Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 44 479
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета! Нова съм в тази тема и имам питане за стойностите на чхг. На 17.02. /петък/ ми беше трансфера на 5 дневно ембрионче /бластоцист/. Казаха ми тогава на десети ден тест. Пуснах го днес и излезе 16,30 IU/L. Докторката ми обясни, че е положителен, но много нисък и да направя тест пак след 4 дена, т.е. на 14 ден  след трансфера. Та, питането ми е - има ли някой с такава ниска първоначална стойност и успешна бременност? Чета тук, търся инфо и по други сайтове и това, което намирам е, че и да се получи бременност с такива ниски стойности шансът за аборт до края на първия триместър е огромен...Та, седя си сега на работа и си рева едно хубаво Sad Добре, че съм сама в стая...

# 211
Върнахме 3 по наше желание. Предните 2 трансфера връщахме по 1 веднъж 5СА на свеж нищо, после 5АА ЗЕТ пак нищо и решихме, че ще върнем повече (имахме 8 замразени) Понеже докторът се премести и сега трансферираме замразени ембриони от др клиника този път не съм много сигурна кои точно са взели, поисках да са от по-добрите и сега не влизах в детайл понеже се бях отчаяла от "перфектни емриони", така че като гледам протокола са ни били оставали още един 5АА, един 5АВ и един 5ВА като уж най-добри и предполагам са те, но ще поискам нов протокол, за да знаем какво ни остава по-натам.

# 212
  • Бургас
За имплантацията мога да помогна Wink
Почваш с тестовете от рано...и ще хванеш ако е имало имплантация. За речем 7..9...11..ден.
Но за качеството и дали да стигнали бластоцисти....няма кой да ти каже. За това предпочитам трансферите да са на бластоцист...отпада ти един въпрос Wink
Успех следващия път.
Купи си тестове с чевствителност 10.
Ами направих тест на 8 ден след трансфер - чхг 1,52. После на 10ти ден след трансфер чхг 1,36.
Не е имало въобще имплантация и тези стойности предполагам са от Прегнила, който си инжектирам.
Но в този случай не се знае дали са доживяло въобще до момента, в който да започнат имплантация.
Нали казват, че преживяването на ембрионите през първите 3 дни е според качеството на яйцеклетката, а ако е след 3ти ден е от качеството на сперматозоидите. Мъжът ми е норма. Има ли смисъл да прави изследване за SDI, или кариотип, или двете са свързани. Не съм много наясно, но тези не сме ги правили. Поне за да отхвърлим окончателно каквото и да било съмнение в уж нормалната спермограма.
После вече ако е за имплантирането, предполагам, че ще се изследват биопсии и ще се установява имплантации не прозорец сигурно, не знам?

# 213
Винаги има смисъл да се направи изследване за SDI при мъжа, защото на пръв поглед може спермограмата да е перфектна, но да се окаже, че заради висока ДНК фрагментация (SDI Проверява фрагменританата днк), ембрионите не достигат до ден 5 или не преживяват след това. Висока ДНК фрагментация води до липса на развитие на ембрионите и също може да бъде причина за ранни спонтанни аборти.

https://nadezhdahospital.com/laboratorii/andrologichna/specializ … rani-izsledvania/

Кариотип също не е лошо да се направи, защото ако и там има скрит проблем, ще избегнете много безсмислени опити.
От там вече както сте написала, ако всичко е наред в горните две изследвания, се проверява състоянието на матката с биопсии. Аз лично съм правила за имплантационен прозорец и имунологична. Нищо страшно не беше. Прави се без упойка и е много бързо, поне при мен.

А защо са ви предложили трансфер на 3-ти ден, ако мога да попитам? При нас, проблемът е мъжки фактор с много малък процент оплождане, да не кажа почти никакъв и все пак дори 1 ембрион го чакат до ден 5 преди да направим трансфер.

Желая Ви успех!

