 46 579
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Момичета не съм ползвала  Raynair  до сега. Чета и се надявам да се справя.
В предната тема имаше един въпрос :при купуване на билет за възрастен имаш право на безплатен избор на места за деца. Това какво значи че за мен тр да купя билет с фикс място и тогава за деца да избера места така ли е. Деца се водят до колко години да знам дали това е приложимо за нас.

Не безплатен избор на места за деца, а по-скоро, че автоматично ги слага до възрастен, ако са под 12 години.

# 61
деца са до 11
12 и нагоре са възрастни и може да сядат отделно
То купуването на място с деца е задължително, ще ви даде колко дължите, няма да минете метър. За децата избирате безплатно, за възрастните ще ви таксува, то си показва всичко и няма как да избягаш.

# 62
Не съм летяла с Rayan Air. Искам да резервирам 3 билета, като само единият е с допълнителен ръчен багаж 10 кг, но ми излиза съобщение, че всички билети от резервацията трябва да са от един вид Value, Regular и т.н. Тръгнах да резервирам отделно двама и един, дава ми, че има само два билета на тази цена. Има ли вариант да заобиколя условието за багажа. Единият пътник е дете на 12 и искам да седим заедно, т.е. бих платила два Regular и един Value.

# 63
  • София
Резервирай всички value, после си добави каквото имаш нужда - те ще те подпитат настойчиво 🙂
Но пак щом само 2 на тази цена, а ти искаш 3, цената ще е друга не само за третия.
Разиграй варианти преди да купиш

# 64
ако има само 2 на тази цена вземи 2 заедно и третия отделно ще ти излезе по-скъпо. Отделния да е възрастен, тоест сложи детето с единия възрастен

# 65
  • София
Скрит текст:
Не съм летяла с Rayan Air. Искам да резервирам 3 билета, като само единият е с допълнителен ръчен багаж 10 кг, но ми излиза съобщение, че всички билети от резервацията трябва да са от един вид Value, Regular и т.н. Тръгнах да резервирам отделно двама и един,
дава ми, че има само два билета на тази цена.
Скрит текст:
Има ли вариант да заобиколя условието за багажа. Единият пътник е дете на 12 и искам да седим заедно, т.е. бих платила два Regular и един Value.
При това положение е по-добре да купиш 2 билета на тази цена и 1 на по-скъпа. Иначе и трите билета ще са на по-скъпата цена.

Наскоро споделих, че в моя случай (София-Кьолн около Коледа) билетът Regular беше по-скъп с няколко евро от билет Value + допълнително добавени Priority + място в задната част на самолета.

# 66
Момичета не съм купувал никога билети за самолет  и моля за помощ
Двама възрастни с двама тийна на 13 и 15 .Искаме двупосочни билети за децата и за единия възрастен само с раници на борда а за мен  един куфар 20 кг.
Трябва на две резервации ли да купувам билетите за да закачи всяко дете с родител или как..
Ако купя 4 те заедно как да направя така че да сме заедно и е по добре да купя и места ли или как.. Ще ми даде ли опция и за различен вид билет.. Пълна мъгла ми е

# 67
ами пробвайте, не боли
показва си всичко
докато не вкараш данни за кредитна карта няма страшно
може и заедно да ги вземете, то местата вие ги избирате. 13 и 15 години са възрастни, ще трябва да платите за избор ако искате да седите заедно. То ако откажеш показват една страшна анимация как Стоян седи на средна седалка на втория ред, а Иван на 32рия Simple Smile
Всички билети трябва да са еднакви, така че ако не искате багаж за всички избирате най-евтиния клас и после добавяте колкото багажа искате. То си подсеща и пита, няма да пропуснат да ви вземат парите

# 68
  • столицата
Когато с резервацията си платил и за 20кг багаж, не се ли отваряше по-рано чекирането? А не 24ч преди полета?

# 69
Да, ако се купи билет RYAN PLUS. Ако се купи най-ниската (евтината) тарифа и после се добави 20 кг, тогава - не. Поотделно купени излиза по-евтино.

# 70
Здравейте. Дали ще има полети до Санторини, Миконос и Закинтос? Миналата година дали е имало до Миконос и Санторини? По-късно ли ги пускат или просто не летят до там?

# 71
Малко е късно да ги пускат сега (вече пускат от ноември нататък), та най-вероятно няма да има. Разбира се всичко се случва, но не бих ги чакал.

# 72
  • столицата
Помня, че бях чела, а сега не успявам да го открия , че ако двама души имат обща резервация и за всеки е платен куфар по 20 кг,  се гледа общото тегло. Т.е. единият куфар може да е 18кг и другият 22кг без да се доплаща за килограмите над 20. Някой сеща ли  се къде го пишеше?

# 73
Не мисля, че има такова нещо, дори ако единия от пътниците не пътува, другия не може да ползва 2 куфара. Въпреки, че са на една резервация условията са за всеки пътник по отделно.

# 74
Все повече забелязвам по летищата да ми искат да претеглят куфарите поотделно. Особено при нискотарифни. По тази логика, ако другият не пътува, а има обща резервация, пътуващият ще има право на 40 кг.

Общи условия

Активация на акаунт