Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 730
  • 622
  •   1
Отговори
# 465
Скрит текст:

Не се сещам за красива, умна, самоуверена жена, която е с грозен, неуверен мъж, който и пари не умее да изкарва
Не става дума за това единият да е в едната крайност, а другият - в другата. Обаче например от 1 до 10 жената да е 8, а мъжът - 6, нещо такова.
Точно така. Това имах предвид, ама мисля, че стана ясно като написах по-красива и по-самоуверена, а не тя е красива и самоуверена, а той тъп, грозен и беден. Но да, виждам ги, познавам такива даже.
Това по повод, че жените винаги се стремяли по-нагоре от нивото си. Къде ги видяхте тия красавци с баби яги, това не мога да разбера?
Няма такива. Идеята беше, че жените се целят в мъже, които са на по-високо ниво от тях, обаче не успяват да ги достигнат и затова си остават самички с по някоя котка.

Да, има такива жени - лично познавам една такава, но това не е представителна извадка.

# 466
Според мен глобално има някои грешки, които някои от вас правят при спорове (с това не значи, че аз съм перфектен).

1) от някакви частни случаи, които са по-скоро изключения вадите изводи
пр: съседите ми - жената е топ красавица, мъжът е някакъв боклук - що не ви се оправдава теорията.
пр2: аз не харесвам красиви и богати, а бедни и грозни - що не ви се оправдава теорията.

2) самозаблуждения породени от това да се чувстваме добре
всеки човек иска да се чувства добре и затова често оправдава изборите си и живота си.
пр: беден съм -> аз харесвам по-скромния живот и не ми трябват лимузини.
пр2: моят мъж не е топ -> аз харесвам по-невзрачните и обикновени мъже.

# 467
Съгласна съм, че не трябва да се правят изводи от единични случаи. От друга страна, нито един извод не е валиден за абсолютно всички хора, защото всеки е единичен случай със свои особености. Параграф 22?

# 468
Съгласна съм, че не трябва да се правят изводи от единични случаи. От друга страна, нито един извод не е валиден за абсолютно всички хора, защото всеки е единичен случай със свои особености. Параграф 22?

Имам и познат мъж (за протокола може би към 1.90 висок), който също не намира свястна партньорка. На всяка с която се срещаше й имаше по нещо. Все още си седи сам.

# 469
  • Далечният изток
Щото и на него сигурно му има нещо. То не е само до височината, нали сме наясно вече, комплексно е.

Футболеро, не ми отговори...

# 470
Изобщо не съм съгласна. После нямало обществен натиск. Както каза Нарциса има и още как.
Ето, човекът не иска да се влачи с жени, които не стават, значи му има нещо. И като поседи сам няколко години му се лепва стигмата.

# 471

Ако ми кажеш чашката си на сутиена, ще ти кажа колко съм висок. Танто за танто. Щото не виждам това кво общо има с темата.

# 472
Значи, откак хората измислиха статистиката и теорията на вероятностите, учените дават не 100% прогнози, на които си залагат живота, а очаквани стойности и вероятности.
Например казват, че един случайно взет мъж ще е висок средно 173 см, със стандартно отклонение 7см, тоест 68% от мъжете ще са между 166 и 180см, а 95% от мъжете ще са между 159 и 187см.
А пък жените са средно високи 163 със стандартно отклонение 6см. Около 2.5% от тях ще са над 175см.
Тоест ако кажа "мъжете са по-високи от жените" това не значи, че няма да ми намерите веднага няколко примера, които опровергават това. Но и не значи, че не съм прав.

По същия начин се изследват данни за кой бил алфа, бета, кой от кого се привлича, кой за кого би се оженил, и т.н. по темата.
Разбира се, че единични примерни за обратното винаги могат да се намерят. Което не значи, че общото заключение е невярно.

# 473
Изобщо не съм съгласна. После нямало обществен натиск. Както каза Нарциса има и още как.
Ето, човекът не иска да се влачи с жени, които не стават, значи му има нещо. И като поседи сам няколко години му се лепва стигмата.

Тук не съм съгласна - не може на всяка с която се срещаш да й има по нещо пък ти да си по-по-най. И това години наред.
Нали говорихме за нарцистичните отклонения?

# 474

И аз не съм съгласен с теб.

Има много прекрасни свободни жени. Ако обаче тези, които харесваш, не ти обръщат внимание, по-скоро проблемът е в теб.

# 475
Глупости, остават с котките, щото да с много крив характер и никой не може да ги търпи/ те не могат да търпят никой. Не е до оценка според скалата, щото съм виждал глигани с доста по добре изглеждащи мъже до тях, които си ги гледат и обгржват. Така че е до характер, чар, генетична съвместимост ( подсъзнателно природата действа така, генетично подходящ партньор може да ти изглежда с доста единици над оценката, което би дал друг неподходящ) възпитание, навици дори и интелект.
За обществения натиск дори да го има на даден етап, обаче повечето сами се натискат в такива връзки не заради, а въпреки натискът от близките им да ги прекратят. Какъвто беше случая и с моята приятелка, гадженца в началото на 20-те, не живеят заедно, нито общ бюджет, увещания от близките и да го разкара след силно токсична връзка, и в крайна сметка изкара така с години докато той я заряза накрая. И не е единичен случай, виждал съм и други такива покрай мен. Така че хайде стига с този обществен натиск.

# 476
Щях да кажа същото като Futbolero_B, ама той ме изпревари.
Когато имаш добри качества по-трудно се намира партньор просто защото повечето хора, които срещаш, не ти отговарят на нивото. Има разлика между това ти да не искаш никого и теб да не те искат.
Ако ти не искаш никой не е изобщо проблем. Ама май е проблем за тези, които не искаш. Въобще винаги ми е било странно това съжаление и подценяване на вечно обвързаните към тези, които са сами. С изключение на тези, на които никога никой не им обръща внимание, сериозно ли си мислите, че красавицата/красавецът не е сам по желание? Или е някакво успокоение, че вас някой ви е "взел", а тях не ги "взимат", защото нещо им има.
Нека бъдем обективни, ако мъжът е красив, умен и 1.90  (явно е важно) все ще се намери някоя, която и да е. Ама явно не иска да е която и да е.

# 477
  • Далечният изток
С Футболеро си съгласна, с мен не си, а казах същото... Joy
Май нещо спряхме да се разбираме...

Чашка В. Grinning

# 478

Ако ми кажеш чашката си на сутиена, ще ти кажа колко съм висок. Танто за танто. Щото не виждам това кво общо има с темата.
Поредното доказателство, че ти липсва адекватно асоциативно мислене.
Нерде чаша на сутиен, нерде височина. Резонното е друго. Дай пак.

# 479
С Футболеро си съгласна, с мен не си, а казах същото... Joy
Май нещо спряхме да се разбираме...

Чашка В. Grinning

1,73

Базилче, мерси за оценката. Много съм седнат колко ниско ме оценявате. Цял ден плача.

Общи условия

Активация на акаунт