Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 44 292
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , имам въпрос . Аз съм 10 ден след ЗЕТ на 2  5 дневни ембриончета и от вчера ми се повдига странното е ,че като хапна нещо и престава, след 1 час пак започва и се случва предимно след обяд . Та въпроса ми е дали е нормално( не е ли рано за такива симптоми ) и дали някоя от вас е била така
на мен на десети ден ми казаха да направя тест. И аз съм с две 5 дневни. Мисля че може да пуснете кръвен и ще разбере от какво е (от лекарствата или от бебок) от сърце желая да е второто 🙏
Благодаря  аз пусках кръвен , но на 7 ден и резултата беше добър но реших направо в понеделник да пусна пак иначе вчера направих и един пиклив и имам втора бледа черта . Но просто си мислех ,че е рано за да ми се гади . Пожелавам на всички положителни резултати
Не е рано. При всеки е различно. Явно при вас симптоматиката на ранна бременност се явява по- рано😉

# 451
  • Варна
Аз нямам симптоми никакви. Единствено подут корем и наедрели гърди, но това си го дължа на хормоните.

# 452
  • София
Момичета, кога най-рано мога да си пусна кръвен тест на 3 дневно ембрионче (06.03 беше трансфера)?
Естествено нямам търпение. И как се разбира дали има имплантация или не? Rolling Eyes

# 453
Момичета, кога най-рано мога да си пусна кръвен тест на 3 дневно ембрионче (06.03 беше трансфера)?
Естествено нямам търпение. И как се разбира дали има имплантация или не? Rolling Eyes

На мен още на 8 ден ми показа с лентички и на 9 пуснах кръвен

# 454
Аз мисля да направя тест седмица след трансфера. Надявам се да покаже резултат. Предните два пъти чаках по десет дни.. И на края 0.00. А чакането ме изнерва много. Направо откачам. Каквото и да правя все за това мисля. Ужас🙄

# 455
Правилно мислиш, поне можеш да видиш нещо различно от 2 нули, дай боже и да е двуцифрено число. Но ако не дай си боже е едноцифрено , поне ще знаеш , че е имало опит за имплантация.

# 456

На мен трансфера ми беше на 07.03 и мисля да пусна кръвен другата седмица в четвъртък

# 457
Момичета, мина и последният ми преглед. Позитивното е, че не е извънматочна, лошото е, че и този път бременността не се развива правилно. Лекарката ми е объркана, аз съм объркана и вече се чудя на къде и какво да правя. Всичко, което аз или докторката сме се сетили е пуснато като изследвания за последните 2 години, вече започвам малко да се отчайвам. Някой идея какво да пусна като изследване за тези повтарящи се аборти ? Благодаря на всички за подкрепата и споделеният опит ❤️ Успех на всички бъдещи мами в тази нелека борба ❤️

# 458
Момичета, мина и последният ми преглед. Позитивното е, че не е извънматочна, лошото е, че и този път бременността не се развива правилно. Лекарката ми е объркана, аз съм объркана и вече се чудя на къде и какво да правя. Всичко, което аз или докторката сме се сетили е пуснато като изследвания за последните 2 години, вече започвам малко да се отчайвам. Някой идея какво да пусна като изследване за тези повтарящи се аборти ? Благодаря на всички за подкрепата и споделеният опит ❤️ Успех на всички бъдещи мами в тази нелека борба ❤️

Тромбофилия ..? 🙄

# 459
Много често ранните аборти се дължат на некачествен материал,негоден ембрион! Поне при мен беше така😏

# 460
Следващия път може да направите ПИД на ембриони. Често причината за спонтанен аборт се оказва нарушената генетична структура на ембриона. Докторката ви ще каже най-добре. Но за това се сещам. Успех и главата горе! 🙏

# 461
И ПИД и Тромбофилия са пускани. Тромбофилия нямам, а ПИД, ако правилно разбирам е изследването на самите ембриони ? Ако е така, то всичките 8, които се получиха от последната стимулация са изпращани за изследване и са ок. Просто не знам вече 🤯

# 462
Матката как е? В случая щом ПИД е Ок,тромбофлибията е наред. Трябва да се види матката и да се следи прогестерона. Като цяло за ПИД са спорни мненията🤷♀

# 463
Матката е ок, имах изместване на имплантационният прозорец и това беше единственото нередно в цялата работа. Миналият път не изследвахме прогестерон с вярата, че ЧХГ си вървеше в норма, този път обаче беше ниско, та ми дадоха инжекции, но явно или късно или и това не е проблема. Просто вече си мисля дали Турция не е по-добрият вариант, някой ако е по-запознат с процедурата там ще се радвам да сподели.

# 464
И ПИД и Тромбофилия са пускани. Тромбофилия нямам, а ПИД, ако правилно разбирам е изследването на самите ембриони ? Ако е така, то всичките 8, които се получиха от последната стимулация са изпращани за изследване и са ок. Просто не знам вече 🤯
Съжалявам за неуспеха.
ПИД ОК на всички 8 ембриона е малко подозрително. Не съм и чувала за подобен резултат.
По-добре пробвай в Турция. Поне там ембриолозите са на светлинни години по-напред. В Турция единственото е, че не обръщат внимание много на тези изследвания на килограми, които се пускат в БГ (имунологични и тн).
Едно е ясно - при един неуспех е редно докторът да смени стратегията за следващия опит. Например ако си имала трансфер на медикаментозен (стимулиран) цикъл и е завършил с неуспех, е редно да се пробва на естествен цикъл.
Недоразвиването на ембриона клони много към не добър ембрион, но няма гаранции и ясни отговори в репродуктивната медицина.
Успех! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт