Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 42 611
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро може ли мнение за клиника Малинов и Адела ако има момичета които са били пациенти там

# 661
Добро утро може ли мнение за клиника Малинов и Адела ако има момичета които са били пациенти там

Има тема за Адела и много поуки в нея

# 662
  • София/Севлиево
За Адела съм чела много противоречиви мнения, повечето не особено добри(а първо там мислех да ида като реших да се махам от Владимиров, защото ми бяха на пешеходно разстояние от вкъщи),за Малинов не знам, освен че отскоро Баев работи при тях.

# 663
Баев се премести в Малинов, но не знам как им е ембриологията. Самият той е с доста добра успеваемост, но в Афродита ембриологията им е доста добра. Посещавали сме клиниката /Малинов/ - определено не беше моето. Даже имахме кратка среща с Малинов младши… ами какво да кажа… разговор тип бар с питие и цигарка, едно лежерно, небрежно; просото не беше нашето. За Адела има цяла тема, масово с негативни коментари.

# 664
  • София
От вчерашният ми категоричен негативен кръвен ме човърка следното - трансфер на 3ри дневен, неуспешен. На консултация с лекаря какво ще мъдрим освен следващи стъпки? Ще иска ли да се търсят причините за неуспех или понеже е един ембрион, първи опит не? Имам две седмици до датата.

# 665
От вчерашният ми категоричен негативен кръвен ме човърка следното - трансфер на 3ри дневен, неуспешен. На консултация с лекаря какво ще мъдрим освен следващи стъпки? Ще иска ли да се търсят причините за неуспех или понеже е един ембрион, първи опит не? Имам две седмици до датата.
л
Аз предполагам че ще започнете със стимулация следващия път от втори ден на цикъла щом сега сте били без

# 666
  • Бургас
Аз мога да ти кажа при нас как беше. В Надежда ми прехвърлиха 2 тридневни ( които да кажем бяха със 7 и с 6 клетки, демек не в оптимално състояние), аз предпочитах да ги оставим до ден 5 да видим дали всичко е ок, но те настояваха за 3ти ден, защото били само две. Та беше неуспешно. Реално в момента като заключение може да се реши 2 неща: или не са оцелели до бластоцист за да се имплантират, или са оцелели, но има проблем с имплантацията. И репрото няма как да е сигурен кое от двете е, но веднага искаха да ми назначават биопсии да търсят причина за неуспешна имплантация. Направихме след това 1 опит в Афродита и на 3ти ден ембрионът спря развитие. От всичко това заключвам, че просто не са готини ембрионите, а не че има проблем с имплантацията, ама иначе искаха още 1 куп изследвания да направим за няколко хиляди лева още…

# 667
  • София
Аз мога да ти кажа при нас как беше. В Надежда ми прехвърлиха 2 тридневни ( които да кажем бяха със 7 и с 6 клетки, демек не в оптимално състояние), аз предпочитах да ги оставим до ден 5 да видим дали всичко е ок, но те настояваха за 3ти ден, защото били само две. Та беше неуспешно. Реално в момента като заключение може да се реши 2 неща: или не са оцелели до бластоцист за да се имплантират, или са оцелели, но има проблем с имплантацията. И репрото няма как да е сигурен кое от двете е, но веднага искаха да ми назначават биопсии да търсят причина за неуспешна имплантация. Направихме след това 1 опит в Афродита и на 3ти ден ембрионът спря развитие. От всичко това заключвам, че просто не са готини ембрионите, а не че има проблем с имплантацията, ама иначе искаха още 1 куп изследвания да направим за няколко хиляди лева още…

Някак си повече тридневен не искам, но надали някой ще ме пита, ето при вас пък са настояли, че дори на 2 тридневни... За мен е обречен от самото начало. Нашият уж беше хубав, 10 клетки в деня на трансфера, даже преди сушонската процедура се обади лекарката да пита и каза, че действаме, защото имаме хубаво ембрионче. Накрая 0. 😀 Приключенията тепърва започват, вече усещам този привкус. Лошото е, че всичко отнема време (парите ясно). И тези биопсии и те кой знае колко ще се точат, ако назначат. Това е малко омагьосан кръг като чета тук по разни теми - изследване на кариотип, разни генетични, хистероскопии, от пиле мляко.. Все неща, които ме изумяват, че може да съществуват като процедура. 🤯

# 668
  • Бургас
Да, именно. Аз вече ме знам за какво да се захвана и какво да изследвам. Изследвахме сега антифосфолипиден синдром и антиспермални антитела, проблем няма. Всъщност досега с нищо не е имало проблем, винаги всички е било ок…. Но пусти ембриони не знам какво се случва.
Сега търся къде да изследваме кариотип, въпреки че ни казаха, че нямало нужда, защото имаме деца от предишни бракове, ама знам ли вече…

# 669
  • София/Севлиево
И ние с ММ имахме общо дете,но след вторият ми аборт през 2016-та ни пратиха да изследваме кариотип.През 2020-та правихме и кросмач защото нямаше видима причина да не мога да забременея толкова дълго...

