Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 669
  • 622
  •   1
Отговори
# 555
Въпрос на навик е. Ако дълго време живееш по определен начин, трудно ще свикнеш с различен, нормално е. Независимо дали си бил с някого и останеш сам, или обратното.

Да, до извода "за какво ми е?" би трябвало лесно да стигат и мъже, и жени. Аз не спирам да се учудвам в какви филми се вкарват хората заради....заради какво, в крайна сметка??

# 556
Аз сега чувам тоя термин "хипергамия".
Оххх аутокоректа все иска да напиша хипертония Joy явно и той не го е чувал...
А какво е ако хората минават през различни периоди - единия, после другия изкарва повече, после някой сменя работата, после майчинство, после... Живота не е права, крива е, даже е колело и се върти. Това е реалността. И е тъпо да казваме "кой изкарвал повече" и пак да се базираме на разни повърхностни теории. Други неща са важни в човешките отношения.

# 557
Тенденцията ква е може да знаем само като си свършим пътя. Тогава може да има статистика. Ама пък то, няма д ани вълнува тогава

# 558
  • Далечният изток
Случайност. Виждам го, краката ми омекват, главата ми натежава, не смея да го погледна в очите, даже съм нямала идея що точно този човек, какво пък толкова видях в него...

Оф, ти пък за свалки говориш в тая тема, не за любов. Любовта е магия и случайност, целенасоченото търсене на оня определен успял, богат тип е меркантилност.

# 559
И аз считам, че любовта е вътрешното привличане и химия ,което не зависи от външен вид, успешност и доколко е Алфа един мъж.
Аз ся да се оплача  ,че чак такива алфи не съм имала..ама не са ме и привличали, такива красавци.

# 560
  • София
Едно време имаше един пич, който разправяше че няма къде да живее и се носеше хипарливо. Доста вървеше... То тогава си беше тренд. Ето пак казвам - зависи коя гара хванеш, коя мода и т.н.

# 561
...тя е доста близка с комшията и като си говорили се похвалила, че на новата позиция изкарвала 3500 лева и бъдещият й мъж трябвало да изкарва поне 5000 лева, иначе "да нямало тя да го храни". И той като подметнал това пред приятеля си, оня се отказал да го запознават с нея.
Ее, това е съвсем друга история. Значи тя е сложила имуществен ценз. Ами, дано си намери, каквото си търси жената. Приятелят и той да си намери и всички да са щастливи.

Но е адски повърхностно на някакви по-сериозни години, когато си в състояние да изкарваш добри пари, да си слагаш сам ограничения. Ето идва... да речем... копие на младия Роберт Редфорт, а ти не го приемаш, защото изкарвал 4999,99 и не му достига една стотинка. Доста ... надута мадама.

# 562
Мен друго ми прави впечатление, че се гледа едностранчиво на жена, която е сама (без мъж / приятел) – значи никой не я иска. Rolling Eyes ИЛи имала твърде високи изисквания.
А има и версия, в която въпросната жена е избрала да е сама. Да разполага със себе си и времето си, да пътува, да се среща с когото и когато реши. Да не търси ангажименти и обвързване. Да кажем не за постоянно, но в дадени периоди или моменти. Толкова ли е недопустимо човек да се чувства добре самостоятелно.
Ето, при мен е точно обратното – последните ми 3 връзки мъжете искат да се женят за мен и да имат деца. Ама аз не ща бе, имам и съм си постигнала всичко. Защо трябва да влизам в някакъв филм на очакванията и обществените нагласи.
ТА, невинаги сама жена е непоискана или капризна фръцла. Някои си се наслаждаваме на себе си и свободното си време.

# 563
Не съм сигурна доколко е нещо позитивно и достойно за хвалебствия да направи човек житейския избор да бъде сам пред това да е е с когото и да е друг представител на човешкия род. Разбира се, тук не говорим за съвсем естествените периоди на фокусиране върху други житейски цели или между връзки. Дори и монахинята има някакво духовно посвещение и единение с нещо извън нея, встъпва в желана и трайна връзка с нещо, различно от себе си.
Самодостатъчността е нещо, издигнато на пиедестал сравнително скоро в исторически план и сравнително тясно в културно-географски-политически контекст. И бърз поглед над живота опровергава подобни идеи, предвид колко дълго и неотменимо сме не просто не-самодостатъчни, а изцяло зависими за оцеляването си от другите.

# 564
Дали е за хвалба, или не, няма значение. Човек има право да избере да бъде сам и щом е направил такъв избор, значи си има причина. За другите може да е неприемливо, неправилно или неразбираемо, но всеки има право да реши как да си живее живота.

# 565
Скрит текст:
Няма проблем мъжът да изкарва по-малко. Но той самият започва да се насмита и свива. Освен ако не е мъж-аксесоар.
Няма за теб, но за нея явно има. Не помня точно цялата клюка, но нещо такова беше: тя е доста близка с комшията и като си говорили се похвалила, че на новата позиция изкарвала 3500 лева и бъдещият й мъж трябвало да изкарва поне 5000 лева, иначе "да нямало тя да го храни". И той като подметнал това пред приятеля си, оня се отказал да го запознават с нея.
Тая история изобщо не е била така, ама хайде... Приятелят му хем иска да ги сватосва, хем я клепи каква е меркантила, да бе.
Иначе дори и така да е, 40-годишният самотник можеше поне да се пробва да се запознят - може да се е пошегувала, може да й се промени мнението като се запознаят, може... хиляди неща. Да имаш толкова ниско самочувствие, че да предположиш, че ще те отрежат още преди да си започнал и то при положение, че си мъж (мъжете от ранна възраст се учат да бъдат настоятелни, да се пробват и самочувствието е важно, защото все пак получават откази понякога) си е комплексарщина.
За самодостатъчността - сигурно има такива хора, но те са твърде, твърде малко. Ако имаш връзки, деца, приятелства, бивши и бъдещи мъже - за каква самодостатъчност говорим?

# 566
С ММ имаме в приятелския кръг двама мъже, които са сами и самодостатъчни. Не, не са двойка. Simple Smile Ами, тяхно право. Но понеже са качествени хора, винаги съм се чудила защо така се е получило. Не ще да е, защото никоя не ги е поискала, защото наистина са много готини и свестни.
Единият дълги години се грижеше за болната си майка, може това да е изиграло роля, но за другия нямам и това обяснение.

Всеки си решава и сам си знае какво му трябва в този живот.

# 567
  • France
Не съм сигурна доколко е нещо позитивно и достойно за хвалебствия да направи човек житейския избор да бъде сам пред това да е е с когото и да е друг представител на човешкия род.
Когато става за пълнолетен и пълноправен индивид, не е нито позитивно, нито негативно. Друг е въпросът дали позволяващият си да дава оценка е за хвалба или за слагане в категория "квартална клюкарка".

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 13:59 от Philomena

# 568
Не знам дали кварталната клюкарка е приела заедността като ценност, не знам дали кварталната клюкарка е кодирала отношението към тази ценност в ритуали, отпразнуващи събирането, сродяването, умножаването, и не знам дали кварталната клюкарка е решила дори в последния си път индивидът да бъде придружен и изпратен от околните.
Ако кварталната клюкарка стои зад хилядолетната мъдрост и еднолично поддържа тъканта на междучовешките взаимоотношения - аферим, бабо, машшалах.

# 569
  • France
Joy "хилядолетната мъдрост"
Може би няма да е лошо градската клюкарка да се поинтересува малко от антропология и да научи, че моделът на мъж+жена=семейство, далеч не е единственият възможен и практикуван. Нито в миналото, нито сега.

Общи условия

Активация на акаунт