Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 708
  • 622
  •   1
Отговори
# 450
  • София
М да, лошите момчета обикновено са с яко напомпано его, което е въздух под налягане...

# 451
  • France
Ех, Футболеро, нямаш никакво образно мислене.

В последните 20 години месеците, в които не съм била във връзка или поне флирт, се броят на пръстите на едната ръка. Първото нещо, което научих и което доста ме изненада всъщност, че мъжете не са толкова придирчиви към женската красота. По-скоро са чувствителни към чара и излъчването. Оттогава нямам никакви комплекси на външен вид. Наистина се харесвам. Не ми пречи да виждам недостатъците си (те не са малко, не съм красавица) но ги приемам и не смятам да ги променям. Факт е, че мъжете в живота ми са били сладури (двама от тях - наистина красавци) и не само във физически аспект. Още поддържаме добри отношения, а вече 10 години съм с ММ. Ако бях действала според оценката на външността си (около 4) не бих имала това приятно минало. А и характерът ми е особен.
Пиша това за момичета като Ариел. Тя не мисля, че ще вдене, но ако мога да отворя очите поне на една, ще съм щастлива.

# 452
  • Далечният изток
Футболеро, първи въпрос - покажи ми само един пост, в който някоя тук казва, че не харесва успели, красиви и т. н. с топ качества мъже. Коя и кога го каза това, че подобно мнение аз в тази тема не съм срещала?! Възможно е и да съм пропуснала.
Втори въпрос - съвсем честно, колко си висок?

Ариел, ти за 10-ка ли се смяташ?

Също не мисля, че съществуват десятки и че масово хората се смятат за повече отколкото са. Разбира се има и такива, вчера писах нещо по въпроса за самооценката. Но винаги има разлика между това как се виждаме самите ние и как ни възприемат околните. Имаше нещо в психологията, сега нито мога да го цитирам, нито мога да търся из нета. Повечето от вас се занимават с психология и ще се сетят.

# 453
Ако аз от 1 до 10 съм 5, гледайки реално на нещата, приемлив за мен би бил мъж, който е 4, 5 или 6. По-голяма разлика от тази вероятно ще се отрази зле на връзката.
5-6 хайде бива (с компромиси) ама на 4 да си доволна ще трябва да го видя, за да го повярвам. Всяка жена се стреми към по-високорангов мъж, останалите просто не ги забелязва.
Скрит текст:
Отделен въпрос е, че ако една жена сама си дава оценка 5, тя най-вероятно е реално 2-3, то това и за мъжете важи.
Във всички изследвания като питат хората на колко се оценяват примерно по ум, по красота, по умения за шофиране, или каквото и да е - все средната самооценка илиза 7-8. А то средното трябва да е 5, нали затова е средно - половината са над него, половината под него.

Инак тука ми е чудно как жените викат не щем нарцисист, не щем психопат, но в контролирани научни изследвания намират точно такива мъже за по-секси от другите:
https://www.scientificamerican.com/article/psychology-uncovers-s … rk-personalities/
Съжалявам, че ви го казвам, но аз по-често виждам жени, които са доста по-красиви, по-самоуверени и ги свалят повече от мъжете им. Много често и изкарват повече. На какво се дължи това?

# 454
Аида, ако се смятах за 10ка още щях да съм сама щото никой нямаше да ми покрива "критериите". Лично за себе си смятам, че съм някъде по средата.
Била съм обаче с мъже, които осъзнавайки че самите те са 5ци и 6ци стремглаво са търсели 10ки. Това не е само женски патент.

# 455
  • Далечният изток
Щото писа по-назад, че всеки смята себе си за 10-ка...

# 456
Нещо не мога да разбера смисъла на дискусията.
Жените харесват готини и успели мъже, мъжете харесват готини и успели жени. Нарцистите и психопатите са харесвани до време.
Не виждам от това да следва, че лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал.
Много малко жени поставят на пиедестал лошо момче - разбирай тип, който има проблеми със закона, който не е способен на трайни отношения, който си играе с хората. Но тези жени си плащаш скъпо и прескъпо.
Какви десетки, какви петици...

# 457
  • France
Нещо не мога да разбера смисъла на дискусията.
Жените харесват готини и успели мъже, мъжете харесват готини и успели жени. Нарцистите и психопатите са харесвани до време.
Не виждам от това да следва, че лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал.
Много малко жени поставят на пиедестал лошо момче - разбирай тип, който има проблеми със закона, който не е способен на трайни отношения, който си играе с хората. Но тези жени си плащаш скъпо и прескъпо.
Какви десетки, какви петици...
Добро резюме!

# 458
  • Далечният изток
По темата за лошите момчета и токсичните връзки си казахме каквото имахме в първите страници. После дискусията зави в някаква посока и аз не мога да я хвана...

# 459
Пак ли хипергамията е виновна?
Вие не разбрахте ли, че хипергамията облагодетелства мъжете, а не жените? Целта ù е жената да е опазена, докато и заедно с детето си. Ако един мъж и това не може да свърши, то няма нужда от него.

# 460
Съжалявам, че ви го казвам, но аз по-често виждам жени, които са доста по-красиви, по-самоуверени и ги свалят повече от мъжете им. Много често и изкарват повече. На какво се дължи това?
Не се сещам за красива, умна, самоуверена жена, която е с грозен, неуверен мъж, който и пари не умее да изкарва... но щом казваш, може и да има. На какво се дължи ли - де да знам, може да има 23-сантиметров, или нещо друго, което тези, които са й на нивото нямат?

# 461
След хиляди безсмислени спорове, накрая всички се съгласихме на едно и също. Такова ми е впечатлението. И за къв ручахме жабетата.

# 462

Не се сещам за красива, умна, самоуверена жена, която е с грозен, неуверен мъж, който и пари не умее да изкарва
Не става дума за това единият да е в едната крайност, а другият - в другата. Обаче например от 1 до 10 жената да е 8, а мъжът - 6, нещо такова.

# 463

Не се сещам за красива, умна, самоуверена жена, която е с грозен, неуверен мъж, който и пари не умее да изкарва
Не става дума за това единият да е в едната крайност, а другият - в другата. Обаче например от 1 до 10 жената да е 8, а мъжът - 6, нещо такова.
Точно така. Това имах предвид, ама мисля, че стана ясно като написах по-красива и по-самоуверена, а не тя е красива и самоуверена, а той тъп, грозен и беден. Но да, виждам ги, познавам такива даже. Това по повод, че жените винаги се стремяли по-нагоре от нивото си. Къде ги видяхте тия красавци с баби яги, това не мога да разбера?

# 464
Скрит текст:

Точно така. Това имах предвид, ама мисля, че стана ясно като написах по-красива и по-самоуверена, а не тя е красива и самоуверена, а той тъп, грозен и беден. Но да, виждам ги, познавам такива даже.
Това по повод, че жените винаги се стремяли по-нагоре от нивото си. Къде ги видяхте тия красавци с баби яги, това не мога да разбера?
Няма такива. Идеята беше, че жените се целят в мъже, които са на по-високо ниво от тях, обаче не успяват да ги достигнат и затова си остават самички с по някоя котка.

Общи условия

Активация на акаунт