Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 708
  • 622
  •   1
Отговори
# 435
Не съм съгласна, че всяка жена се стреми към мъж, който е на много по-високо ниво от нея. Ако говорим за сериозни и трайни отношения, големите разлики в неща като социален и образователен статус например не помагат. Ако аз от 1 до 10 съм 5, гледайки реално на нещата, приемлив за мен би бил мъж, който е 4, 5 или 6. По-голяма разлика от тази вероятно ще се отрази зле на връзката.

# 436
Фути, тя теб ще чака десетката.

# 437
Futbolero_B, да, ама не си. А и няма логика. Ако си богат, красив и известен няма да спиш с грозни, ще спиш с красиви жени. Ловуването при мъжете също е важно, какво ще й ловуваш на Мара от Сунгурларе, ако си Брад Пит и тя ти лази в краката. Ще гониш Анджелина Джоли, Дженифър Анистън и т.н.

# 438
  • France
Ариел, и в други теми съм ти го казвала, и сега най-приятелски ще ти го повторя : имаш много сбъркани представи за връзките и мъжете в частност.

И преди тази тема не вярвах в алфа-бета класацията, но сега пък съвсем. Намирам за тъжно да даваш оценка и да се "задоволяваш", защото се имаш за ниска топка. Слава Богу, никога не съм страдала от подобни предразсъдъци. Харесвам някого и ако и той ме харесва - супер. Не ми е хрумнало да излизам с мъж, който не покрива всички мои изисквания, защото, разбираш ли, имала съм ниска оценка и трябва да мога да се задоволя с това. А и както беше казано доста пъти, вкусовете на хората са различни.

# 439
Ако аз от 1 до 10 съм 5, гледайки реално на нещата, приемлив за мен би бил мъж, който е 4, 5 или 6. По-голяма разлика от тази вероятно ще се отрази зле на връзката.
5-6 хайде бива (с компромиси) ама на 4 да си доволна ще трябва да го видя, за да го повярвам. Всяка жена се стреми към по-високорангов мъж, останалите просто не ги забелязва.
Отделен въпрос е, че ако една жена сама си дава оценка 5, тя най-вероятно е реално 2-3, то това и за мъжете важи.
Във всички изследвания като питат хората на колко се оценяват примерно по ум, по красота, по умения за шофиране, или каквото и да е - все средната самооценка илиза 7-8. А то средното трябва да е 5, нали затова е средно - половината са над него, половината под него.

Инак тука ми е чудно как жените викат не щем нарцисист, не щем психопат, но в контролирани научни изследвания намират точно такива мъже за по-секси от другите:
https://www.scientificamerican.com/article/psychology-uncovers-s … rk-personalities/

# 440
Аз в темата "плюене" и адхоминем видях само от жени към мъже в темата.
А изобщо няма и бегло сравнение между критичността и претенциите на жените и мъжете при избор.
Мъжете може и да "искат" най-доброто, но си знаят мястото и се задоволяват и с тяхното ниво, че и с по-малко (поне 2 единици).
Жените, от друга страна, все не им стига, 90% от мъжете са буквално оценяни като отблъскващи.
Освен това, мъжете са много по-склонни за компромис, връзка, брак, деца (по-средните), само че никой не ги пита.
Докато жените казват, ако не мога да намеря мъж +2 единици на моите, предпочитам да си живея сама с котките.

И аз само по мъжете плюене видях Simple Smile

Иначе, не само жените, някои мъже също нямаме проблем да сме сами, вместо да се правим на каквито не сме и да доказваме привлекателност. И при двата (или колкото са там вече) пола само търсещите драма правят това.

# 441
Ариел, и в други теми съм ти го казвала, и сега най-приятелски ще ти го повторя : имаш много сбъркани представи за връзките и мъжете в частност.

И преди тази тема не вярвах в алфа-бета класацията, но сега пък съвсем. Намирам за тъжно да даваш оценка и да се "задоволяваш", защото се имаш за ниска топка. Слава Богу, никога не съм страдала от подобни предразсъдъци. Харесвам някого и ако и той ме харесва - супер. Не ми е хрумнало да излизам с мъж, който не покрива всички мои изисквания, защото, разбираш ли, имала съм ниска оценка и трябва да мога да се задоволя с това. А и както беше казано доста пъти, вкусовете на хората са различни.

Друго е да виждаш хората като цветове. Много е систематизирано.

Ама ти ако си 5ца, можеш да има критерии за яхта и Брад Пит, но като получиш 150 000 отказа от Брад Пит, ще се задоволиш на 5ца и круиз с лодка в Охридското езеро.

Но най-вероятно целият ти живот така се е стекъл, че ти си сетнала такива критерии, че да имаш реални очаквания.

# 442
Ако аз от 1 до 10 съм 5, гледайки реално на нещата, приемлив за мен би бил мъж, който е 4, 5 или 6. По-голяма разлика от тази вероятно ще се отрази зле на връзката.
5-6 хайде бива (с компромиси) ама на 4 да си доволна ще трябва да го видя, за да го повярвам. Всяка жена се стреми към по-високорангов мъж, останалите просто не ги забелязва.
Отделен въпрос е, че ако една жена сама си дава оценка 5, тя най-вероятно е реално 2-3, то това и за мъжете важи.
Във всички изследвания като питат хората на колко се оценяват примерно по ум, по красота, по умения за шофиране, или каквото и да е - все средната самооценка илиза 7-8. А то средното трябва да е 5, нали затова е средно - половината са над него, половината под него.

Ами ако искаш ми вярвай. Смятам, че имам достатъчно реална представа за себе си. Ако бях някоя, която много си е повярвала, можеше от 1 до 10 да се оценя и на 12, а да искам мъж, който по същата скала е поне 15, обаче аз не живея в облаците. И наистина вярвам, че сходството между партньорите е ключът към успешна връзка.

# 443
Тук съм съгласна с господата в темата.
Разбира се, че всеки се смята за 10ка, ама като те разкарат 10ките 15000 пъти значи явно, не си 10ка, а някъде по средата.
Хубаво е човек да има самочувствие, но още по-хубаво е, като е с покритие.
Тук отново говоря и за мъже и за жени.

# 444
Тук съм съгласна с господата в темата.
Разбира се, че всеки се смята за 10ка, ама като те разкарат 10ките 15000 пъти значи явно, не си 10ка, а някъде по средата.
Хубаво е човек да има самочувствие, но още по-хубаво е, като е с покритие.
Тук отново говоря и за мъже и за жени.
Ще се съглася частично. За мен не е съвсем нормално да се имаш за 10/10. Независимо дали си мъж или жена.

# 445
...

Инак тука ми е чудно как жените викат не щем нарцисист, не щем психопат, но в контролирани научни изследвания намират точно такива мъже за по-секси от другите:
https://www.scientificamerican.com/article/psychology-uncovers-s … rk-personalities/
Е ти чете ли я статията? Пише, че нарцисти и психопати съумяват да направят добро първо впечатление, защото добре прикриват същността си, но после биват оценени от околните за няколко седмици вече според качествата на характера си и съответно избягвани.
Значи какво? Това, което се твърди още от началото на темата.

# 446
  • София
Аз не познавам човек, който е 10/10. Много съм мнителна и наблюдателна. Обичам дълго да събирам впечатления. Такива номера като да съм влюбена в някакъв измислен образ, просто не стават при мен. Гледам влюбено, но отзад мозъкът ми работи и преценява и рядко дава високи оценки.
Тия дни разбрах нещо за един познат, за който имах по-високо мнение. Но съм го виждала рядко.

# 447
И аз не познавам човек, който е 10/10. Обаче ако той самият се мисли за такъв, вероятно е самовлюбен, а мен това ме отблъсква.

# 448
Нарцисистите много често се смятат, че са 10 от 10.
Това, че не се оценяваш на 10ка определено не те прави човек с ниско самочувствие както някои тук се опитват да го изкарат.

# 449
  • София
...

Е ти чете ли я статията? Пише, че нарцисти и психопати съумяват да направят добро първо впечатление, защото добре прикриват същността си, но после биват оценени от околните за няколко седмици вече според качествата на характера си и съответно избягвани.
Значи какво? Това, което се твърди още от началото на темата.
Ако някой си беше направил да прочете моя линк ще прочете точно същото. И не е само първо впечатление, може и доста дълго да държи влага нарцистичното поведение. Точно заради излъчваното "полага ми се". В цивилизация с обгрижване такива нарциси могат да виреят. Но от пра-времето на инстинктите фалшификация не е била възможна, защото няма положение "полага ми се" щото мама и тати така са ме научили. Там решава силата и способностите.
Наистина не знам колко по ясно да го напиша.

Общи условия

Активация на акаунт