RYANAIR - 22

• 46 602
  • 767
  •   2
Отговори
# 735
Ние специално взехме по-малка раница от Декатлон, за да се впише в размерите при евентуална проверка.

https://www.decathlon.bg/p/325104-157732_ranitsa-za-prehodi-nh15 … -litra-sinya.html

На летището обаче никой не проверяваше размерите. Имаше хора с двойно по-големи раници за ръчен багаж. Не знам в какви ситуации проверяват размерите и какво се случва, ако не отговарят.

В ситуации, в които на проверяващите им се работи, следят за багажи и събират плащания. Ако са недоспали и не им се занимава - да минава всичко по-набързо.

€46 е багаж, който не се събира в малката част, но се събира в голямата.
€70 е багаж, който вече не се събира и в голямата част.
И в двата случая багажите се етикират и отиват в багажното отделение като чекирани, съответно на кацане ги чакате по лента. Плащанията са само с карта.

ПС: Цените горе са на изхода, на гишетата са съответно €36 и €60.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 18:28 от ztztt

# 736
  • София
Ако искате да сте максимално точни и да не рискувате, за мен този сак е идеален за ръчен багаж: https://www.decathlon.bg/p/324098-191954_sporten-sak-essential-2 … cfe41217d017dfa54 . Единствен минус е, че не е особено привлекателен на въшен вид, но последните пъти пътувам с него и ми е доста удобен. Имам чувството, че всичко в Декатлон е с ужасни цветове, поне нещата, които са ми потрябвали.

40 x 23 x 20 см. Много е лек и може да се сгъне в страничния джоб. Отваря се цялата горна част и не е като да ровиш в раница.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 19:25 от Adventures7

# 737
В Декатлон имам няколко артикула в количката и ми ги разделя на отделни доставки, което никак не ми харесва. Така доставката ми излиза над 10лв... А не са дори обемни, нито са над 5кг.

# 738
  • В центъра на моретата
Ако раницата не е твърда и не е препълнена, може да се напъха в касетката, която е за проверка. Ние не сме купували специални раници за Райън, ползвахме тези, с които обикновено пътуваме, ка то размерите им са около 48 -50 см височина, 35 см ширина. Не ги натъпках с багаж - бяха рехави, пробвах ги като отидохме на летището и си влязоха без проблем. Ако проверяват, гледат дали ще влезе. в касетката и да не стърчи.
Честно казано, по притеснително вече ми е скенера на багажа. Преди седмица се прибрахме от Испания, ами и на отиване, и на връщане само дето гола не ме съблякоха, за да ме проверяват. Не разбирам какво беше това - както във Варна, така и в София при прекачването, и раницата отваряха. Мъжът ми и дъщеря му като се прибирахме на подбив ме взеха.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 21:53 от zaek

# 739
Аз купих следобед две раници от Декатлон,едната по- голяма и една по- малка.Ще видим с коя ще реша да пътувам.А и мисля да се ползват и за други пътувания и разходки, затова все ще ни влезнат в употреба😁

# 740
  • София
На мои полети са правили проблем основно за куфари или раници/ сакове, които от километри се вижда, че са много над ограничението. Но на съседен гейт съм виждал и наземен персонал, който кара всички да минат през касетката. Според мен и за малко по- голяма раница могат да се заядат, въпрос на късмет, но в 99% от случаите не им се занимава. Всеки спори и вдига скандали, така че и за персонала е неприятно.

Отдавна се чудя кога/дали ще дойде момент, когато всичко ще се спазва и ще се следи стриктно, би било в голяма полза за самата компания, но според мен трудно намират персонал, който да минава през всичките скандали, които това би породило.

# 741
  • СОФИЯ
Темата е на страницата 50

# 742
  • Стара Загора
Ние специално взехме по-малка раница от Декатлон, за да се впише в размерите при евентуална проверка.
https://www.decathlon.bg/p/325104-157732_ranitsa-za-prehodi-nh15 … -litra-sinya.html
Ако се пътува някъде само с ръчен багаж за няколко дена, тази раничка е много малка, аз я имам и не мисля, че може да се съберат много неща в нея. Вчера си вззехме от Лидл раници точно с размерите на ръчния на Ryanair и ще е голямо предизвикателство да събера неща за 4-5 дни. При мен проблемът е, че имам и малко по-обемен фотоапарат, който трябва да влезе и той в раницата.

# 743
Ние бяхме и с чекиран багаж, защото бяхме за 10 дни. Просто тази раница влиза в посочените размери на Ryanair, както си е описано по правилата им. А ние искахме да ги спазим. Иначе никакъв багаж не може да събереш в нея. И аз имам фотоапарат, който нося в специална раница, но тя е доста по-голяма.

# 744
Горе-долу веднъж годишно ползвам Райън, но ви следя. Да се включа за безплатния ръчен багаж. Преди 2 години си взех това куфарче, което ползвам за ръчен. Карали са ме да го слагам в клетката. Ако се сложи с колелата надолу не влиза, защото дъното е малко широко заради колелцата, но наобратно  си влиза идеално и не съм имала проблеми. Събира доста неща.
https://amzn.eu/d/16hHcH0

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 09:34 от Stella Gemella

# 745
# 746
Здравейте! С Family Plus изписва по един 10кг чекин багаж на човек, вкл. и за детето на 2.5 години.  Явно трябва да се доплати за количката или може вместо неговия10кг багаж?
Отделно допустима ли раница, както е при безплатния багаж?

# 747
  • София
Не се плаща за детска количка.
На гишето за чекиран багаж и слагат лепенка с № на полета. Возите детето с нея до стълбичката и там я предавате на хамалите. Като кацнете си я чакате на лентата за багаж. А понякога я свалят до самолета и пак си возите детето из летището.
Таксата 15Е доплащане за количка е когато няма налично дете за полета. Аз така съм превозвала купена от София бебешка количка без внуче в нея.

# 748
Не се плаща за детска количка.
На гишето за чекиран багаж и слагат лепенка с № на полета. Возите детето с нея до стълбичката и там я предавате на хамалите. Като кацнете си я чакате на лентата за багаж. А понякога я свалят до самолета и пак си возите детето из летището.
Таксата 15Е доплащане за количка е когато няма налично дете за полета. Аз така съм превозвала купена от София бебешка количка без внуче в нея.

Само да вметна, че при Ryan в София количката се етикира на изхода, ако искате да я ползвате до самолета. На гишетата се етикира, ако няма да я ползвате и се пуска по извънгабаритна лента още преди да минете проверки.

# 749
  • София
На 03.06.2023 етикираха количката на гишето на Т2 и я ползваха до самолета. Полета беше до Баден Баден.

Общи условия

Активация на акаунт