# 670
При мен първи трансфер СЕТ неуспешен, втори ЗЕТ неуспешен и след това доктора предложи вече да правим имунол. биопсия, офисхистеро и надраскване на лигавицата и поставяне на блок. инжекция, последва трети ЗЕТ този път успешен, но завършил в 7 сед. Изследвахме аборт. материал, който се оказа с хромозомна аномалия и след това чак ни насочи към Кариотип- там всичко излезе наред. И след това последваха още два трансфера. Обяснение няма защо се получава така. Сега правих и микроб биопсия и за инплан. прозорец и всеки път казва всичко е наред. Аз съм на ЕЦ и за цялата минала годи успяхме едно единствено ембрионче да замразим на шести ден, всички останали пъти все спират развитие на трети, четвърти ден или пък е лутен. яйцеклетката.

# 671
В щерев 1ви неуспешен - 8 фоликула, 4Я, 4оплодени, 2 стигнаха 5ти ден, чхг <0.200
Не бяха назначени допълнителни изследвания и добавки.
Къде можем да търсиме причината и какво за направим като изследвания, процедури за да повишим шанса?
,,хубави ембриони, всичко ти е ок, освен да ти смениме медикаментите, не знам какво друго.."...а може една хистероскопия за 950лв ако искаш"...не я направих

Втори неуспех надежда- 7 ф, 7я, 5оплодени, 3 на 5ти ден + 1 на 6ти. 2 замразени(320лв за 6м). <0.100 чхг
Тук взимах Фх про,пуснахме у-делеции на Мм и кариотип на двамата(660лв)-всичко наред.
И какво препоръчвате да подобрим и направим да повишим шанса?
,,лоши са ти яйцеклетките, ще трябва да мислите за донорски"

Шок и потрес 😅

ЗЕТ неуспешен, около 1000лв медикаменти и изследвания, 120лв доплащане при трансфера, биопсия НК клетки 300лв, лепило -330лв, 2.77 чхг

След 10тина дни ще видя док да каже още нещо шокиращо вероятно 😆..

Реших да си пусна вит Д и В12. Хормони щитовидна жлеза и тромбофилия, чакам резултати.
Мисля да пусна и В6, Дхеа+тестостерон, ИР
И антифосфолипиден синдром и антиспермални антитела.
Бих предпочела да съм подготвена след 6месеца отколкото да бързам за нов опит

# 672
  • Бургас
И ние с ММ имахме общо дете,но след вторият ми аборт през 2016-та ни пратиха да изследваме кариотип.През 2020-та правихме и кросмач защото нямаше видима причина да не мога да забременея толкова дълго...
от кариотипа какво излезе? А този кросмач какво представлява?

InYan238, да ти кажа всичко пуснахме предварително и няма отклонения, а успех все още няма Sad

SilvenaB, ти с нисък АМХ ли си, че работите на ЕЦ?

# 673
С доста нисък. При мен само единият яйчник функционира след направено лапаро ( установена тогава ендометриоза). Започнах на ЕЦ и в последствия правих и една стимулация по дълъг портокал, но извадихме едва три яйцеклетки. Лошото е че годините си минават и качеството на яйцеклетките се влошава все повече. Септември правих и ПРП, но няма резултат

# 674
  • Бургас
С доста нисък. При мен само единият яйчник функционира след направено лапаро ( установена тогава ендометриоза). Започнах на ЕЦ и в последствия правих и една стимулация по дълъг портокал, но извадихме едва три яйцеклетки. Лошото е че годините си минават и качеството на яйцеклетките се влошава все повече. Септември правих и ПРП, но няма резултат
Да, и аз съм с нисък АМХ и сега на ЕЦ пробваме вече. От стимулирания по къс протокол нямаше особен успех, а и ги изтърваха презрели повечето...

Общи условия

Активация на акаунт