Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 825
  • 622
  •   1
Отговори
# 255
Доказвам моята теория – че тези хора често са токсични и невъзможни за отношения. И че наличието на едни качества, не отменя или може да компенсира липсата на други.
Твоята теория не доказвам, защото е доста неясна и хаотична. Както и относителна.
//
Беден – не. Може, ако има екстраординарни обстоятелства. Не смятам бедността за порок, но и липсата на амбиция говори за други качества в мъжа.
Грозен не ми пречи, стига да е здрав и може да води разговори за вселената, философи, музиканти, писатели... Има много секси грозници. Не мърлячите покрай блоковете.

# 256
Ти самият си доказателство, че теорията ти е грешна - айти с необразована сервитьорка.

# 257
Аида, аз мога да харесвам и жени с три гърди, тук говорим за средната, за масата. Все пак масата определя търсенето и предлагането. Иначе ще има няква много специфична ниша и търсене и на всякакви девиации.

Тоест аз ако съм 1.50 висок - най-вероятно някъде по света ще има някоя жена, чийто фетиш са супер ниските мъже. Но като цяло височината е плюс за мъжа и е харесвана от масата.

Така че все едно аз да кажа, че е готино да си богат и здрав и вие да ми кажете, че вас ви кефи да сте бедни и болни. Еми няма лошо, ама говорим за повечето хора все пак, нали?

Нарцис - коментарът ти само доказва, че си злобна лелка, която е тригърната. Кога за последно прави секс, скъпа?

# 258
  • Далечният изток
Не знам, бе човек, не можах да ти схвана идеята... Сори. Иначе имам аналитична мисъл, професията ми го изисква и ако нямам, отдавна бих била аут от моята сфера... ама теб нещо не мога да те разбера. Говориш за масовост, докато ми даваш примери за Роналдо и Мис Свят, ами не разбирам, честно.

# 259
Ти лично си го споделял, но аз съм злобна лелка. Ооокей. Не аз се карам с другия пол във форум за другия пол, докато детето ми е болно, и да обяснявам за ценности и алфи.

# 260
Не съм хомофоб. Напротие, крайно либерален съм. Имам сайт за правата на човека и вярвам, че гейовете трябва да имат право да слючват брак и да осиновяват. Просто в тази тема, а и като цяло теорията на алфата, се говори в контекста на привличането мъж - жена. Така че не знам как е при гейовете.

Не съм писала, че си хомофоб. Ако действително вярваш, че на всички хора се полагат равни права, това според мен е достойно за уважение.
Разбирам, че привличането е значителна част от теорията за алфата. И ето ти случка на теория. Човек, който изглежда като алфа и съответно привлича противоположния пол, обаче се оказва, че в действителност предпочита своя. Не е невъзможно, нали? Това имах предвид.

# 261
Представи си го като скала.

мъже :

бедният необразован нисък дебел еднозъб стар грозен смотан е 1ца.

мултимилионера образования висок мускулест атлет умен млад красив наперен е 10ка

жени:
грозната дебела еднозъба стара ниска мустаката е 1ца

красивата стройна с красива усмивка млада висока епилирана е 10ка.

В тая скала има всякакви други хора 2ки, 3ки, 4ки, 5ци до 10ка.

Всеки от нас си има някаква такава горе долу обективна оценка.

Колкото по-висока ти е оценката - толкова по-голям избора ще имаш от срещуположния пол.

Оттам нататък ти ако искаш може да си избереш и нещо под твоя ранг. Няма лошо ако те кефи да си 10ка, пък партньорът ти да е 1ца - това е твой избор. Но ако си 1ца, няма как да си избереш 10ка - трябва да се надяваш някоя 10ка да е умопобъркана.

Иначе в нормалните двойки обикновено, стандартно мъжът и жената са с еднакъв ранг.

Грозните с грозни, хубавите с хубави.

Това разбира ли се и ако не се разбира, моля пояснете кое не се разбира, защо вече се чувствам като идиот да обяснявам едно и съшо и през 5 поста някой да вика как нищо не разбирал.

Нарцис - няма кво да ти давам обяснения за детето си. От една седмица се будя през 2 часа нощем да му меря температурата. Не се притеснявай - участвал съм във всяко мерене на температура, даване на лекарство и водене на лекар. Ама кво ти се обяснявам. Ама ако не се обясня, ще продължиш със злобата. Кажи честно - правиш ли секс редовно?

# 262
Алфа качествата са погрешно спрягани, а и социално- културните норми са различни.
Преди дни ми попадна статия за Кубрат Пулев и
15 годишната им връзка с Андреа, плюс двете му деца от новата приятелка и мислех точно същите неща. Коя жена би искала да е с такъв мъж въобще?

# 263
  • София
Ок, посипвам си главата с пепел и си признавам - тъй нареченият ми все още съпруг е твърде алфа и точно затова не мога да го понасям.

# 264
Нарцис - споделял съм, че жена ми е сирак, чиято майка е била готвачка и тя имаше мечта да стане готвач от висока класа, но видя че това е доста трудна професия за жена, кяото иска да има семейство. И съответно в последните години завърши бакалавър, магистратура, взе кеймбдидж сертификат по английски и разни други курсове.

А твоят коментар цели само едно - да ме засегне. Познай - не успя. Защото аз ценя високо жена си, а и сервитьорка да беше - нямаше да е проблем за мен. Все пак е красива и това се вписва в теорията за привличането. Освен това е и прекрасна майка и съпруга. А ти злобей, злобей. Кажи кое толкова от теорията за алфите, която не е лично насочена към теб, а е просто теория толкова те жегна, че падна толкова ниско и обиждаш на лично ниво.

# 265
Съгласна съм, че за трайни отношения е препоръчително партньорите да бъдат приблизително на едно ниво, коментирали сме го и в други теми.

# 266
Според мен в темата се изпада в крайности! Алфа не означава да въртиш по три жени едновременно или да биеш или псуваш!
Горните описания са за комплексирани и неориентирани хора!
 Аз като жена обичам мъжете, които се държат като мъже, а не като лапенца или момиченца! Това не включва изневери, лидерство или биене! Означава да си държат на думата, да не са глезльовци, да си защитават своето като се налага, да не са изнежени или по-изнежени от мен😄😃😃Аз не се определям като тип жена:”нежно и крехко цветенце”… Много романтичните кавалери не ми допадат.
Мъжът ми мога да твърдя, че е мъжкар. На жена никога не би посегнал, под достойнството му е- не е мъжко, камо ли да е алфа!

# 267
  • Далечният изток
Ми хубаво де, всички могат ли да са 10-ки?! Най-накрая да признаеш, че между 1 и 10 имало още различни хора. До преди малко говореше само за грозни бедни и какви бяха, срещу красиви, богати и т. н. Аз вече казах за самооценката. Проблемът на доста висок процент от хората е, че са 3-ки, 4-ки, средна хубост казано по народному, но в огледалото се виждат 10-ка и се чудят Мис Свят що ги не ще. Аз за себе си знам, че съм хубава, но не съм някоя блестяща красавица, имам някое друго излишно кило и не се занимавам нито с Роналдо, нито с някое негово копие. Айде тоя не го и харесвам, но никога не съм се целила в такъв тип, както ти ги наричаш 10-ки. Аз дали съм ясна вече?!

# 268
И накрая кво ще излезе - че всички признавате донякъде моето мнение, но нещо толкова лошо и неправилно видяхте изначало в него, толкова крайно, че скочихте на бунт. А иначе по принцип във всяка теория и дискусии обикновено се разглеждат крайните примери като най-представителни и изразителни. Никой не пише книги и статии за средата.

# 269
  • Далечният изток
Животът не е книги, статии и теории, за последен път ще го напиша и приключвам, защото стана супер банално вече...

Общи условия

Активация на акаунт