За имплантацията мога да помогна Wink
Почваш с тестовете от рано...и ще хванеш ако е имало имплантация. За речем 7..9...11..ден.
Но за качеството и дали да стигнали бластоцисти....няма кой да ти каже. За това предпочитам трансферите да са на бластоцист...отпада ти един въпрос Wink
Успех следващия път.
Купи си тестове с чевствителност 10.
Ами направих тест на 8 ден след трансфер - чхг 1,52. После на 10ти ден след трансфер чхг 1,36.
Не е имало въобще имплантация и тези стойности предполагам са от Прегнила, който си инжектирам.
Но в този случай не се знае дали са доживяло въобще до момента, в който да започнат имплантация.
Нали казват, че преживяването на ембрионите през първите 3 дни е според качеството на яйцеклетката, а ако е след 3ти ден е от качеството на сперматозоидите. Мъжът ми е норма. Има ли смисъл да прави изследване за SDI, или кариотип, или двете са свързани. Не съм много наясно, но тези не сме ги правили. Поне за да отхвърлим окончателно каквото и да било съмнение в уж нормалната спермограма.
После вече ако е за имплантирането, предполагам, че ще се изследват биопсии и ще се установява имплантации не прозорец сигурно, не знам?

# 214
Момичета, някоя от вас след трансфер около 5 ден и 12 дни до цикъл усещала ли е ПМС ?

# 215
Здравейте,
На 3ти ден след трансфер съм. Тази сутрин направих грешка с зарзиото и вместо едно деление отиде малко повече и ми останаха 2 деления и малко. Някой правил ли е такава грешка? И какво правите в такъв случай?

# 216
Чудя се дали да не пусна ЧХГ и на 12-ти ден, а да не чакам до 14-ти, както ми е казала докторката. Нямам възможност обаче да е в същата лаборатория, това дали би дало отражение при съпоставяне на стойностите?

# 217
Има значение, всяка лаборатория работят с различни реактиви. Задължително пускайте в една и съща.

# 218
Според мен недей да сменяш лабораторията, когато ми казаха за изследването, два пъти акцентираха на това да не я сменям.

# 219
Момичета, аз пак съм тук за съвет.
Чхг на 10ти ден (26.02) 76
Чхг на 12ти ден (28.02) 119

Хич не се удвоява правилно. Чета какво ли не и навсякъде пише, че щом не се удвоява правилно е или биохимична или извънматочна. Идеи?

# 220

Хич не се удвоява правилно. Чета какво ли не и навсякъде пише, че щом не се удвоява правилно е или биохимична или извънматочна. Идеи?

Не винаги се удвоява като по учебник, възможно е в началото забавяне. Пусни чхг след два дни пак

# 221

Нормата за удвояване е 72 часа. Това че при голяма част от жените се удвоява на 48 часа е до организъм. При мен имаше забавяне удвояването беше на  76/78 часа даже. Точно този ембрион е вече на 7 месеца ☺Не губете надежда,но вижте как е прогестерона ☺

# 222
Ох, много благодаря. Надявам се да е наистина така. При мен след изчисление се удвоява на 74 часа. Предвид, че имам и една неуспешна бременност много си ме е страх.

Нормата за удвояване е 72 часа. Това че при голяма част от жените се удвоява на 48 часа е до организъм. При мен имаше забавяне удвояването беше на  76/78 часа даже. Точно този ембрион е вече на 7 месеца ☺Не губете надежда,но вижте как е прогестерона ☺

# 223
Вижте прогестерона как е. Доста често като е нисък и ЧХГ забавя темпото. Все пак ембриона се храни в началото с прогестерон. Бъдете спокойна до колкото е възможно. Аз бях с две неуспешни бременности преди втората ми успешна бременност☺Късмет и вяра.☺

# 224
Прогестерона уж е добре

Вижте прогестерона как е. Доста често като е нисък и ЧХГ забавя темпото. Все пак ембриона се храни в началото с прогестерон. Бъдете спокойна до колкото е възможно. Аз бях с две неуспешни бременности преди втората ми успешна бременност☺Късмет и вяра.☺

Общи условия

Активация на акаунт